Cum scap?
Raspunsuri - Pagina 3
Selene_Bunny spune:
La fel, articole de mercerie - panza, pasla, alte materiale textile, paiete, margelute, mie imi folosesc.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Al doilea blog al meu - felicitari realizate manual!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
pisi-pis spune:
Se pare ca regula de aur este ca de fiecare data cand cumparam un obiect nou sa aruncam/dam un altul vechi, din aceeasi categorie.
Mami de
Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza
Bee spune:
Medeea, m-am oprit cu citirea la cele 30 de lingurite de copii. Si m-a uimit teribil faptul ca reusesti sa-ti faci fetitele (micute de altfel) sa stranga din lucrurile lor multumitor (toata admiratia pentru asta). Si m-a uimit faptul ca inainte de copii erai o persoana ordonata (obsedata chiar, din ce singura spui). Cred ca totul tine cumva de starea ta sufleteasca de acum. Altfel nu te-ai pierde in amanunte si nu ai reusi sa te organizezi. Sa nu crezi ca te judec, Doamne feresete.
Sa-ti zic despre noi, poate-ti vin idei. eu sunt in general o persoana dezordonata. Haotica ar putea spune cine nu ma cunoaste. Lucrurile mele personale sunt mereu in aer. Dar la mine exista o ordine proprie pe care eu o cunosc. In fiecare moment stiu fiecare lucru al cuiva din familie unde se afla. Si am familie mare, casa mare, spatii de depozitare nu, etc. Imi fac mereu un sumar mental cu ce exista, ce e nevoie, etc. Nu am timp eu de liste "fizice", ca as lua-o razna. SI lucrurile uzuale sunt destul de putine. Adica daca ma intrebi acum ce nu au copiii mei si ce au nevoie, pot sa-ti spun. Idem cand vine vorba de lucrurile mele sau ale sotului. La noi nu exista lucruri cumparate de care nu avem nevoie. E un principiu de care reusesc sa ma tin multumitor: nu cumpar decat haine, incaltari si obiecte de care am stricta nevoie (decoratiunile sunt putine si dorite foaaaaarte mlt). E drept ca mai primim jucarii si cumparam carti, dar astea nu ne supara.
Sortez periodic hainele copiilor, am cutii cu haine pe care le voi pastra mereu, desi nu mai sunt bune si saci cu haine de dat. Eu zic ca am spatiul destul de liber si pot sa fac destul de repede curat. Dar inca odata iti spun, poate conteaza si starea ta sufleteasca si standardele pe care singura ti le impui(altii cand intra in casa ta au senzatia ca e dezordine si ca lucrurile sunt aglomerate sau imprastiate?). Poate fi si lipsa ta de energie (explicabila de altfel) si descurajarea care te cuprinde cand incerci prea mult si reusesti prea putin (din nou e vorba de standardele tale).
Bedrosmart spune:
Eu cred ca tii prea mult la lucruri, le dai prea mare importanta. Si eu am facut asa multa vreme, dar m-am lecuit, din lipsa de spatiu, timp, energie etc.
Din pacate, eu nu pot sa renunt chiar la toate hainele sau obiectele pe care le folosesc mai rar, din motive financiare. Pur si simplu mi-e teama ca n-o sa am bani sa-mi iau altele, dar asta e cu totul alta discutie.
Din mesajele tale inteleg insa ca la tine nu se pune problema banilor. Atunci de ce nu arunci pur si simplu lucrurile inutile? De ce te mai intereseaza ce fac cu ele ce-i carora eventual le donezi ceva? Din moment ce tu oricum nu mai folosesti obiectele respective, ce conteaza ce se alege de ele?
Daca tii la obiecte pentru ca ai dat niste bani pe ele, atunci de ce nu le vinzi? In targ, pe okazii sau unde crezi ca e mai bine. Asta daca te deranjeaza ideea de a le da de pomana (te rog sa nu mi-o iei in nume de rau ca ti-am scris asta, dar multi oameni procedeaza asa, nu e nicio rusine).
Am fost pusa in situatia de a elibera de doua ori apartamentele bunicilor mei, dupa moartea lor, si crede-ma, m-am lamurit pentru totdeauna cat de putin conteaza de fapt obiectele in viata noastra.
