icterul cauzat de laptele matern
Raspunsuri - Pagina 2
Laly2010 spune:
Sabina, exact la medicamentul de care zici tu (soarele) m-am gandit si eu, dar din pacate nu-l putem "administra".
alra spune:
si eu am nascut tot iarna si ne-au spus sa o tinem in casa langa geam cand bate soarele. daca ai o camera cu ferestre spre sud poti pune copilul langa geamul inchis cum prinzi putin soare, cat mai dezbracat.
Irinel spune:
Baietelul meu cel mic a avut icter prelungit datorat probabil laptelui. Mi s-a spus sa continui sa alaptez ca o sa treaca in timp si ca poate dura chiar 2-3 luni. Chiar ma ingrijorase, am ajuns la medic sa intreb daca n-are probleme serioase ca la aproape 2 luni era asa galben, nu ma gandeam ca e inca icter. Interesant e ca pot avea fluctuatii in valorile bilirubinei, astfel incat si gradul de galbeneala difera. Eu de-asta m-am ingrijorat caci pentru o perioada i s-a mai atenuat culoarea apoi a revenit. Pe internet scrie ca trebuie monitorizat totusi, sa se verifice valorile bilirubinei, dar la baietelul meu nu i-au mai masurat-o, poate pentru ca era deja marisor, nu stiu.... (bineinteles ca in spital, cand l-am nascut, i-au monitorizat si lui bilirubina ca si la ceilalti bebelusi).
Numai bine, sa creasca mare si sanatos!
Irina, Daniel (28 Mai 2004) , David (27 Iunie 2009) si ingerasul drag Maria
Bee spune:
Copii mei au avut icter prelungit. Mai exact si fetita si baiatul cel mic. Care ar fi legatura intre laptele tau si nivelul bilirubinei in sange? Sau de ce copiii alaptati artificial scapa mai rapid de icter. La inceputul alaptarii, pana se instaleaza secretia lactata cum trebuie (spre o luna) copilul suge foarte des, dar nu neaparat si eficient. De asta la inceput copiii pot fi putin deshidratati si nivelul bilirubinei in sange poate fi crescut. Daca i-ai da lapte praf si ai stii exact cat bea, n-ar mai fi aceeasi situatie. Asta e o explicatie, parca ar mai fi ceva in laptele matern care ar prelungi putin icterul. Una peste alta, eu nu am stiut multe la primul copil si ma uit cu groaza la poze in care pitica avea aproape 2 luni si era inchisa la culoare (icterica bine). Noi, ziceam ca seaman pe cineva din familie.....De unde, e blonda ca un soare!
La baietelul al 2-lea am suplimentat cu lapte praf pana am avut lapte mai mult nu a avut icter foarte putin pronuntat.
La al 3-lea am avut iar icter urat de tot pana dupa o luna, desi alaptam si ii si suplimentam cu lapte praf.
Ideea e ca i-am alaptat cu succes in ciuda icterului si chiar daca la baieti a fost nevoie de supliment o scurta perioada de timp la inceput-pana in 3, 4 saptamani.
Sanatate.