***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(128)***

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

Bety, multa sanatate. Noi ultima data tot cu augmentin ne-am tratat pentru otita congestiva si la muci cum zicea An cu spray cu apa de mare si apoi aspirat cu batista bebelusului.

An, ma bucur ca ti-a placut melodia.

Liviana, probabil eu as face cum a spus Alina. Le-as da chestii de facut. Desi e greu daca sunt pe alt stil si atunci cand vin in vizita sunt doar oaspeti si nu trebuie sa faca nimic. Depinde de ce relatii sunt.

Ella, merge la gradinita 271, de vizavi de Facultatea de Medicina si e foarte faina. Adica noua ne place personalul, mancarea se face acolo si sunt numai chestii bune, au meniul afisat pe o sapt, au jucarii foarte frumoase, multe carti. Nu ne asteptam pentru ca e de stat si auzeam de la colegi de job ca unele gradinite de stat cereau bani de la parinti pentru mobilier sau jucarii.

La bronchovaxom a avut reactie alergica cutanata, ii apareau bubite pe piept si se tot scarpina si spunea ca-l doare si el nu e plangacios sa spuna ca-l doare daca nu are ceva.

De Mos Nicolae am pregatit cadourile pe hol, am inregistrat soneria de la usa pe un reportofon si apoi cand a venit de la bunici, dupa vreo ora, l-am dus pe razvan in camera la el si am dat drumul la reportofon in alta camera. Cand a auzit soneria si ne-a vazut pe noi in camera a inceput sa topaie bucuros si sa zica: 'cine-o fi? cine-o fi? o fi Mos Nicolae? si s-a dus in viteza si a deschis usa, dar a ramas putin dezamagit ca nu l-a asteptat mosul, se astepta sa-l vada.

Ramona si Razvan [19.06.2007]
Salvati o inimioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Mami de Ana voi la ce doctor v-ati tratat de otita la Gomoiu?

Ana are otita seroasa, si acum ne-a dat antibiotic (Klacid) dupa ce cateva saptamani am tot incercat sa o tratam fara, dar nu ne-a iesit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Multumesc pentru felicitari!
In legatura cu crizele .. la noi se raresc daca merge la gradi ... cat e racita si sta acasa ...se obrazniceste ...

Asteptam un baietel!!! Nu ne-am hotarat inca la un nume! Stefan ... Cosmin .... Codrin .... mai vedem ...

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Motannel, Teodora Elena (07.05.07) si 17s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Va rog sa-mi amintiti cum pot sa-mi schimb semnatura, caci acum doar o editez si adaug manual caruciorul si saptamanile ....

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Motannel si Teodora Elena (07.05.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Motanel, felicitari pt caruciorul albastru! vad ca nasti in aceeasi perioada cu mine: la inceputul lui mai .

Madi, la doctorita Popitiu am fost. Fff buna! O gasesti in fiecare zi de la 8:00 la 13:00, dar e bine sa ajungi acolo inainte de 8 ca se aglomereaza repede si cum ajungi si prinzi o asistenta la ORL sa spui la cine astepti ca sa te treaca in registru, sa intri in ordinea sosirii (! sa ai CNP-ul fetei la tine).

Ella si eu te incurajez ref. la gradi de stat:eu sunt f multumita si de gradinita (dotari, mobilier, curatenie), si de educatoare (pe care Ana o iubeste mult - desi ea e inca salbatica cu strainii; edu, nu e tanara, dar e f vesela si hlizita, nu stiu cum ii stapaneste, dar ANa nu a venit niciodata lovita sau afectata de ceva de la gradinita, ii ajuta la toaleta si la masa, mai ales pe Ana: o gasesc ai mei la pranz mereu in brate la educatoare, care ii da in gura sa manance pana termina/se satura, ca, deh, Ana "oboseste" ). Faptul ca Ana mananca f bine la gradinita si micul dejun si pranzul, ma gandesc ca nu e rea deloc mancarea (oricum afiseaza meniul zilnic si stiu ce mananca).

