Sa ma ingrojorez?
Raspunsuri - Pagina 5
CorinaDani spune:
desi poate suna dur iar momentul e total nepotrivit (apropierea sarbatorilor de iarna), cred ca cel mai bine pentru tine ar fi sa te internezi in spital, unde sa fii tinut sub o atenta observatie si sa ti se faca investigatii si analize amanuntite.
nu mai lua distonocalm aiurea, poate de acolo ai senzatiile acelea ciudate.
ia uite ce scrie in prospectul de la distonocalm, la contraindicatii si efecte adverse; daca e sa ne luam dupa problemele tale de sanatate, chiar mi se pare ca nu ai avea voie sa iei asa ceva
"Contraindicatii: Glaucom, sarcina, alaptare, astm bronsic, bronhopneumonie cronica obstructiva, afectiuni vasculare obliterante si spastice, blocuri atrioventriculare, bradicardie sinusala, boala de nod sinusal, angina Prinzmetal, cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala moderat-severa, hipotensiune arteriala, adenom de prostata, stenoza pilorica sau ileus paralitic, insuficienta hepatica, insuficienta renala severa, insuficienta respiratorie severe, porfirie hepatica, hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului.
Reactii adverse:
Atropina: produce uscaciunea gurii si dificultati de deglutitie si mers, sete, reducerea secretiilor bronsice, midriaza cu cicloplegie, si fotofobie, roseata si uscaciunea pielii, bradicardie tranzitorie urmata de tahicardie, cu palpitatii si aritmii si dificultati de mictiune precum si reducerea tonusului si motilitatii gastrointestinale urmata de constipatie. Ocazional pot sa apara confuzie, varsaturi, ameteli. Hipersensibilitatea la atropina nu este rara si poate sa apara sub forma de conjunctivita sau eruptii cutanate.
Ergoton: produce la doze terapeutice cel mai frecvent, greata si varsaturi, slabiciune si dureri musculare, parestezii la nivelul membrelor care semnaleaza necesitatea interuperii medicamentului. La pacientii cu hipersensibilitate la ergot se poate sa apara edem localizat si prurit. Pacientii susceptibili, in special cei cu infectii severe, boli cardiace sau renale sau boli vasculare periferice ocluzive pot prezenta simptome de intoxicatie acuta sau cronica si la doze terapeutice.
Propranolol: produce oboseala, extremitati reci, parestezii, neuropatie periferica si miopatii, depresie, halucinatii, confuzie, tulburari de somn, greata si varsaturi, diaree, constipatie, crampe abdominale, eruptii cutanate, prurit, alopecie reversibila, scaderea secretiei lacrimale, tulburari de vedere, purpura nontrombocitopenica, trombocitopenie si rar agranulocitoza. Pot sa apara eozinofilie tranzitorie, sindrom lupus-like, impotenta sexuala. In cazul administrarii cronice pentru boli asimptomatice cum ar fi hipertensiunea arteriala, reactiile adverse subiective sunt cele care determina complianta pacientului. Reactiile adverse apar cel mai frecvent la pacientii cu boli cardiace (a caror activitate cardiaca depinde de stimularea simpatica pentru mentinerea ritmului cardiac si a debitului). Utilizarea betablocantelor produce
hipoglicemie, cresterea concentratiei de lipoproteine cu densitate foarte mica si trigliceride, scaderea concentratiei de lipoproteine cu densitate mare. La intreruperea brusca a tratamentului cu propranolol poate sa apara hipertensiune arteriala de rebound sau hipertensiune arteriala cu valori ce depasesc nivelul avut inaintea administrarii.
Amobarbital: produce somnolenta, sedare si ataxie cel mai frecvent. Alte reactii adverse sunt deprimare respiratorie, tulburari gastro-intestinale, reactii cutanate (eritem multiform, dermatita exfoliativa, uneori letala), hepatita si colestaza, fotosensibilitate, confuzie, tulburari de memorie. Poate sa apara iritabilitate si reactie excitatorie paradoxala la copii, varstnici si pacienti cu durere acuta. Ocazional au aparut discrazii sanguine, inclusiv anemie megaloblastica dupa administrarea cronica."
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
rory76 spune:
De ce nu intelegi ca totul este in capul tau? Poti sa faci tu sute de RMN-uri, zeci de analize si sa dai bani la enshpe mii de medici, trebuie sa intelegi ca depinde DOAR de tine sa schimbi toate astea. Nu stiu daca tu intelegi asta...esti foarte tulburat si incordat, fiecare senzatie o amplifici si te tot gandesti obsesiv Cum ma simt acum??
