1 Decembrie - La Multi Ani Romania!
la noi a inceput sarbatoarea, tocmai a trecut parada portului popular cu delegatiile din tara. copii imbracati in costume populare, canta, danseaza, si fac turul cetatii.
la multi ani romani!
cred ca e momentul sa scoatem tricolorul pe balcon, nu?
mama de Carol (29.12.2008) si
7+
Raspunsuri
puisorul spune:
La Multi Ani Romania 
Stii cumva ce program va fi maine? Daca vai fi vreme buna vrem sa fugim pana la Alba.
Ani de
Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
ramiris spune:
Referitor la aceasta sarbatoare nationala imi permit sa postez un fragment dintr-un interviu mai vechi cu Neagu Djuvara, un istoric pe care eu il admir si il respect enorm.
"V.M.: Ce ati facut pe 1 Decembrie, de ziua nationala a Romaniei ?
Neagu Djuvara: Am dat interviuri zicand un lucru care supara pe mai toata lumea: ca nu sunt de acord cu alegerea lui 1 Decembrie ca sarbatoare nationala. In primul rand, nu este bine sa modifici la fiecare schimbare de regim o sarbatoare nationala. Am avut timp de aproape un veac 10 Mai, care este ziua independentei tarii. Prin urmare, data intrarii Romaniei in concertul european. Ca 10 Mai a coincis cu venirea printului Carol, ceea ce i-a facut pe acei domni din 1990 sa se teama, inteleg. Dar, pe de alta parte, 1 Decembrie nu este data Romaniei mari. Este data cind doua provincii, Transilvania si Banat , au cerut sa intre in Regatul Romaniei. Cu doua zile inainte ceruse Bucovina . Cu sase zile inainte ceruse Basarabia. Si toate patru au fost acceptate de seful statului, adica de Regele Ferdinand, la 24 Decembrie. Deci data cand s-a nascut Romania Mare este 24 Decembrie, nu 1 Decembrie !
Pe de alta parte, mai exista un motiv foarte practic. O sarbatoare nationala e bine sa fie tinuta intr-un anotimp cu soare, in care vremea sa te indemne la bucurie, oamenii sa poata dansa in strada. Ce te faci la 1 Decembrie, cand se vad aburii vorbitorilor iesind din gura si cand bietii ostasi ingheata ?"
valentinag spune:
O remarca amara,din 105 persoane cate au vizualizat subiectul,doar 5 ii doresc Romaniei LMA.Interesant.
La Multi Ani Romania!iti doresc sa te trezesti din somn,repede daca se poate!
Si pentru ca am fost la o depunere de juramnat de curand si se canta melodia asta,care mi-a facut pielea de gaina,v-o pun si voua:
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
liliana83 spune:
La multi ani romani, oriunde v-ati afla!
http://www.youtube.com/watch?v=vxy-t3lrhQA&feature=related ![]()
sdcristian spune:
1 decembrie:
09.00: Depuneri de jerbe si coroane la statuia lui I.I.C. Bratianu; 09.30: Depuneri de jerbe si coroane la statuia lui Iuliu Maniu;
10.00: Depuneri de jerbe si coroane la busturile regelui Ferdinand si reginei Maria;
10.30: Depuneri de jerbe si coroane la statuia lui Mihai Viteazul si la busturile fauritorilor Unirii;
11.00: Primirea soliilor din Cetatile de Scaun ale Unirii – Sala Unirii;
12.00: Te Deum – Catedrala Reintregirii;
12.00: Ceremonialul schimb#259;rii Garzii Cetatii (Poarta a III-a);
12.30: Ceremonial cu salve de tun in cinstea Zilei Nationale a Romaniei – “Traseul celor Trei Fortificatii”;
12.30: Parada culturala dedicata Zilei Nationale a României;
13.30: Vernisajul expozi#355;iei gastronomice – Parcul Unirii (zona Hotel Cetate);
14.00: Spectacol extraordinar de muzica populara dedicat Zilei Nationale a Romaniei – Platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor;
18.45: Recital etno-rock cu formatia „Day One”;
19.00: Foc de artificii; Recital de muzic#259; usoar#259;: Gino #351;i Alin Ignat; 19.30: Spectacol de muzica si poezie „Din nou impreuna” cu fosti membri ai Cenaclului „Flacara”
21.00: Concert de muzica electronica „Electrohora” – Centrul Cultural „Poarta 7” (Spa#355;iile RYMA)
mama de Carol (29.12.2008) si
7+

LA MULTI ANI ROMANIA