Iar de costuri, nici nu se compara gradi de stat cu particulara: la stat platesti doar zilele de prezenta (iar la cat se inbolnavesc si stau acasa, chiar conteaza ), un fond al clasei pe an, optionale ce vrei, niste poze, niste teatru si gata. Prefer de restul banilor (pe care i-as da la particulara pt inot, engleza, dansuri,...) sa o duc eu sa le faca in particular unde consider eu.

Pe Ana o inscrisesem la toate optionalele (eng, dans, muzica si pictura) si la alegerea ei dupa o luna, a ramas doar la eng si pictura. la dans n-a mai vrut sa mearga dupa prima sedinta (a zis ca nu-i place) si ulterior la sedinta am aflat de la alti parinti si de ce: cica profa de dans cam tipa la ei si ii pedepsea si multi s-au retras.

In concluzie, desi am avut mari dubii si liste cu pro si contra (pana a inceput gradinita), sunt multumita de alegerea facuta.
La mine stresul era cu nr. maaaare de copii in grupa: se inscrisesera 38 in grupa, au confirmat vreo 25 si acum vin max. 15. Deci este f rezonabil si m-am linistit si din punctul asta de vedere .

Succes sa gasiti gradinita si educatoarea potrivita pt Bob si el sa mearga fericit la gradi!

(conteaza impresiile parintilor, mai ales ref. la educatoare, asa ca, daca te hotarasti pt o gradi, intreaba si la topicul despre gradinite ... pe mine m-a ajutat mult in alegere o mamica care avusese fata la educatoarea asta si acum are gemenii in grupa cu Ana).

17+ si mami de Ana (22mai2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

da.....ma bag si eu in clubul celor mici cu crize intense. Eu nu pot sa/mi dau seama de unde atatia nervi. Orice nu/i convine incepe sa strige, ma face urata si rea, uneori am rabdare dar uneori simt ca explodez.
O duc la baie se da cu sapun pe maini si incepe sa spele WC/ul. Ii spun calm " ce faci, stii ca nu punem mainile pe WC".....ignorare totala, mai mult pleaca din baie toata sapunita si cand o strig....."lasa/ma/n pace, bine????"
Mi/a pus capac, am luat/o pe sus i/am dat doua palmite la fund si spre surprinderea mea s/a supus brusc tuturor spuselor mele.
Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt de acord cu lovitul, dar simt ca uneori oricat de mult ii explic, oricat de mult timp petrec cu ea...se poarta foarte urat. Ieri m/a tras de ureche pana mi/a smuls cercelul doar pentru ca am chemat/o la masa. M/am stapanit si pedeapsa a fost sa nu vorbesc cu ea deloc. A functionat.
Sper sa/si revina curand ca eu sunt din ce in ce mai mare si vreau si eu liniste, vorba ta LIVIANA, vreau un CRACIUN FRUMOS.

Andreea , mamica Elizei + Andrei

13.05.2007
poze2

bebelicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Betty, daca nu sta la aerosoli cu ACC, poate il bea. Patrick a avut mucii aia, a baut ACC (din fericire i-a placut ACC-ul asa, ca la aerosoli nu prea sta) si in 3 zile i-au trecut. Poate ca e si mai imunizat, fiind acum al doilea an de colectivitate.

Liv, tu stii, de cind mai vedeai si tu cite un film, ca de sarbatori se cearta toata lumea cu toata lumea, fiind ca o regula, si la final se rezolva toate problemele (sau nu)
Succes cu bunicii, nu le da drumul la televizor fiind pe terenul tau, trimite-i cu nepotii la sanius pina pregatesti tu masa...