La toate spitalele la care ai fost nu ti-a zis nimeni ca suferi de IPOHONDRIE?? Ma mir...vrei sa scapi de starile astea? sau tu de fapt vrei sa mori?? ce vrei, ca nu mai intelege nimeni nimic? Te simti rau si totusi nu faci nimic in privinta asta...te plangi ca o baba...cred ca bunica-mea la 83 de ani nu se plangea nici macar jumatate din cat o faci tu!
TREZESTE_TE!!!
stefan1994 spune:
Cand mi-e rau,adica ameteli,o stare de voma,o stare de moleseala de lesin...o stare proasta generala asa,primu lucru la care ma gandes e " Daca mor din starea asta de rau " .... si asa imi dispare tot cheful...si cand ma gandesc la asta,simt o incordare prin tot corpul.cred ca e alerta si mi se incordeaza msuchii...nu stiu ce sa mai fac...
emilia.m spune:
Stefan... raspunsul la intrebarea ta "sa ma ingrijorez?" este, din partea mea, urmatorul: "daca n-ai alta treaba, ingrijoreaza-te". O ocupatie trebuie sa ai si tu, nu? Daca nu iti poti gasi o pasiune mai interesanta decat sa stai si sa fii atent ce te mai doare acum, ce te mai inteapa peste 5 minute, cum ti-a amortit piciorul de la statul in aceeasi pozitie prea mult timp sau cum ai o senzatie (normala dealtfel) de a ragai dupa ce ai mancat si a te gandi ca ai sa mori din cauza asta atunci asta e, fa asa in continuare.
Crezi ca daca tot stai sa te analizezi sa vezi ce simti si ce te doare si tot te temi de moarte asta te ajuta cu ceva? Nu ai aflat vorba "de ce ti-e teama nu scapi" ca sa nu te mai temi? Vei fi ok daca te aduni. Care-i faza pana la urma? De ce ai muri la varsta asta? Bolnav (fizic) nu esti. Esti doar putin paranoic si anxios vis-a-vis de sanatatea ta. Daca ai avea o ocupatie n-ai mai avea nici o problema. Cauta-ti ceva mai bun de facut decat sa stai sa te tot analizezi. Si pe mine (ca pe milioane de alti oameni) ma doare capul si stomacul si imi amorteste ceafa si am bataile inimii rare cand stau si rapide cand fac efort si ma inteapa cateodata in zona inimii cand respir mai adanc. Si asta se intampla de vreo 10 ani. Si analizele sunt bune si uite ca n-am murit.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
rory76 spune:
Auzi, da la calculator cum stai daca ti-e atat de rau cum spui?
te-ai gandit sa te oferi voluntar sa ajuti niste copii din spital care au nevoie de cineva cu care sa se joace? sau la un azil de batrani? Trebuie sa uiti de tine...esti ca un disc din ala stricat care zice numai ;EU,EU ,EU, PE MINE...fii mai putin egoist!
stefan1994 spune:
Nu pot sa ma schimb,nu pot sa fac altceva sa schimb gandul asta.Daca ma uit intr-un vad ca si cum se misca imaginea mea...Am o stare asa de parca mi-e si greu sa vorbesc,de sufocare si sunt multe la numar.
Cand ma ridic brusc in picioare am ameteli,o stare de lesin.
cred numai prostii,deoarece inainte nu mi-era rau,si acum imi este in fiecare zi,si ma sperii....
Eu vreau sa ma fac bine dar nu stiu cum,adica stiu,dar este cam greu de aplicat pentru mine.
Cand stau la calculator,majoritatea timpului caut despre anxietate si atacuri de panica,o solutie de rezolvare...mai vb cu prietenii....
Parca ma apasa ceva pe ploapele ochiului si trbui sa ii inchid,si asta ma sperieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
stefan1994 spune:
Acum am ameteli foarte mari,mai mari de decat obicei...SImt o presiune in cap,parca obiectele se misca,mi-e tare frica...de ce le pot avea asa tari???
nikole spune:
Mie imi pare tare rau sa te "vad" in starea asta,desi inteleg prin ce treci, mi se pare ca te complaci, sincer...
in scurt timp nimeni nu-ti va mai raspunde.
In primul rand...lasa-l incolo de calculator, lasa jocurile(pai si eu daca ma uit nu's cate ore in ecran, cand imi indepartez privirea vad pete, vad in ceata, etc...sau ma ridic brusc, ametesc,etc...nu se moare din asa ceva, mai...
iesiiii...in aer liber, stai la casa, inteleg, iesi singur daca nu te simti in largul tau cu prietenii, dar nu mai sta intre 4 pereti in fata calc cautand solutii despre boli inchipuite, nu faci altceva decat sa-ti alimentezi temerile , si sa ""inveti"" creerul, psihicul ca are o problema, cand de fapt nu ai nimic...anxietatea, spun unele voci nu e o boala, e un "invat" gresit!
