Intoarcerea din CIC-cu ce ne confruntam?

Intoarcerea din CIC-cu ce ne confruntam? | Autor: Rony

Link direct la acest mesaj

Buna,

De cand guvernantii nostri au inceput sa tot taie din indemnizatiile pentru mamici au inceput si grijile mele privind o eventuala intoarcere la serviciu inainte ca baietelul sa implineasca 2 ani.
Cand am plecat in CIC aveam o pozitie de management si in momentul in care am spus ca voi ramane un an si jumatate acasa , sefa mea mi-a spus ca la intoarcere nu voi mai avea o functie de conducere, ca nu este normal sa raman atat timp in CIC. As dori sa stiu , legal, ce mi s-ar putea intampla cel mai rau.
Pe mine ma intereseaza cel mai mult daca imi poate diminua salariul, functia de conducere nu ma incalzeste ff mult , insa o diminuare a salariului in conditiile in care sotul nu are un venit momentan, am doi copii si datorii destul de mari la banci...
va rog daca se poate sa-mi spuneti in afara de codul muncii de pe unde sa ma documentez ca sa fiu cat se poate de pregatita ...

va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Rony, problema cea mai grava este ca nu ne mai putem baza pe legislatia actuala. Adica degeaba iti spun eu ca in Codul Muncii actual scrie ca te vei intoarce la munca pe aceeasi functie si salariu si ca timp de 6 luni nu au voie sa-ti desfaca contractul de munca (pe motiv de necorespundere profesionala, ca pe alte motive este legal) si ca aceste 6 luni sunt considerate un termen de gratie de re-acomodare cu locul de munca si intrat in ritm... Pentru ca acum se lucreaza la un nou Cod al Muncii care nu mai este atat de avantajos pentru salariat si ofera mai multe avantaje angajatorului si posibilitatea acestuia de a concedia mai usor decat inainte...
Stiu, sunt vesti rele dar sincer, nu stiu ce ne mai asteapta... sau nu stiu daca ne mai asteapta ceva bun in nebunia asta de "reforma" cum o numesc ei.

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rony spune:

Tot ce-mi ramane de facut este sa ma inarmez cu multa rabdare... si sa ma informez , asa ca voi lua codul muncii si contractul colectiv de munca si tot ce mai gasesc la indemana; oricum eu mi-am facut treaba bine pentru ca in aprilie 2009 mi s-a marit salariu pentru ca mi-am atins obiectivele si au fost f multumiti!
Mai vedem...

Mergi la inceput