Repet: daca n-ai probleme cu banii, ARUNCA la gunoi ce-ti prisoseste sau da oricui le vrea!
Bedrosmart
grati.ela spune:
Metoda Corinei cea cu renovatul a fost singura care a dat rezultat si la mine. Acum zici ca-s la vila![]()
medeea76nou spune:
Fetele, va multumesc din suflet pentru raspunsuri!!! Mult de tot, am luat cate ceva din fiecare.
Cred ca am sa incep cu podul, care e arhiplin de nimic, nicio cutie de pantofi nu mai are loc.
Faptul ca am primit atat de multe raspunsuri mi-a trasat o linie de urmat, imi pare rau ca nu pot raspunde tuturor, insa va multumesc, cred ca am sa si printez subiectul, sa-l am in fata toata ziua!
Mamica de Tea (2006) si de Ana (2008), din nou
22+, bineinteles tot 
sdcristian spune:
lucrurile bune le poti pune si la bazarul umanitar de aici
sau este subiectul de la umanitare unde se dau lucrusi bune la oameni care au nevoie de ele, subiectul lui laura nicole
mama de Carol (29.12.2008) si
7+
mianna spune:
eu incerc sa-mi dau seama daca prin "lumanarele parfumate" intelegeti altceva decat inteleg eu. nu-s chestiile alea din ceara care se topesc la anumite temperaturi, raspandind diverse arome? nu de alta, dar intr-un post le-am vazut trecute la "neconsumabile". nu stiu cum se face, da' ale mele se consuma, si chiar daca le las acolo nu se regenereaza peste noapte ![]()
si apartamentul meu e destul de plin (aaa, sunt mandra ca mai am doua sertare goale la o noptiera din dormitor
da' le-am pus si lor gand rau), si singura data cand am reusit sa scap de chestii inutile (cele mai multe fiind haine si incaltaminte) a fost cand m-am mutat, insa ultimul lucru la care m-as gandi ca-mi aglomereaza casa ar fi lumanarelele. pai intr-o luna de zile in care ai casa super-parfumata ai scapat de ele. cu restu-i mai complicat. eu nici macar nu mai fac eforturi, ma cunosc, asa ca principalul criteriu cand am cautat apartamentul a fost sa aiba suficiente spatii de depozitare; insa daca ma gandesc acum ce anume depozitez, nu pot zice ca-s lucruri pe care le-as baga in saci sa le ia cine vrea, intr-un fel sau altul chiar am nevoie de ele. si nu-mi pot imagina un apartament de doua camere aerisit decat daca-i inchiriat in regim hotelier ![]()
medeea76nou spune:
Mianna, inseamna ca nu ai aceeasi problema ca si mine. Ceea ce e grozav pentru tine. Eu deschisesem acest subiect tocmai pentru ca nu ma aflu in situatia ta.
Sdcristian, am sa intru si la umanitare cand sortez tot.
Deocamdata am realizat ca principala problema e dezordinea!
Azi am terminat curatenia in pod, am sortat totul in cutii, am pus deoparte ce e de dat si podul respira! Iupiiii! Am realizat cat de mult spatiu am in pod si cat de eficient poate fi folosit.
Multumesc mult inca o data tuturor!
Mamica de Tea (2006) si de Ana (2008), din nou
22+, bineinteles tot 
Androix spune:
Medeea, cred ca o sa-ti placa asta:
www.flylady.com
Eu am aplicat cateva chestii de-acolo dar tot nu am reusit sa ma eliberez. N-am fost niciodata cum povestesti tu ca erai inainte de copii dar nu mai suport nici eu. Vesnic am alte prioritati, alte lucruri pe care trebuie sa le fac in graba maxima, niciodata nu am timp, iar daca am nu am pentru asta mai bine ma odihnesc. Intotdeauna ma spetesc 2 zile sa curat casa si tine o juma de zi. Dar pe site-ul pe care ti l-am dat o sa gasesti multe sfaturi marunte dar foarte utile despre cum sa intretii, cum sa scapi de lucrurile de care nu ai nevoie etc.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()