Orice invat are si un dezvat!
Anxietatea...duce la boli, dar ea nu e o boala, e o greseala de comportament!!!
Nu o zic eu, o zic psihologi, oameni ce au tocit bancile scolilor.
Apoi...bei cumva cafea??
Pierzi noptile?
la ce ora te bagi in pat??
Cum ti se pare psihologul, ii spui TOT, te asculta, va potriviti??
eu as fi ales un psihoterapeut specializat pe probleme ca anxietatea.
Stai la curte...ia incearca tu sa dormi devreme, trezeste-te dimineata, fa un dus,. iesi in gradina fa niste ex. usoare, qi-qong, sau stretching...
lasa-l naibii de calculator si de jocuri...
te alimentezi ok?
nici nu stiu cum si ce sa-ti mai spun, ma doare inima cand tot te vad postand si tare mi-as dori sa treci peste hopul asta!
Roryma bucur sa te citesc!
si ma bucur si mai mult ca esti bine!
rory76 spune:
Eu insami sunt o ipohondra in curs de vindecare. Si stiu cat de greu ii este lui stefan sa se vindece de chestia asta. de fapt, cred ca niciodata nu te vindeci, este ca un virus...zilele astea, pentru ca am iesit la ger, mi-a inghetat capul la ceafa si am avut niste dureri...si niste ameteli...si repede pe net. este de la spondiloza, pe care o am de multi ani...Sunt multe grupuri de suport din afara care vorbesc despre asta si pe mine ma ajuta sa vad ca si altii se lupta cu asta.
Eu astazi dupa ce am cautat pe net despre tumori pe creier si alte alea am mers la antrenament la aikido 2 ore, si nu m-a mai durut nimic! e ciudat, cand fac ceva care imi place, pictez, fac design pe calculator sau fac aikido, uit de tot si de toate! Nu ma mai doare nimic, dar nimic1 ma gandesc ca daca as avea ceva m-ar durea tot timpul,nu?
Cred ca ipohondrii sunt in general narcisisti, se gandesc numai la ei si uita de cei din jurul lor. Uita ca medicii la care se tot duc poate au persoane cu adevarat bolnave care au nevoie de tratamente...nu vrea nimeni sa vada un ipohondru pe care il doare tot corpul de sus pana jos sau are ameteli si stari de greata...asta mi-a zis-o si mie foarte dur medicul de familie pe care il exasperasem cu bolile mele! Si mi-a facut bine , am inteles ca lumea nu se invarte in jurul meu si ca sunt oameni, poate copilasi foarte foarte bolnavi care mai au poate doar un firicel de viata in ei si nu sunt asa de disperati ca mine...
Stefan, pana nu vei accepta ca "boala " asta este doar in mintea ta, nu te vei vindeca, nu vei putea sa faci nimic.
Tu esti convins ca e ceva in neregula cu corpul tau. NU. este ceva in neregula cu modul de a gandi...
Asta trebuie sa schimbi. Cum? Faci totul in sens invers. In loc sa te gandesti: vai mi-e rau, vai mor, vai, ce ametit sunt, o intorci:" Wow, ce bine ma simt! Sunt asa de energic si plin de viata!" Bla bla, intelegi tu...
Apropo de asta, ti-ai testat vreodata limitele fizice? Ai facut vreodata 100 de abdomene, nu stiu, chestii de genul asta? Eu abia cand am facut asta am vazut ce corp puternic si sanatos am! Incearca sa faci asta!
Maine ne spui cate abdomene ai facut si cate flotari intr-o singura mana, ok?? Eu una astept...sa-mi zici niste cifre. Succes!
Sa stii ca eu nu te las, o sa iti raspund daca ai nevoie, sunt aici...
miriama spune:
Control la oftalmolog ti-ai facut? Ca si eu vedeam zig-zaguri si puncte negre si ameteam si ... toate alea si cand am fost la oftalmolog am descoperit o hipermetropie cat mine de mare...
Lasa calculatorul si filmele la tv sau alte "pasiuni" care iti solicita ochii si atentia; fa-ti prieteni, iesi din casa cu ei.
Dar o prietena ai? Vorbiti despre tot ce va inconjoara, de ce rasare soarele, de ce ninge afara, de ce canta pasarile (chiar si cucuveaua ), mergeti in parc, plimbati-va cu barca, "jucati-va" ca doi adolescenti , sa vezi ca nu mai ai timp sa te gandesti ca mori. Dupa cum sunt analizele si varsta pe care o ai, nu mori sigur.... Doar ca ai un fix.... Si vei deveni un adult imposibil....