Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 44 -
Raspunsuri - Pagina 22
SARA_HS spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ralu_mv Nu-i nimic pt intrebari :) imi place, daca pot, sa raspund :) Pe mine dr. U nu m-a ajutat... daca stateam dupa ea, nu aflam de homocisteina >20... am ajuns la un hematolog in Viena, pe care daca pot il voi consulta si in sarcina. Pana atunci, doar cu b6, b9 si b12, mi-a scazut intr-o luna homocisteina si e tot scazuta, deci doar din sarcina clexane, si la zboruri lungi. Dar cum am trecut prin 2 ia, am facut de 0,2 dupa ovulatie, nereusita insa prima, a2a mai am de asteptat. De putut mai pot, de fapt abia acum incep sa pot cu adevarat, sa ma trezesc cu adevarat, sa mi dau seama ca viata asta mai are si alte laturi, si relaxarea e un cuvant cheie. Ma pregatesc pentru o asteptare lunga :) cu rabdare si calm si chiar indiferenta daca se poate uneori, ca drumul asta presarat cu gropi, are si el frumusetea lui ! -------------- MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in oct. 2008, soe la 7 sapt.. |
Multumesc pentru raspuns(uri). Mie mi-au facut homocisteina de prima data cand am mers la Fundeni. Era in limite, desi nu foarte mica... de fapt, mai aproape de limita maxima. Nu inteleg cum tie au scapat sa-ti faca analiza asta, e foarte importanta. In definitiv, dupa ce ti-au facut analizele, nu ti-au dat niciun tratament, aici la Fundeni? Pt. ca eu tot B-uri iau si, din cate stiu, cam toata lumea ia B-uri, alaturi de alte cateva chestii.
floaredemac spune:
Pup fetele!
Sara, nu eram noi aia amabili...noi fara navigatie suntem morti in Bucuresti, deci nu ne puteam oferi sa ducem pe cineva acasa, ca ne faceam de rusine
! Eu in schimb am ajutat-o pe o batranica sa isi care o plasa cu nu stiu ce cutii in ea, si am fost certata de d-na Viorica, numai ca nu m-a tras de urechi!!!![]()
Din fericire, fetita noastra este f. bine, este grasuta chiar (aproape 600 de g), nu cu retard de crestere cum ma speriasem eu...totul este absolut normal la ea. Am fost f multumita de ecografia la dr Albu Dinu, extrem de detaliata. Softul aproximeaza chiar si nivelul de anemie la fat.
De miscat se misca, insa intr-adevar placenta anterioara se pare ca amortizeaza din miscari. Deocamdata este in pozitie transversala, sper din tot sufletul sa se intoarca.
Analizele de la fundeni au iesit f bine (nu au fost gata toate, dar astept de la d-na Viorica pe mail), asa ca nu primesc inca clexane. In saptamana 27 voi face clexane de 0,2 si aspirina o zi da, una nu, apoi din 28 renunt la aspirina si trec pe clexane de 0,4.
Cam astea ar fi noutatile la noi, sambata dupa eco imi venea sa dansez pe strada!!
Brotacel, cred ca te-am vazut cu sotul tau, erai in fusta? Nu am fost f sigura si mi-a fost jena sa te abordez, oricum era pe la ora 10 cand eu venisem dupa rezultate iar voi imediat ati plecat (daca erati voi).
Va pup pe toate!
22+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum
, obtinute naturalAi cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
QiaoBing spune:
salut fetele,
trec si eu in fuga putin pe aici. trebuie sa plec la Fundeni sa imi iau rezultatele si sunt putin ingrijorata.
cred ca am exagerat cu agitatia in ultimele zile. am inceput sa am o scurgere roz din ce in ce mai intensa si mai inchisa la culoare, asta dupa ce la 2 zile de la chiuretaj nu mai aveam nimic. maine ma duc la control si tare mi-a frica sa nu ajung iar la cutit.
ieri mi-am rezultatul de la rmn la cap (am speriat doctorita care trebuia sa imi faca HSG cand am lesinat inainte de procedura si nu mai scap de tinichea) din pacate nu e prea grozav. am niste leziuni milimetrice cu aspect de leziuni demielinizate cu posibil substrat vasculo-degenerativ. dr neurolog a zis ca s-ar putea sa fie din cauza trombofiliei si ca se pot inmulti. nu mi-a zis mai multe. abia astept sa ajung la dr U sa vad ea ce zice.
vad ca in loc sa ies la lumina mai rau ma afund. au mai gasit si un chist (sper sa scriu corect) subarahnoidian polar temporal stang, pe care cica sa il ignor daca nu face probleme. pai Albu ma intreaba de fiecare daca am fost la neurolog. acum ce sa ii zic ? neurologul nu mi-a dat nimic scris, mi-a zis doar in vorbe ca nu am nici o interdictie pt bebe si ca sa arat hartia de la rmn. pai daca vede acolo chist si leziuni si nu mai vrea sa puna mana pe mine ?
si, colac peste pupaza, am fost si la dentist ca mi-a sangerat in sarcina gingia la o masea. si m-am speriat si eu si dr si asitenta. eu in 2008 am fost si mi-am pigulit tot in gura ca pregatire pt o sarcina, anul trecut nu aveam nimic si acum ... dezastru ! sus am vreo 7-8 carii ca nici nu am fost in stare sa le mai numar. azi noapte mi s-a aprins un beculet ca eu in 2008 am avut ideea creata sa fac un tratament de albire si tare mi-e ca de la el mi se trage. prea au aparut brusc, numai sus si asa de muuuulte cum nu am avut in viata mea.
sper sa ma tina neuronul, ca prea se aduna multe pe capul meu.
pupici la toate fetele si va astept cu vesti bune, macar voi
---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
SARA_HS spune:
Floaredemac, felicitari pentru fetita grasuta!