Motanel, felicitari pentru bb 2!
Din editeaza profil, trebuie sa dai pe pagina mai jos, apare pe acolo undeva un +, adica sa iti arate mai multe optiuni pt profiul. Sper sa gasesti.
Edit: intri in contul meu, acolo in profil personal, si acolo, chiar jos, optiuni profil dai pe +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Mai, Ioana, cum a ramas, mai, cu parasuta aia ? Io zic ca pana prinzi tu curaj, poti sa-l arunci pe sot cu parasuta, ca poate are efect si asa ...
Hai ca poate iti ureaza si tie Didi de Craciun ce mi-a urat mie, ca ai vazut ca la mine s-a implinit "proorocirea" . (eu sunt convinsa ca o sa apara ... la momentul lui).

Fetelor, nu m-am mutat inca, tot car la catrafuse , mai astept din mobila ....

17+ si mami de Ana (22mai2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

An@, nici nu mai stim daca vrem bb 2. Citeodata vrem, citeodata ne intrebam daca nu e bine sa fim multumiti cu unul. Intr-o seara imi spune Patrick (apropo de ce zicea Ella ca au de toate copii acum) "Stii ce nu am eu, mami?"
"Ce nu ai?"
"O surioara!"
Fratior considera ca are, baietelul sora-mii, de 2 luni numai, dar foarte tare l-a simtit Patrick ca "neam".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Multumesc pentru sustinere!

Are febra in continuare, noaptea face mai tare, cred ca 39, ca ziua are peste 38 si e vioaie si mai rece ...si e asa cuminte de nu-mi vine sa cred ... se joaca fff frumos cu sora-sa, e intelegatoare si o lasa cu orice al ei. Acum asa se bucura ca are sora, zice ca e prietena ei si nu se plictisesc, se dau amandoua pe topogan, se plimba de manuta prin casa, se fugaresc, fac jocuri de rol conduse de andreea. Mi-a dat Protargol de pus in nas, deocamdata i-l pun pe asta, dupa ce termin o sa incerc cu ACC si de baut eventual. Asta noapte mi s-a plans ca o dor picioarele iar, imi vine sa mor cand o aud.

Vas, au crize si nervi multi, vad ca pe toti i=a apucat. Recunosc replici de-a lui Bob, si Andreea prefera sa stea murdara, nemancata, sa nu vina mosul, decat sa faca cum zic eu, oricum vor sa ne determine sa facem noi cum vor ei. Unii zic ca daca nu reusim sa ne impunem acum, asa raman, ca nu ne mai asculta, eu nu cred totusi. Dar nu mai merge cu nici o explicatie logica, distras atentia, pedepse cu time-out .... oricum la andreea nu au mers niciodata ... dar nici cu o palmuta la fund nu merge, e chiar mai rau ... astept de multe ori sa ii treaca si ii mai zic o data sa faca ca mine, daca e musai si a doua oara face chiar daca mai trage o criza, ma bate, imi spune ca nu ma mai iubeste ... sau se duce si-l musca pe taica-sau de nervi.

Referitor la gradinita, cum noi suntem la particulara, unoeri mi se parea ca nu sunt suficient de profesionisti, nu-s asa rigurosi, exigenti parca, alteori da, in general sunt multumita si singurul avantaj pe care il vad eu acum e ca invata engleza, e cu predare in limba engleza si compar cu altii care fac doar optional. Totusi daca ma gandesc sunt copii mici si sunt la gardinita, nu la scoala totusi. Pentru noi e importanta limba, si de aceea o voi da si pe Alexandra la fel din vara. La ei sunt inscrisi 15 si vin 7-8, mi se par f putini. La fel nu platim masa pe zilele in care nu e prezenta, doar taxa lunara care nu e f mare, platim teatru de papusi, ori iesiri, in rest nimic in plus. La gradinitele de stat sunt mai mari salile de clasa si mai spatioase, la ei sunt mai mici, cred ca jumatate, e mai intim cumva, dar sunt si muult mai putini. Conditiile de la somn nu mi se par grozave, inca nu am lasat-o sa doarma, dar si la stat am vazut o sala cu multe patuturi unele langa altele, mi se pare greu de dormit asa la gramada.

Mergi la inceput