Prima Biblioteca publica Romaneasca din Canada

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

adya eheee in sfarsit dau de tine

arturicii trebuie sa recunosc ca eu doar i-am adus la cunostinta faptul ca se deschide aceasta biblioteca si i-am trimis linkul de aici. Era de asteptat sa se implice, din moment ce Biblioteca Judeteana Maramures cred ca e singura biblioteca din tara care a deschis filiale si peste hotare (Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Spania si saptamana trecuta in Scotia).

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13
Geneza 1:29 Si Dumnezeu a zis: "Iata ca v-am dat orice iarba care face samānta si care este pe fata īntregului pamānt, si orice pom, care are īn el rod cu samānta: aceasta sa fie hrana voastra."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Da, este foarte frumos ce face domnul director al bibliotecii din Baia Mare.

Dar gestul tau a contat mult pentru Biblioteca Romaneasca.

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Buna tuturor,

doresc sa va prezint situatia donatiilor pana astazi:

http://bibliotecaromaneasca.org/membri-fondatori/

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Sa folosesc multe cuvinte? Dar care?
Sa folosesc putine cuvinte? Dar cum sa le aleg?

Am sa spun doar atat:

Cu plecaciune,

Presedintele de Onoare al Bibliotecii Romanesti din Canada

Mergi la inceput

Peste 15000 de carti au plecat ieri, la pranz, catre noi!
In mai putin de 80 zile, vor ajunge peste ocean!

La constituirea fondului de carte au pus umarul institutii de cultura, biblioteci judetene din toata tara, edituri, tipografii, fundatii, muzee, scoli si licee din mai multe judete ale tarii, scriitori, numeroase persoane fizice si, nu in ultimul rand, comunitatea desprecopii.com, mass media centrale si locale.

Printre numele de puternica rezonanta publica se numara Familia Regala a Romaniei, TVRi, Radio Romania Cultural, Biblioteca Nationala a Romaniei, Institutul Cultural Roman, Biblioteca Centrala ASE, Institutul N. Iorga al Academiei Romane, Ministerul Afacerilor Externe, filozoful si omul politic Andrei Plesu, grupul Humanitas, fundatia Dinu Patriciu, si fundatia Noi Citim a doamnei Monica Tatoiu, Adevarul Holding. O mentiune speciala merita donatia generoasa a Bibliotecii judetene din Baia Mare, director dr. Teodor Ardelean, de peste 4000 de titluri, precum si evenimentul cultural special organizat cu acest scop, pe durata a cca 4 saptamani, de catre Biblioteca judeteana din Focsani, director dr. Teodora Fintinaru. Prin efortul comun al celor peste 200 de membri fondatori, inscrisi in Cartea de onoare a Bibliotecii, visul numit Biblioteca Romaneasca din Canada a capatat viata.

Biblioteca se va deschide publicului, in prezenta Presedintelui de Onoare, Prof. Univ. Dr. in Arta, maestrul Mircea Albulescu, in vara acestui an. Va functiona intr-o cladire din cartierul Cote-des-Neiges.

Biblioteca va putea fi vizitata zilnic si va permite abonatilor accesul online pentru a rezerva titlurile dorite. De asemenea, vor fi programate livrari lunare de carte imprumutata in Quebec-ville, Ottawa, si Toronto.

Urmatoarea campanie de strangere de donatii, menita sa completeze fondul de carte al Bibliotecii Romanesti din Canada, va fi demarata, cel mai probabil la inceputul anului viitor, si va avea ca scop, de aceasta data, constituirea fondului de carte pentru romanii din Toronto si zonele adiacente.

Multumim Comunitatii desprecopii.com pentru ca a avut incredere in noi si ne-a acordat
TOT suportul inca de la inceput!

Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

As vrea sa donez carti de medicina.In foarte buna stare.Cum procedez?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iahim

As vrea sa donez carti de medicina.In foarte buna stare.Cum procedez?

Iti multumesc mult pentru intentia de a dona carti Bibliotecii Romanesti din Canada.

Prima actiune de colectare de carte s-a incheiat in data de 10 februarie iar cartile sunt in acest moment in drum spre Biblioteca.

Vom incerca insa sa demaram o noua actiune de colectare de carte in perioada similara a anului urmator, actiune despre care cu siguranta o sa te anuntam.

Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.elena spune:

Eu si sora mea suntem membri fondatori,am donat deja carti acum cateva luni si am primit diplomele foarte frumoase, multumim! daca e cineva din jud. Hunedoara care doreste sa doneze carti ma ofer sa le strang. Mult mult succes va dorim!!

Mergi la inceput