***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(128)***
Raspunsuri - Pagina 6
alynta27 spune:
Salutare! Va tratez cu , si ca e ziua de nume a sotului!
La multi ani celor ce-si serbeaza numele!
A venit Mos Nicolae! Copii au fost fericiti cu toate ca nu au primit mega cadouri!
An@ felicitari pentru fetita!
Didi si eu prefer fata "blanda" a bunicilor! Daca nu-i alinta bunicii, cine atunci?! Noi ii dojenim mai des ca vrea sa scoatem oameni din ei!
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
bettyR spune:
Liviana, te inteleg ce vrei sa spui, nu esti singura ...dar la noi nu se intampla de craciun ca suntem departe, dar verile cand vine mama la noi. Eu stiu ca nu vrei bunici sa ii pedepseasca, ci doar sa le mai atraga atentia sau sa le mai spuna pe un ton mai ferm, cand depasesc limitele. Nici eu nu inteleg ce e asa greu, dar chiar uneori si la mine e haos si nimeni nu are de castigat, imi inchipui si ce pot face 2 baieti micuti totusi.
cand vine mama andreea o bate, o trage de par, o scuipa ...cand incep sa ii atrag atentia, mama spune peste mine, da-i pace ca se exteorizeaza bietul copil, ca are tensiune acumulata ...pe naiba, stiu doar ca experimenteaza senzatii noi si daca ea ii permite ...oricum ma enervez si plec sa nu vad macar. Apoi in timpul cat sta la noi, mai vine vremea sa iimai zica si ea ceva, sa fie ascultata, dar cine sa mai asculte daca ii permite asa ceva sin start. ceilalti bunici sunt mai echilibrati, si ii iubeste andreea la fel de mult, ii fac poftele, o lasa sa sara pe pat, sa cotrobaie, dar mai cu limita ...
Andreea a primit de mos o carte cu povesti si in romana si in engleza,e tare incantata de cadou (nu ma asteptam, credeam ca mi-o da de cap) si imi cere sa ii citesc din ea.
madaiulia spune:
Liviana asta e "piticul povestitor" de care ziceam http://www.toyz.ro/sunete-si-muzica/altii/piticul-povestitor-duni-in-limba-romana/. Acum imi dau seama ca suna cam ciudat numele.
Sa stii ca si eu ma stresam rau cand vedeam ce-l mai rasfata bunicii pe Andrei si se strambau cand eu il mai apostrofam verbal. Dar intre timp m-am mai calmat, si parca nici nu mai apar momente din astea tensionate. Cum ziceau si fetele rolul bunicilor este sa-si rasfete nepotii, cu ei sunt mai permisivi decat au fost cu noi. Si pana la urma cat rau poate sa faca una peste alta rasfatul de o zi - doua al bunicilor? Lasa-i sa-si faca de cap (si unii si altii), faceti-va ca nu vedeti si bucurati-va si voi parintii de sarbatori.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
ramona7 spune:
Bine v-am regasit.
Motannel, Ann, Vas, felcitari si multa sanatate! Imi amintesc ca acum 4 ani pe vremea asta ascultam obsesiv melodia http://hypem.com/track/700823/nancy white - It s So Chic To Be Pregnant At Christmas
Razvan a inceput gradinita si a fost mai mult bolnav (streptococcus pneumoniae, gastroenteroviroza, otita, laringita, bronsita, si alte raceli cu virusi nedepistati). A facut alergie la broncho vaxom, asa ca nici pentru imunitate nu mai stim ce sa-i dam.
Tot mai plange dimineata cand il duc ca vrea sa raman si eu cu el, dar seara nu se da dus acasa si il imbrac cu greu. A invatat sa manance singur, dar nu bucati foarte mari. Tot ii maruntesc doamnele carnea si felul 2.
Au jucarii frumoase la gradinita, doamnele par a fi foarte ok,numai faza asta cu bolile ma cam termina nervos.
Are si Razvan crize cand tipa, desi el inainte nu tipa, nu stiu daca a invatat la gradi treaba asta cu tipatul sau e doar o perioada in dezvoltarea lui. De obicei cand ii schimbam ceva in rutina. La gradi a mai invatat ceva reguli pe care le aplica de cele mai multe ori, ceea ce e ok.
