Ce se intampla de fapt la un after-school?
Fata mea a inceput clasa I cu o doamna foarte draguta si de incredere alaturi - bona noastra. Fericirea a tinut insa putin, la cateva saptamani de la inceperea scolii s-a imbolnavit si a trebuit sa gasim altceva.
A venit buni de urgenta, dar nici nu putea ramane pre mult si ii era si foarte dificil sa se descurce cu ghiozdanul (foarte greu) - sunt cam 10-15 min de mers pe jos de la scoala pana acasa.
Si uite asa am ajuns la un after school. Recunosc ca m-am hotarat repede, putin fortata de imprejurari. Acum, la aproape 2 luni de mers la after am acumulat ceva nemultumiri legate de calitatea "invataturii" capatate la after. Am stat de vorba cu directorea, care este de altfel o persoana foarte draguta si a promis ca incerca sa remedieze ce este de remediat.
Sa vedem ce va iesi.
Si acum nemultumirile:
-uneori fata mea vine cu lectia nefacuta
-uneori are greseli in teme
-cateodata face litere/cifre inainte, dar are lipsuri la lectiile anterioare
-are de invatat poezioare, niciodata nu vine cu poezia invatata
-pare ca sunt perioade in care copiii sunt nesupravegheati (de ex. o perioada a venit cu tricourile pline de cerneala si mi-a spus intr-un final ca se stropesc cu stilourile)
Ar mai fi, dar astea sunt cele mai importante.
La voi la after-school cum e?
De vanzare
Raspunsuri
kariguld spune:
la noi (in Germania) copii mananca prima data. apoi au jumatate de ora pauza, cand stau pe canapele si se odihnesc, sau cei mai "neastamparati" se joaca ceva. dupa care merg la lectii. ai mei sunt mai mari, dar cei mici clasele 1, 2, fac lectii cu una din supraveghetoare. (bine, aici nu se dau teme cu nemiluita) apoi au diferite activitati, jocuri, sau merg la un muzeu, sau afara in parc, sau la muzica, sau alte activitati.
totul se face sub supravegherea a 4 sau 5 persoane, care ingrijesc cam 25 de copii.
daca ai nemultumiri, e bine sa le discuti cu supraveghetorii de la after-school. alta rezolvare nu cred ca este.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!
simali spune:
In Ro "after school"-ul nu este benefic pentru toti copiii. De exemplu nepotul meu facea temele la scoala in felul urmator: un elev facea tema pe tabla si ceilati o copiau. In clasa a V-a, cand nu mai este acest program, s-au trezit parintii ca el nu stie sa faca absolut nimic singur la teme.
carmenp spune:
la fii`miu in clasa lucreaza intii individual apoi unul din cei care si-a terminat exercitiul iese la tabla si-l scrie acolo
ingridnen spune:
sunnyday, sant exact in aceeiasi situatie ca si tine, acum 2 saptamani ne-a lasat bona (tot pe caz de boala) si a trebuit sa gasesc de pe o zi pe alta un after-school pentru ca nu aveam bunici la dispozitie :)
Sant in total 7 copii la after, este intr-o vila in apropierea noastra.. si nu au tabla, ca sa scrie unul lectiile si ceilalti sa copieze ![]()
La noi situatia este un pic diferita, in sensul ca Cristi mereu spune ca nu are teme de facut :)
Mi-a zis odata ca doamna invatatoare l-a pus sa citeasca.
In rest... temele (acelea care sant) nu sant mare lucru, cateva randuri cu litere. Poezii nu a avut de invatat (sau nu stiu eu). Dar nu cred ca le-ar invata la after.
Azi plec mai devreme de la servici, ca am programare cu copilul la medic, si atunci o voi "prinde" si pe invatatoare la after.
Vreau sa o rog sa lucreze mai mult cu el, sa-i dea dictare... in sfarsit, sa nu stea degeaba copilul acolo.
Si la noi nu sant supravegheati tot timpul.. imi povestea ca niste fetitze i-au mazgalit desenul si l-au batut 
Ingrid si Cristi 7 ani
nma spune:
Si al meu baietel e la after school. Cladirea e undeva la iesire din oras, deci nu la scoala. Are masa de pranz, apoi joaca 30-40 min, dupa care teme. Sunt 5 copii de clasa I si o educatoare. Copiii nu sunt colegi de scoala sau de clasa asa ca nu au cum sa copieze lectiile. Fiecare isi face temele singur, doamna doar ajuta/corecteaza daca e cazul. Fiecare copil isi citeste lectiile, invata poeziile. Daca sunt prea multe teme mai lucram si acasa. De doua ori pe saptamana fac si cate o ora de germana. Atunci nu isi termina lectiile
.
Nico
sunnyday07 spune:
Multumesc pentru raspunsuri! 
Afterschool-ul unde merge fata mea nu este la scoala, este la o gradinita particulara.
Sunt 8 copii, toti clasa I si toti de la aceeasi scoala dar de la clase diferite. Pleaca de la scoala cu micobuzul de la after (scoala e la 10 min de mers pe jos dar e bun microbusul din motive de ghiozdan si vreme rea), ajung, se schimba, maninca pranzul (se gateste acolo), se joaca putin si apoi vine o doamna invatatoare si se apuca de lectii.
Sunt 3 invatatoare care vin prin rotatie si se ocupa de copii, toate trei de la scoala unde sunt copiii.
Conditiile sunt ok, ceea ce ma nemultumeste este partea cu temele. Poate mi-am facut eu iluzii prea mari, nu stiu.
Am mai auzit cazuri pe la colegii de serviciu cu after-uri unde copiii copiaza tema - din fericire s-au prins cam prin clasa a III-a si au putut recupera.
Eu oricum o controlez in fiecare seara, din nefericire seara nu avem prea mult timp si daca vad ca nu a inteles ceva sau mai trebuie repetat facem lucrul asta in weekend. Iar la clasa I nu-i prea mult de copiat - problemele noastre principale sunt cu literele.
Am vorbit cu directoarea si scenariul afterului este cam asa: doamna invatatoare sta la catedra, mai intai le spune copiilor sa scoata abecedarul si caietele aferente si sa-si faca tema. Daca cineva are ceva de intrebat se ridica si se duce langa doamna. Daca nu, nu. Daca a facut ceva gresit este foarte probabil ca doamna sa nu vada.
Fata mea fara a fi timida nu-i genul care sa se inghesuie la catedra. Asa ca vine acasa uneori cu greseli in tema.
Si o alta chestie care nu-mi place este ca la partea de "lucru suplimetar" doamna lucreaza dupa lectia ei de la clasa. Adica daca ea e la litera "E" il face pe E, nu conteaza ca alti copii (printre care si mandra mea) nu au ajuns la acea litera.
Eu ma asteptam la ceva putin personalizat - sa vada fiecare copil ce lectie are si sa procedeze in consecinta.
Iar apoi cand termina temele sunt lasati sa faca ce vor - initial se mai uitau la TV, pana cand s-au plans alti parinti si acum nu-i mai lasa (eu nu aveam nimic impotriva, fata mea se uita f. putin la tv acasa) dar acum pur si simplu fac ei ce vor.
Eu ma asteptam ca macar o parte din timp sa fie un fel de jocuri organizate, sau teme de desenat, decupat, stiu eu - ce le place copiilor.
Una peste alta sunt dezamagita, o sa incerc sa schimb cate ceva si daca nu se poate o sa cautam o noua bona desi after-ul are si el partile lui bune (nu trebuie sa gatesc, nu trebuie sa-mi fac griji ca nu poate veni bona, mai fac diverse optionale acolo, etc).
De vanzare