O nastere in Italia

O nastere in Italia | Autor: Anne45

Link direct la acest mesaj

Acum aproape 5 luni s-a nscut nascut steluta mea Giuliano , mai exact in 7 Iulie(DPN -21 Iulie). Sarcina nu a fost planificata insa in ultima perioada ideea de a avea un copil imi placea din ce in ce mai mult .Nu javascript:insertsmilie('')vreau sa povestesc pasaje din momentul nasterii pentru ca durerile nu pot fii descrise in cuvinte .Nasterea a fost naturala chiar daca mi-as fii dorit cezariana , sa pot evita durerile.Din fericire in Italia nu se poate face cezariana la cerere , pentru ca cezariana nu este o alternativa la nasterea naturala.Citind povestile altor mame care au nascut in spitalele din Romania , fie ele private sau nu , m-am decis sa scriu si eu cateva cuvinte despre experienta mea extraordinara , pentru ca nu se poate spune decat ca asa a fost . Baietelul meu s-a nascut( in 7 Iulie 2010 , la ora 16:50 -3310gr si 51 cm ), intr-un spital din Italia , eu locuiesc la aproape 30 km de Sassari , Sardegnia , nasterea a avut loc in Spitalul Universitar din Sassari . Initial am fst internata in urma unei vizite de rutina deoarece medicul ma constatat ca aveam hiper tensiune , a doua zi de dimineata mi s-au rupt apele la ora 8 de dimineata si travaliul a inceput pe la 10 , totul a decurs cu repeziciune , nici nu stiu cum a trecut timpul .
Sunt o mamica fericita pentru ca sarcina a decurs normal , nu am avut complicatii de nici un fel si deasemenea nasterea a fost naturala si totul a decurs normal .
In cele 9 luni de gravidanta nu am platit nimic pentru analize ,doar ecografia lunara pe care am decis sa o fac intr-un cabinet privat-, in cele 4 zile cat am fost internata nu am platit nimic , nici pentru nastere nici pentru cazare , nici vorba de plicul care se da la ginecolog sau moasa sau infirmiera . Aici nu exista asa ceva , am beneficiat de acelasi tratament ca si un cetatean italian si nu pot sa spun decat ca sunt fericita ca am decis sa nasc aici , chiar daca eram departe de casa , cel putin stiu ca cei care te au in grija isi fac datoria fara sa astepte ceva in schimb .
Vreau sa multumesc tuturor celor care au impartasit din propriile experiente si sper sa invat sa fiu cat de cat la alteta , sa reusesc sa-mi cresc baietelul frumos asa cum ati reusit voi !!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Sa iti traiasca baietelul!! Ai descris ff frumos experienta nasterii, acelasi lucru l-am trait si eu pe pielea mea: o nastere ne-traumatizanta, conditii de spital excelente, fara spaga si personal atent si competent. Deci, numai cuvinte de lauda.

Te asteptam sa te alaturi grupupului de mamici si gravidute de Italia, daca iti face placere.

mamma bis - o fetita si 37s de
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=0" target="_blank">fetita mea chic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daviduca spune:

numai bine tie si baietelului tau.
am nascut si eu in italia,dupa 9 luni de sarcina in care ,asa cum zici tu,am beneficiat de o groaza de analize si teste gratuite,iar dupa nastere la fel a fost si cu vaccinele baiatului.
am avut un trvaliu lung,deci am prins toate cele 4 schimburi de moase(aici nasti cu moasa,medicul intervine doar daca apar complicatii),dar s-au purtat toti foarte foarte bine.iar dimineata treceau cu un computer si ma intrebau ce vreau sa pap,dintr-o lista cu meniuri deiverse.tot respectul ptr ei si sistemul lor sanitar!!!

Mergi la inceput