Clasa a 5-a, anul scolar 2010-2011 (cap.2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

La multzi ani, cu multa sanatate si bucurii, Cristina (cge)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Andreia, multumesc de urari.

Fetele din Romania, m-au luat emotiile cand am vazut la cate concursuri si olimpiade participa copiii vostri.

Le-am trait din plin si eu si sotul cand eram elevi.

O sa ii dau sa citesc si lui mandru de Victor care se plange de examenul din septembrie anul viitor. (examen de intrare la scoala secundara / gimnaziu ce incepe cu clasa a-7-a)
Adevarul e ca va fi dur dar are si timp sa se pregateasca.

Numai bine,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Cristina, sa stii ca aveleasi sentimente le-am trait si eu anii trecutzi, cind vedeam la cite concursuri participa copii in RO, ce fac ei acolo, etc. Ajunsesem sa o stresez asa de tare pe Bianca, pt ca lucram in paralel si ce se dadea in RO la concursuri, si ei inca nu facusera aici. Pina intr-o zi in care, printre lacrimi mi-a zs: "Ce vina am eu ca Fr. E. nu a facut cu noi inca asa ceva?!". Ala a fost momentul in care am incetat sa o mai stresez. Totusi, ceva a ajutat-o si anume. anul asta la olimpiada de mathe, profa a incercat sa-i zica ca, desi totul e bine facut,. nu crede ca a facut singura (au avut si teme pt acasa). M-am dus la scoala, am vb cu ea, a incercat sa-mi spuna ca ceva din ce aveau ei la olimpiada e imposibil ca Bianca sa stie ca se face in clasa a 7-a. I-am explicat atunci cum noi am lucrat in paralel si din materia din RO si ca acolo s-a facut intr-a 4-a. Se pare ca a priceput, insa, eu am decis sa nu mai fac cu ea si ce se face in RO (si asa au ei multe aici).
Banuiesc ca tu vrei numai sa-i arati lui Victor, sau ai de gind sa-l pui la "munca"

Mult succes copii din RO la aceste concursuri!

Mergi la inceput

A, vreau numai sa ii arat ce scriu mamicile din Ro.

La munca il pun dar dupa culegerile de aici.
Cred ca ii ajung temele si lucratul in plus dupa culegerile de aici.

Altminteri, iar ma intreaba de ce am plecat din Ro ?
Dupa clasa 1 in Ro, el a vazut "avantajele" invatamantului canadian.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

http://ceisidoresteunmanualdematematica.blogspot.com/
ideea unui student in urma temei de referat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Gratiela felicitari pentru Ozana, superbe performantele ei atat la plus minus cat si la romana si mate . Bafta la nationala si la municipiu !

Cristina la multi ani fericiti si numai bucurii, cu intarziere dar venite din inima

Semestrul I este aproape incheiat, mediile sunt clarificate si la unele materii deja incheiate, feciorul si-a indeplinit obiectivul stabilit de el insusi prin media generala 10, calificare la olimpiade macar pana la nivel de sector si concursuri cu punctaje mari.

Sunt mandra de el mai ales ca a trebuit sa se adapteze la o scoala noua, noi colegi, alte standarde si performante. Cu toate acestea s-a descurcat minunat, a lasat o impresie frumoasa astfel incat profesorii il stiu acum de elev bun si silitor. Si se stie ca asta conteaza de cele mai multe ori enorm.
Si-a facut noi prieteni si regretam insa amandoi ca nu a putut sa mai mearga la antrenamente astfel incat examenul de centura neagra a ramas pentru alta data, daca ne vom reorganiza programul.

Un sfarsit de semestru frumos, cu multe realizari, imbratisam scolarii si asteptam vesti.

Mergi la inceput

Si pentru ca in urma cu ceva timp era o discutie despre ce se cere la olimpiada la matematica iata informarea data de Inspectoratul Bucuresti

Pentru buna organizare si desfasurare a Etapei pe sector a Olimpiadei de Matematica din 12 februarie 2010, facem urmatoarele precizari asumate īn Sedinta cu profesorii metodisti la disciplina matematica, din data de 17.01.2011:

1. Pe site-ul www.ismb.edu.ro, la sectiunea EXAMENE, se vor afla postate: limitarile programelor de olimpiada pentru etapa pe sector, pentru fiecare clasa; centrele de concurs, calendarul competitional pe specialitate, la nivelul MECTS, pe anul scolar 2010-2001.

2. La nivelul fiecarei clase la care se desfasoara competitia (V-XII), proba de concurs este proba scrisa, formata din 4 subiecte, fiecare subiect avānd un punctaj de 7 puncte. Nu se vor acorda puncte din oficiu. Punctajul maxim total este de 28 de puncte.

3. Beneficiind de sprijinul Societatii de Stiinte Matematice din Romānia, Filiala Bucuresti, se vor acorda distinctii (premii si mentiuni) pentru toti elevii participanti care obtin cel putin 14 puncte.

4. O conditie necesara de calificare la etapa pe municipiul Bucuresti o reprezinta obtinerea a cel putin 14 puncte, dar punctajul minim final de calificare va fi determinat de nivelul de performanta obtinut pe fiecare clasa, astfel īncāt sa asigure o reprezentare semnificativa si de calitate la concurs la etapa pe municipiu.

5. Structura subiectelor pentru fiecare clasa: o problema la nivelul programei scolare; o problema din colectia Gazeta Matematica, pe anul 2010; doua probleme la nivelul programei de olimpiada.

6. Durata probei scrise: pentru clasele V-VI - 2 ore; pentru clasele VII-XII - 3 ore.

7. Elevii se vor prezenta la centrele de concur īn intervalul orar 09:15 - 09:45, avānd asupra lor documente de identitate (carnet de elev sau BI/CI/pasaport);

Din aceasta rezulta ca un elev ce vine pregatit doar cu ce a invatat la clasa va face cel mult un subiect din patru. Pentru restul de 3 programa este cu mult extinsa si trebuie sa se pregateasca personal.

Mergi la inceput

Multumesc mult ptr urari, Lala !!

Felicitari lui Bogdan pentru primul trimestru din clasa a-5-a!

Mergi la inceput

La multzi ani, Laura!

Sa fii sanatoasa si sa ai mult noroc in viata!

Elena, sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii. Pina la urma unde facetzi petrecerea? Ai gasit ceva?

Felicitari copiilor pt rezultatele f bune obtinute in primul semestru din clasaa 5-a si mult succes mai departe. Vacanta placuta celor din RO.

La noi maine e ultima zi de scoala din semestrul 1 si luni prima din semestrul 2 care incepe cu teste.

Duminica copii de la scoala Ro au avut serbare cu prilejul Unirii: au cintat, au dansat jocuri populare si au facut o sceneta: un fragment din povestirea "Mos Ion Roata si Unirea". Tare dragut a fost

Mergi la inceput

La multi ani fericiti Laura si numai bucurii !

Multumesc Cristina, Andreia
Mult succes Biancai la teste !

Mergi la inceput