La noi buncii nu il pedepsesc niciodata, face ce vrea el cu ei, dar daca il pedepsim noi nu comenteaza. Intr-o seara cand era la bunci si vorbeam cu el la telefon a spus ca nu-i place de noi ca il culcam devreme si o sa vina acasa la noi daca o sa-l culcam la 11 seara.
Ramona si Razvan [19.06.2007]
Salvati o inimioara
bettyR spune:
Am avut o noapte alba, Andreea a tusit nonstop, a facut febra, am dus-o la pediatru si are otita medie si amigdalita pultacee, augumentin tratament. Eu nu inteleg un lucru, ma duc cu ea ca e infundata si tuseste rar, nu ii dau nimic, normal ca dupa o saptamana de muci statuti se intampla ceva. Chiar nu exista nimic care sa le desfunde nasul? Mi-a dat inainte sa ii fac aerosoli cu ACC si ser fiziologic, dar nu stau ca pute ca naiba, iar cu ser simplu si picaturi de maxitrol, alternativa, nu se intampla nimic spectaculos. Sper sa nu faca ceva si Alexandra. Urasc colectivitatea, in 2 saptamani e rezolvata.
An@ spune:
Fetelor, multumesc pentru urari si felicitari !
(scriu de la serv. si din pacate nu pot sa va raspund la fiecare, ca am o perioada mai aglomerata).
Ramona ma bucur ca ai mai trecut pe aici! Edit: mi-a placut melodia , mi-am salvat-o sa o ascult mai des.
Betty (de fapt pt tine am intrat), neaparat fa-i aerosolii cu ACC,sunt super eficienti. Noi sapt. trecuta ne-am luptat cu viroza asta de care zici tu: muci cleiosi, care nu curg, ci stau in gat, tuse de se ineca pana vomita, febra. Stresata sa nu facem iar otita, de data asta am chinuit-o cu spray cu apa de mare+aspirat, apoi facuti aerosoli cu ACC care este echivalentul lui Fluimucil si asa cum ii spune si numele fluidizeaza mucii. Numai sa nu-i faci seara inainte de culcare, ci cu cateva ore inainte, ca sa aiba timp sa expectoreze si sa-i elimine, altfel ii strica somnul (noi asa am patit in prima seara ca nu am stiut). Nici Anei nu-i placea ca pute, dar cu o carte in brate, cu desene si cu pauze mici, reuseam sa facem toata doza. Oricum asta a pus-o pe picioare si nu i-am facut decat 3 zile, dupa ce in primele zile am indopat-o cu siropuri si picaturi, la indicatia pediatrei ei, care a devenit cam "comerciala" si imi recomanda numai aiureli parca, desi ii spusesem ca am aparat de aerosoli nu mi-a dat tratament pt asta. Am sunat-o ca de obicei pe dr. Palicari si mi-a spus ce sa-i fac si sa las naiba siropurile, mai ales ca unul (Erdomed)nici macar nu era potrivit pt ea (se da de la 15 kile in sus si Ana nu a ajuns la "performanta' asta).
Inca o vorba si ma duc: si noi cu crize, de ne pune creierii pe moate, chestii absurde, am recunoscut in descrierile voastre si cazurile noastre, dar, spre deosebire de voi, la noi se diminueaza pana la disparitie atunci cand merge regulat la gradinita. Desi si eu ma asteptam sa fie exact invers (adica cu nervi cand vine de la gradi), ei ii prieste gradinita, asa ca oricat am zis ca o tin pe acasa sa rarim racelile, pana la urma sfarsesc prin a o duce imediat ce isi revine, ca altfel ne face creierii varza . Mai ales ca perioada asta e asa frumoasa la gradi: cu Mos, cu serbare. Are la serbare rolul "Anul Nou", are o poezie pe care o spune cu mult patos si teatral , abea astept serbarea.
Ella, super tare Bob cu numaratul pana la 100. Bravo!!