Deci nu esti din Pitesti
, dar cred ca batranica aia era mama mea, ca ea s-a dus cu o plasa cu cutii acolo. Si mi-a spus ca s-a luat dna Viorica de ea, ca incurca traficul.
QiaoBing, da' ce te mai cauti!! Nu stii ca odata intrata pe mana medicilor iti gasesc de toate? Eu, cand am vazut asa, m-am oprit, ca ajunsesem un bagaj de stres. Cat despre sangerare, dupa chiuretaje eu o aveam continua, de vreo 4-5 zile. Daca s-a oprit si a revenit, mergi fuguta la ginecolog, desi nu pare ceva grav; mai bine sa fii sigura ca e totul ok.
SARA_HS spune:
Am auzit ca se vorbea, ieri, la spital, despre problemele sarcinii, aparute ca urmare a faptului ca cei doi soti au grupe de sange incompatibile. Voi stiti mai multe despre asta?
floaredemac spune:
Multumesc, Sara! Nu sunt din Pitesti, era bine... as fi fost mult mai aproape!
Poate ca batranica era mama ta, asa ca te rog sa ma scuzi daca ti se pare nepotrivita exprimarea. Era o femeie mititica si slabuta, care imi amintea de bunica mea, avea 2 cutii pe care incerca sa le puna intr-o plasa de rafie, si mai avea inca o punga parca. Am ajutat-o sa le puna apoi sa iasa pe hol, dar imi era teama sa ridic asa ca am tarat-o pe jos (plasa
). Intr-un final ne-a ajutat o asistenta, dar ceilalti care priveau nu au schitat niciun gest... Ma rog, nu erau f grele, dar eu ma tem sa ridic. Pe urma m-a certat d-na Viorica
, ca am fost prea saritoare![]()
22+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum
, obtinute naturalAi cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
samira33 spune:
va pup fetelor
eu nu ma mai clexanesc o perioada...pana la urmatoarea incercare...ca nu ne-a iesit nici de data asta.
alla,parca chargon se numeste ceea ce cauti tu.
sa nu dai cu pietre daca nu-i fix asa.
sara,fara sa vreau sa sperii pe cineva...eu chiar cunosc o familie care are niste probleme din astea ciudate...in sensul ca s-au casatorit,au facut un copil-care a decedat din pacate la 17 ani din cauza unei boli produsa de incompatibilitatea genetica dintrei cei 2 soti.
soti perfect sanatosi luati separat...combinatia lor insa dadea boala asta...o imunitate foarte scazuta fata de orice din mediul extern.
oameni cu posibilitati mari...au dus copilul prin strainatate si doar pentru ca a fost extrem de bine ingrijita a trait pana la 17 ani...ca nimeni nu-i dadea mai mult de 12 ani de viata.
sotii s-au despartit....si-a refacut fiecare viata si au fiecare copii absolut normali cu partenerii lor.
asadar....exista si astfel de probleme.
sa nu va speriati acum...sunt cazuri extrem de rare...dar exista.
va sarut si va imbratisez cu drag
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2
SARA_HS spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui floaredemac Multumesc, Sara! Nu sunt din Pitesti, era bine... as fi fost mult mai aproape! Poate ca batranica era mama ta, asa ca te rog sa ma scuzi daca ti se pare nepotrivita exprimarea. Era o femeie mititica si slabuta, care imi amintea de bunica mea, avea 2 cutii pe care incerca sa le puna intr-o plasa de rafie, si mai avea inca o punga parca. Am ajutat-o sa le puna apoi sa iasa pe hol, dar imi era teama sa ridic asa ca am tarat-o pe jos (plasa 22+ DPN 15 aprilie 2011 ![]() FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute naturalAi cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe! |
Hmm, atunci nu era mama. Nu e nicio problema termenul de "batranica", dar mama n-avea cutii asa grele, de fapt n-avea decat o punga cu niste mici decoratiuni de Craciun, foarte usoare.
SARA_HS spune:
Samira, nu stiu care era discutia, mama mea mi-a spus de ea, dar ea n-a retinut mare lucru; era vorba de un cuplu, care, din cate am inteles, avea probleme din cauza ca el avea grupa O, iar ea alta grupa.
Eu stiam de probleme legate de RH, nu de grupe. De asta intrebam daca voi stiti ceva. Eu si sotul meu, avem amandoi AII. O fi, n-o fi bine?
samira33 spune:
si noi avem tot AII si dr.Kovacs zice ca nici macar faptul ca eu am RH negativ nu mai este un motiv de temere...ca se poate tine in frau problema asta in ziua de azi.
acu...daca or fi probleme sau nu....stai sa vedem...ca noi ne pregatim de cariotip...asa ca in vreo luna jumate viu cu raspunsu.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2