Liliac mai-iun 2010 - Ajutati-l pe David (40)
Raspunsuri - Pagina 7
anouk3 spune:
Theo, multumim de aprecieri!
Eu nu cantaresc nici o masa si nici nu inlocuiesc nici o masa de lapte. Destula vreme de-acu' incolo laptele ramane baza. Dupa parerea mea e bine sa-l lasi pe bebe sa-ti 'spuna' cand e pregatit sa renunte la o masa. Pentru ca Nicolas papa lapte cam la 3-4 ore, masa de solide i-o dau la minim o ora de la lapte si mananca cat vrea muschiul lui. Oricum nu mananca prea mult. Deja stiu, cand incepe sa se joace nu mai vrea si nici nu-l fortez.
Mult succes la diversificare!
Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Nicolas in actiune
ioana1234 spune:
Multumim de urari si uram si noi La multi ani pentru toti cei ce poarta numele de Andrei sau Andreea. Va invitam la o si o felie de tort. ( il aduce buni mai tarziu:). Va pup
veronicach spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anouk3 La multi ani, Andreilor si Andreelor! Noi azi papam morcov cu dovlecel si brocoli. Voi dati deja doua mese pe zi la bebici? Sau dati si fructe si legume la o masa? Noi inca lenevim la o masa pe zi, iar carnita mai asteapta. Tzatza e iubirea noastra! Fug ca ma cheama. Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010) Nicolas in actiune |
Matei primeste, inca, doar o masa, la ora 12 de legume sau fructe sau combinat
va trebui sa facem si noi trecerea spre 2 mese...dar...la 7 luni ca e prea devreme
inca nu i-am dat carne
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010
bebe
taty_ana spune:
La multi ani tuturor sarbatoritilor
artu felicitari pentru proiect,nu stiu de unde iti iei atata energie,poate ne spui si noua secretul
theo noi am inceput de 1 luna diversificarea si suntem doar la o masa,cea de 10dim de piure de fructe(mar si para plus cereale sau branzica)...mananca cam 100g(eu ii pun intr-un biberon sa vad gramajul de curiozitate desi ml nu e la fel ca si gramul dar aproximativ)....la inceput ii dadeam dupa piure lapte insa il faceam mai degeaba ca bea ff putin sau deloc asa ca nu-i mai dau lapte decat peste o ora cand imi cere ea....e posibil ca stelios sa vrea lapte dupa piure,stiu ca e mare mancacios...a mea e mai sclifosita...emma are tendinte de constipatie asa ca la noi e mai mult para decat mar si-i merge bine....vezi dupa cum face kk,oricum noi am inceput cu sucul de mere si cand am ajuns la 60ml i-am facut mar ras,la fel si cu para
...trebuie sa intram si noi pe legume,i-am mai dat suc de morcov cu mar,para si telina insa de fiecare data isi strica pofta de manncare si nu-mi mai bea laptele cum trebuie asa ca am renuntat la suc si o sa intram pe supita de legume insa ma gandesc zeama aia chioara o sa-i tina de foame?dupa supa ii dau lapte sau astept sa ceara ea mai tarziu?sau pot sa incep direct cu piure de legume?plsss sa-mi raspundeti ca nu stiu cum sa procedez
moni_or spune:
TATYANA, eu nu sunt deloc fana zemelor lungi, eu am inceput direct cu piure si legumele le fac la aburi, ca sa nu-si piarda vitaminele in apa. O zeama lunga intr-adevar nu-i va tine de foame, eventual daca vrei sa-i dai supa fa-i supa crema, cu legumele pasirate in zeama.
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
cris_09 spune:
citat din mesajul lui moni_or TATYANA, eu nu sunt deloc fana zemelor lungi, eu am inceput direct cu piure si legumele le fac la aburi, ca sa nu-si piarda vitaminele in apa. O zeama lunga intr-adevar nu-i va tine de foame, eventual daca vrei sa-i dai supa fa-i supa crema, cu legumele pasirate in zeama. Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010) Doamne, ai grija de minunile mele! |
Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Nu cartile cresc oameni,ci mamele.
moni_or spune:
CRIS, am uitat sa te felicit pentru realizarile lui Sebi! Bravo, baietel precoce!
Bine, nici eu nu sunt total anti-supa, adica noi mancam, Luca mananca, atunci cand va fi mai mare si va manca 2 feluri la masa va manca si Alex, doar ca acum la inceput mi se pare ca mai important sa pape cat mai multe vitamine si sa se obisnuiasca si cu alte texturi, nu doar lichida. Si daca piureul e cam sec il mai lungesc cu un pic de apa.
Se vede ca azi e plecat Luca la buni, ca am si eu mai mult timp de navigat pe net, Alexutz doarme acum dupa ce a papat combinatia preferata. (cartof dulce cu dovlecel)
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
anouk3 spune:
citat din mesajul lui cris_09 Asa fac si eu,ori aburesc legumele la steamer,si le fac piure;sau cand vreau sa-i dau supa,cu morcov,pastarnac,telina,dovlecel,carne de pui(uneori)ardei si toate cele le fierb iar apoi blenduiesc ca sa iasa o crema,pe care i-o dau cu biberonul,si papa si 300 ml,cu lingurita,nu are stare sa manance mai mult de 60[/i] |
La fel si noi, dar fara carne si totul cu lingurita chit ca mananca putin. Am vreo 3 biberoane, dar s-a pus praful pe ele.
A, si la noi mare succes a avut dovleacul (ala galben). Facut la abur a iesit o nebunie! Am mancat toata familia.
Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Nicolas in actiune
NicoletaB spune:
Theo- pe fuga asa:
noi am inceput diversificarea la 5 luni, am crescut cu lapte praf, eu la 6 luni jumate ale lui MIhai ma intorc la munca si vroiam sa-l stiu diversificat.
A fost foarte pregatit pt asta: o saptamana a avut numai masa de fructe, din a 2-a saptamana si piure de legume (nu dau supa ca sufera de reflux inca). Nu mi-a refuzat nici un aliment. La 6 luni bag carne de pasare de tara. La aceste 2 mese nu mai primeste lapte.
Cam atat de la noi pe scurt, oricum faptul ca ma intorc la munca vad ca se potriveste cu aberatiile guvernatilor. Mie mi-ar prinde bine cei 500 ron, dar cred ca tot cu 100 ron ramanem.
Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55h)