Cateva probleme de sanatate
Salut
Am nevoie de cateva sfaturi. Starea mea de sanatate a fost una pana de curand, doar ca m-au pocnit vreo 3 belele simultan.
1. Insomnia
Nu mai reusesc sa dorm noaptea. Adorm dupa amiaza de pe la 7PM, ma trezesc la 12 PM, nu mai adorm pana pe la 6 AM, adorm iarasi pana pe la 11 AM.
Am incercat sa nu mai dorm ziua, rezultatul e ca imi petrec tot o noapte alba, doar vag mai chiauna.
2. Maseaua
...mi s-a spart bucati un molar. Nu doare, dar suspectez o infectie care clocea de ceva timp. Avand in vedere ca anestezie nu-i voie, antibiotic nu-=i voie, pot totusi sa merg la dentist sau sa o aman pana dupa nastere? (care e undeva in martie)
3. Raceala
Am cautat pe net, nici la asta nu-i voie sa iau nimic. Tot bag ceai, citrice, miere si...cam atat.
Sunt in plina explozie de muci, tuse, etc si am facut si temperatura / febra in noaptea asta.
Exista vreun medicament sau remediu pe care sa le pot lua in timpul sarcinii?
toate astea s-au intamplat in ultimele 2 sapt; mai intai insomnie, apoi maseaua apoi de vreo 2 zile si raceala asta
Ma duc sa mai incerc sa dorm. Merci anticipat pt sfaturi
25 +
Panicoasa undercover.
Raspunsuri
nikole spune:
Insomnia...se poate datora schimbarilor hormonale din sarcina, schimbarii rutinei zilnice,gandurilor, stress=ului, etc..
eu am experimentat asa ceva in prima sarcina sarcina, este groaaaaznic...medicul nu mi-a dat nimic, mi-a spus ca e perfect normal, poate dura pana la 4 saptamani.
Ajuta ex. de relaxare(am ceva ff bun,guided imagery ptr relaxare daca vrei iti trimit pe mail)insa pe vremea aia, probabil de la starea de agitatie, de oboseala, nu aveam rabdare sa ascult nici o tehnica , nimic...f nasol a fost, brrr...
Maseaua..eu as merge macar ptr o evaluare, dupa ce vine bebe, pariu ca nu mai ajungi la dentist???
Sunt anestezice safe in sarcina si perioada alaptarii, insa numai medicul poate evalua si te poate sfatui daca e de asteptat sau preferabil sa te ocupi acum de masea.
Raceala...ginger! face minuni!
Infuzie, sau iti poti face o supa de gaina(de tara) , in care adaugi imediat ce ai stins focul cateva felii de ginger...le scoti dupa 30-40 minute.
Asta e de fapt mai mult preventiv, ca ...stil de viata sa zic, insa ajuta si acum in plin episod mucios
Gingerul e ok in sarcina
maru spune:
mergi la doctor si verifica 2 lucruri:
tensiunea
si glicemia
s-ar putea sa ai tensiune si consecinta e insomnia...
glicemia marita iar e oproblema, diabetul de sarcina e destul de comun!
maseaua: un destit bun ar trebui sa stie ce sa faca...
ina.click spune:
Am tensiunea foarte mica dintotdeauna dar voi verifica imediat ce ajung la medic - adica in vreo doua sapt.
Glicemia o verificasem de curand era in valori normale
De ginger nu stiam. Urasc buruiana aia, dar ma rog, de ce nu, daca e eficienta.
Supa de pui - o idee excelenta
Am reusit sa molipsesc si sotul.
Sper sa nu raceasca si ala micu'; eu stiu ce-i mai transmit prin placenta.
Edit: Am uitat sa spun ca nu am ...cel putin din cate ma stiu eu...stari anxioase, depresive sau stress. Dimpotriva, de cand sunt insarcinata, nu stiu daca de la hormoni ori ba, dar m-am tranformat intr-o chestie foarte zambareatza si moale. Am momente de panica dar superficiale si ma calmez tot la fel de rapid.
25 +
Panicoasa undercover.
EllaX spune:
ina.click, sunt femei care au insomnii in sarcina, dar maru are dreptate: verifica tensiunea - daca e buna, poti sa nu dormi linistita.
Cu maseaua du-te, totusi la un dentist. Poti inrteba chiar aici, pe forum, de un dentist care se "baga" si la problemele stomatologice ale gravidelor, nu sunt multi. Si eu am patit la fel, mi-a explodat o masea - am fost, mi-a curatat-o un pic si mi-a pus o plomba provizorie. A fost ok. M-a tinut pana avea fata 3 luni si am putut merge la dentist.
In recelile din sarcina, paracetamolul este permis. Este mult mai indicat decat febra (temperatuta corporala mai mare de 38 nu e buna deloc in sarcina), pe care o scade cu succes. Eu am intrebat atunci: pana la 3/zi, pentru 3-5 zile, poti lua. De asemenea, decat o durere maaare (ca una de masea sau o durere puternica de cap), mai bine un paracetamol. Durerea e un factor stresor punternic si in timpul ei se descarca in sange diverse substante care ajung la fat si numa' bine nu-i fac.
Tot pentru cand eram racita, pentru ca ceaiurile nu prea sunt indicate (sunt unele care au tot felul de efecte pe fat si uter), eu imi faceam o limonada calda (nu fierbinte!) din apa cu miere si lamaie. Ma hidrata si-mi alina gatul, mie-mi facea bine.
Sanatate!
Clipele mele de vara (am poze in concurs!): www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=11" target="_blank"> elx-1, elx-2
goldi spune:
Pentru toate, mai putin maseaua, poti incerca remedii homeopate. Sunt eficiente si fara riscuri . In plus, e bine sa ai un medic homeopat si mai incolo, pt bebe .
Daca te intereseaza itit pot spune pe PM unde am fost eu si am fost multumita .
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
ina.click spune:
Imediat ce pot respira bine pe una din cai - nas sau gura - ma duc la dentist.
Cred ca sunt in faza culminanta a racelii, imi curg ochii, nasul, tusesc cand respir pe gura etc. Plus senzatia de "cap de vata"
Partea buna e ca n-are incotro s-o mai ia acum decat spre vindecare.
La limonada fierbinte cu miere ma gandeam si eu.
Oricum, ceaiurile pe care le beau nu au teina, sunt diverse infuzii din fructe.
25 +
Panicoasa undercover.
madau spune:
Pt insomnii poti sa iei cu succes Sedatiff PC, cate 2 pastilute seara, la culcare. Sunt safe pt sarcina.
Pt masea, exista anestezii care se pot face si la gravide, vb cu stomatologul, gaseste el o solutie, macar sa-ti faca o evaluare sa vada daca mai poti astepta pana dupa ce nasti, sau nu
Pt raceala, baga ceaiuri, supe, Oscillo, parca si de Paracetamol stiam ca ar fi ok...cel putin eu am luat cand eram gravida prin luna a 7 a, tot pt o raceala crunta cu febra. febra e oricum mai periculoasa pt bb decat paracetamolul
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX