Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (66)
Raspunsuri - Pagina 17
pinuta spune:
Pogo ai luat decizia corecta!Tacerea doare mai mult decat 1000 de cuvinte.O sa-si dea seama ca te-a ranit si o sa-i para rau.Pe soacra trateaz-o cu indiferenta. In fond te-ai maritat cu feciorul nu cu ea.Eu am 13 ani de casnicie si crede-ma nu au fost doar cu lapte si miere ne-am mai certat
, am fost la un pas de divort,dar ne-am impacat de fiecare data pentru ca am discutat, cu calm si niciodata nu i-am reamintit cele spuse, sa-i "scot ochii".Am considerat ca ce e in trecut sa ramana acolo.La nervi spunem cuvinte pe care le regretam.DD o sa-ti dea putere sa treci peste aceste greutati.
Doamne
fa si pentru noi o minune!
Lili_g spune:
Pogonici, mai intai sa ne spui ce face scumpa si micuta crestina, eu astept cu nerabdare sa ne spui cum i-ai facut baita si ai hranit-o, spune-ne de zimbete si toate cate le face ea.
Sti ce gand mi-a venit azi citint postarile? Ca parintele vostru duhovnic v-a spus - si nu de la el ci de la bunul Dumnezeu - sa fiti doar voi 3, sa aveti grija unul de celalat si sa nu-i luati in seama pe cei din jur. Ei aici e incercarea, Dumnezeu te-a "avertizat" prin gura parintelui. Greul o sa-l duci tu, ca asa sunt mamele, tocmai de-aia sunt inzestrate cu rabdare si intelepciune multa.
Dar sa-l chemi pe Dumnezeu in rugaciune sa te ajute sa depasiti momentul asta...tu sa ai grija de fetita ca o mama adevarata, sa rogi pe Domnul sa-l ierte si sa-l binecuvinteze pe sotul tau si sa nu te mai gandesti la el cu ganduri rele ca nu e nimic de "rezolvat" ci e doar vrasmasul care va trimite suparare si Dumnezeu ingaduie asta.
Sotul tau e un om bun, se roaga cu tine, ti-a fost alaturi la atatea incercari, ti-a fost alaturi la adoptie...sa te uiti la partea plina a paharului. Cunosc niste situatii foarte, foarte grele in care sotiile isi mint sotii ca sa poata merge o clipa la biserica, nu pot tine carti de rugaciune in casa din cauza sotilor, groaznic de greu.
Sotul tau e si el acum incercat, sunt niste "rele" pastrate in familie, poate nespovedite...ce stim noi. Tu sa fi buna, rabdatoare, cum iti spun fetele, sa nu rasfragi nimic asupra fetitei...draga de ea...te are doar pe tine si pe Dumnezeu...sa ai grija ei cu orice chip. Daca ai putea sa-l suni pe parintele duhovnic acum sa-i ceri sfat si cu rugaciunile dansului sa vina din nou linistea, pacea si bucuria peste casa voastra.
Sa-l intampini pe sot cu zambet, sa nu faci pe suparata caci cu blandete il "imblanzesti". Pe soacra sa nu o aduci in discutie, slava Domnului ca nu locuiesti cu ea...
Te imbratisez cu mult drag si cu nadejde ca vei trece cu intelepciune peste toate astea.
ankcta spune:
Pogonici roaga-L pe Dumnezeu sa-ti arate calea cea dreapta si asa va fi!
Intre timp povesteste-ne ceea ce asteptam ... cum a fost, cum a reactionat micuta...lucruri frumoase si esentiale
Poze asteptam.

si ochii la ceea ce ai acum mai scump pe lume
sigur privirea ti se va lumina
Ancuta , in curand 
ankcta spune:
Mai cred ca sotul e gelos pe fiica voastra. Poate crede ca-l vei neglija, ca-l vei iubi mai putin. Fa-l sa inteleaga k el ocupa acelasi loc in viata ta indiferent de cati copii veti mai avea.
nu se stie niciodata
Ancuta , in curand 
pogonici1977 spune:
la noi nui vb de gelozie..ci de lipsa de credinta din partea sotului si a soacrei....
LILIG..mai facut sa plang...din nou..de data asta de bucurie..miai adus in minte vb parintelui nostru duhovnic..care nea dat binecuvantare..si ma avertizat ca vor fi gure rele...dar noi sa nu aplecam capul si urechea..si sa fin DOAR NOI 3...imi pun intrebarea daca sotul va fi cu noi sau cu masa..domnul stie....
eu miam revenit putin...dar sunt fff obosita....pshic....nu din cauza fetitei..ci adunate de 2 zile.....
fetita aseara a fost putin agitata..dar a adormit in final...la botez a fff cuminte...f putin a plans....e o dulce..un ingeras trimis de DD....
acum face nani..cai place mult somnul....
o mamica fericita de IOANA NECTARIA
http://lb1f.lilypie.com/a8SDp3.png
http://davf.daisypath.com/O2Kmp3.png
Lili_g spune:
Asa este
...si vrea inapoi la mama care era acolo doar pentru el.
| Citat: |
| citat din mesajul lui ankcta Mai cred ca sotul e gelos pe fiica voastra. Poate crede ca-l vei neglija, ca-l vei iubi mai putin. Fa-l sa inteleaga k el ocupa acelasi loc in viata ta indiferent de cati copii veti mai avea. Ancuta , in curand ![]() |
pogonici1977 spune:
ce mas fi facut eu fara voi??? nu stiu
ceea ce am pe suflet doar voua vam putut spune...si pritenei mele..atat doar..
voi imi sunteti o adevarata familie virtuala..care sunteti alaturi de mine la bine si la greu..la bucurii si triteti..si ptr asta va multumesc si domnul sa va bicuvanteze,pe toate....ptr miati adus linistea sufleteasca de care aveam nevoie dupa atata agitatie si incarcatura negativa.....familia mea nu ma poate intelege..ca ele sunt departe si au greutatile lor..si chiar daca leas spune..totul sunt sigura ca ei nu vor intelege totul...
o mamica fericita de IOANA NECTARIA
http://lb1f.lilypie.com/a8SDp3.png
http://davf.daisypath.com/O2Kmp3.png
xdidi spune:
salutare fetelor,
pogonici imi pare nespus de rau ca ai ispite, pana acum erau probleme legate de venirea lui bebe, acum ca bebe e in casa voastra trebuie sa existe ceva....gandeste-te ac daca viata ar fi simpla ne-am plisctisi.
vb cu parintele duhovnic, iar pe sotul fa-l sa inteleaga ca acum asta este familia voastra, ca paritntii sunt si ei importanti , dar pe un plan secund....insa nu cu nervi si reprosuri, arata-i ce frumoasa este familia voastra acum si fa-l parte din ceea ce traiti. daca soacra ta nu impartaseste cu voi aceste bucurii, atunci nu i le oferi...respect-o , dar nu-i oferi un rol la voi in familie, mai tarziu tot ea va regreta, vorbele aruncate si lipsa din viata nepotelei sale....
iar cu sotul, incearca sa vorbesti calm cu el si sa-l intrebi ce s-a intamplat si daca ai gresit tu cu ceva si nu ti-ai dat seama, nu uita ca intr-o casnicie nu exista vina absoluta a unuia dintre soti, ci lucrur care-i implica pe amandoi in diferite masuri.....adu-ti aminte de ce te-ai indragostit de el si spunei si lui ce vremuri frumosase ati trait si ce frumos ati evoluat pana acum si anul acesta de craciun nu ve-ti impodobi bradul singurei...te rog nu te mai invenina.
te imbratisez cu drag

si va pooop pe toate

Lili_g spune:
Pogo, unul din "scopul" (nu mi-a venit alt cuvant) sotilor este sa se roage unul pentru altul ca sa creasca duhovniceste si sa se mantuiasca. Este posibil ca sotul sa aiba credinta mai slaba si sa vina din familie...dar Domnul ti-a dat tie credinta mai multa si cu rugaciune sa-l ajuti si pe sot. Nu-i minunat cum Le aranjaza pe toate? Sigur ca nu e usor dar sa-i incredintam Domnului toate neputintele noastre si vom primi ajutor!
Da, si poti sa nu porti discutia cu sotul chiar acum...pe la noi e o expresie "sleep over it" (adica dormi peste noapte, linisteste-te si dupa aia discuta) ca daca spui acum spui la suparare si nervi si se poate agrava problema.
Familia ta poate te-ar intelege dar de obicei parintii sunt partinitori (iti spun din experienta proprie), ne e mai usor sa luam partea celor mai apropiati crezand ca le mai alungam din tristete, insa uneori facem mai rau. De aia tre' sa fi atenta daca sa spui alor tai toate detaliile, sa nu-i incarci si pe ei cu problemele tale, sa-i intristezi si in final ei nu te pot ajuta cu prea mult, tot tu trebuie sa "descurci" itele.
O sa treaca oboseala psihica, roaga-te sfintei Filofteia care se sarbatoreste azi si vei primi intarire!
Domnul sa te binecuvinteze si pe tine si pe toti ai tai!
| Citat: |
| citat din mesajul lui pogonici1977 la noi nui vb de gelozie..ci de lipsa de credinta din partea sotului si a soacrei.... [ o mamica fericita de IOANA NECTARIAhttp://lb1f.lilypie.com/a8SDp3.png http://davf.daisypath.com/O2Kmp3.png |
ankcta spune:
Mult am avut si eu de furca cu al meu sot. Tot singur la parinti. 
Nici in ziua de astazi nu este prea afectuos ... considera ca totul i se cuvine, nu da atentie starilor mele, zice k totul este d la cap, k singura imi fac rau 
Bine makr k am reusit sa ne mutam singuri si nu mai da fuguta ma mamik sa se planga sau sa- faca cine stie ce, k ma inebunise cat am stat cu ei. Cum nu-i convenea ceva , fuga la mamik
Ancuta , in curand