Ana a facut o pasiune din a juca table si remi cu taica-miu si asa a invatat f bine cifrele si mai ales ordinea lor. Dar cu numaratul, ea se opreste la 15 .
pup you!
lbelciug spune:
Sanatate multa bolnaviorilor, noi vom avea serbarile sapt viitoare, abia astept sa-i vad pe baieti!
madaiulia, interesant piticul, dar in general prefer sa le citesc eu povestile. Nici pe CD nu ascultam, nu au acelasi lipici la ai mei.
Mai, deci eu nu zic sa nu fie rasfatati, problema e ca ma umplu pe mine de nervi cand ii vad agitati, ca sa nu zic descreerati. Pai ce, mie si lui ta-su nu ne trebuie liniste, eu nu vreau vacanta de Craciun? Problema e ca ai mei nici nu se joaca cu nepotii, nu le capteaza atentia cu jocuri etc, deci tot pe noi e greul, caci deh, bunicii au treaba la TV. Eu nu-mi amintesc cand am putu sa vad un film cap-coada la TV, nici macar emisiuni scurte sau stiri nu vad. Ideea e ca ma astept sa vad implicare de la bunici, nu doar protzapire in fata TV-ului si burti umplute cu dulciuri. Presimt ca ma va astepta un Craciun greu pt ca anul asta il vom petrece acasa si vor veni bunicii la noi. Am deci de pregatit si mancare, pus/strans masa pt multe pers etc. Imi doresc tare mult sa fie frumos, casa e mare si va fi frumoasa, aranjata, dar vrea ca si pe interior sa ma simt bine, nu nervoasa, am si eu nevoie de relaxare.... Nah ca m-am descarcat.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Al_Ma spune:
Liviana, cred ca singura solutie este sa spui pe sleau ce vrei. Adica sa o rogi pe mama/soacra ta (ca nu am inteles ce bunici vin) sa te ajute la bucatarie si sa-i spui ce vrei s afaca (ca sa nu-ti ameteasca planurile de bucatareala). Da-le task-uri si asa o sa se simta si ei utili
bettyR spune:
ana, multumesc de sfat, o sa incerc sa le fac, acum nu stiu daca e voie sa combin cu augumentinul, dar nu cred ca are nimic.
felicitari pentru motzata!
mi-a distrus alexandra tastatura de la laptop, asa ca nu mai pot scrie multe ...
ella_74 spune:
Betty, multa sanatate!
Ramona, bine ai revenit!
la ce gradinita mergeti?
cum s-a manifestat alergia la bronchovaxom? noi o sa incepem saptamana asta a 3-a si ultima cura de bronchovaxom.
Si vineri merg sa vad o gradinita de stat, desi nu avem consens in casa despre ideea de gradinita de stat; ma duc sa vad macar cum arata si in functie de ce gasesc, om vedea.
Ana, v-ati mutat?
Cu Arcadia m-am vazut la Babyexpo, e si ea in mutari.
cat despre crize...duminica a urlat toata ziua de-mi venea sa plec de acasa; a urlat si pentru ca nu era de acord sa stergem ghetele de noroi ca sa fie curate pentru Mos; "sa ramana asa, cum erau" asta e replica care ma inebuneste; mai bine sa nu vina Mosul decat sa le stergem; i-am pus si dulciuri si jucarii; s-a trezit primul, s-a dus, s-a uitat dar nu a facut prea mare caz; cred ca toti copiii din ziua de azi invatati cu de toate au reactia asta; eu mi-aduc aminte ca altfel se petreceau lucrurile cu noi.
N-avem ce sa facem, cred ca asta e mersul lucrurilor .
Liv,
cred ca ti-e greu; noi anul asta nu asteptam rude la noi de Sarbatori; ma simt intr-un fel usurata; anul trecut a fost o harmalaie si n-am amintiri placute, toti din familia mea ne-au spus ca avem un copil razgaiat si ca ar trebui pus la punct; n-am avut o stare de bine.
Si oricum, sunt de parere ca formula cea mai fericita de Sarbatori este parinti si copii si atat :) fiindca de aia se spune "Sarbatori in familie "