Visul Romanesc !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Romania nu este o tara saraca, dimpotriva are extrem de multe posibilitati, insa oamenii, conducerea oamenilor, guvernarea, politicul - acestea sunt ineficiente. Si furtul de la cel mai mic nivel la cel mai ridicat nivel, si mai ales mentalitatea. Noi suntem saraci pentru ca asa gandim si mai ales asa procedam. Noi suntem de asa maniera incat ne intrabam mereu de ce nu primim? Sa primim, sa primim, sa fentam, de ce eu... aici e problema.

Nemtii, japonezii in 1945-1946 au fost infinit mai jos decat Romania dar unde sunt acum? japonia nu are resurse energetice nu are suprafata agricola, dar unde sunt acum? De ce? Elvetia este exact la fel de frumoasa ca si Romania dar unde este turismul elevetian fata de cel romanesc? De ce? Un ministru sau un manager daca greseste isi da demisia ce putin din spirit de onoare de recunoastere si asumare a greselii lor sau a celor din echipa lor, la noi se schimba de la un serviciu la altul, la noi se negociaza "eu vreau administrativul, tu ce vrei? ia tu apararea si X-ulescu ia internele". De ce?
La noi auzi " cata spaga trebuie sa dau ca sa...?" De ce?
La noi talharii sunt eliberati pentru ca nu reprezinta din punctul de vedere al judecatorului "un pericol public". De ce?
La noi sunt violatori, talhari, smenari care in decembrie 1989 erau in inchisoare dar din 2001 sunt "eroi ai revolutiei din 1989" si au primit 20.000 euro despagubiri de la statul roman si terenuri gratuit cu titlu compensatoriu. De ce?

Nu. In mod sigur Romania nu este saraca. Este una dintre cele mai frumoase tari de pe pamant, este o tara care pare a fi lovita de tot ceea ce ar putea sa aiba o tara, mare, rauri, paduri, campii, iarna, vara, primavara si toamna dar undeva este o ciuma care bantuie Romania.
Si atata vreme cat noi insine nu ne vom schimba, atata vreme cat ne vor apasa aceste "DE CE?" - uri vom fi, nu saraci ci ...saraciti.
Nu intamplator ar fi bune randurile"

"Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei,
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei,
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!"

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nu. In mod sigur Romania nu este saraca.

Nici vorba.
Problema e ca este populata.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Intoarsa de curand dintr-o experienta magrebiana nu pot sa nu ridic niste inevitabile "de ce"-uri.
De ce nu suntem in stare sa construim autostrazi? Altii din tari din lumea a 3-a construiesc in cativa ani mii de km de autostrada care leaga centrele comerciale si cele turistice...
De ce nu stim sa ne primim turistii cu un zambet larg pana la urechi si sa-i tratam ca pe niste oaspeti adevarati? Altii trateaza turistii cu mentalitatea adand inradacinata "turistul nostru, stapanul nostru" fiindca si-au dat seama cat de mult pot castiga dintr-o asemenea atitudine...
De ce nu suntem in stare sa ne cultivam terenurile lasate in paragina de cei care inca viseaza la revenirea boom-ului imobiliar? Altii sunt in stare sa faca agricultura etajata pe cativa mp de teren fertil si sa le irige cu apa extrasa de la mii de metri din subteran...
De ce ne cheltuim energia in dispute politice interminabile in loc sa punem umar de umar si sa gasim solutii constructive? Altii nu se obosesc deloc in "meciuri" politice si le este mult mai bine...
De ce nu suntem in stare sa asiguram copiilor nostrii un invatamant de calitate si de ce nu suntem in stare sa ne trimitem toti copiii la scoala? Altii si-au dat seama ca invatatura este cel mai mare "bine" pe care-l pot face copiilor lor iar scoala este obligatorie si sfanta.
Si ar mai fi multe...si sunt trista ca am ajuns sa-mi compar tara cu altele considerate a fi in lumea a 3-a...Nici nu indraznesc sa o compar cu altele civilizate, fiindca chiar nu gasesc un nivel cat de cat comun...
De aia zic ca pur si simplu visez pentru tara mea o normalitate care sa permita copiilor nostri sa se realizeze aici si nu in alta parte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Raspunsul la ultimele de ce-uri ale voastre ar putea fi ca zeci de ani romanii au invatat ca "descurcatul" si "fentatul" sunt singurele moduri in care se poate trai. Ca regula era ratia de paine, faina, zahar si carne, portie minima (sau deloc) de apa calda si curent electric, ciocu' mic si joc de glezna. Asa ca orice in afara de asta insemna descurcat, mituit, facut si primit favoruri.

Normalitatea s-a pervertit in asemenea hal incat ideea ca de ce sa platim impozite daca se poate si altfel este considerata OK, gandirea ca totusi avem obligatii fata de o societate care ne ofera foarte putin este o exceptie, mica spaga sau hotie este tacit aprobata si catalogata ca necesitate de supravietuire.

Pana cand oamenii care gandesc corect, in termeni de obligatii si drepturi nu vor deveni majoritari, normalitatea de care se vorbea mai sus ramane un ideal si un posibil vis romanesc, din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Poate, undeva, din strafundul simtirii noastre, va iesi la suprafata acel sambure de lumina atunci cand se vor astepta mai putin cei care au demolat totul. Poate se va regasi speranta ca lucrurile se vor aseza in matca, asa cum spune Prof. univ. dr. Paul Marinescu in articolul de astazi: www.capital.ro/detalii-articole/stiri/iarta-ne-romania-141704.html" target="_blank">Iarta-ne, Romānia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns h_3llena spune:

Cu riscu sa mi-o iau pun si eu un citat aici care mi s-a parut foarte adevarat pentru realitatea in care traim.

Citat:
La 20 de ani de la marea varsare de sange din decembrie 1989, Romania arata ca un animal bolnav si haituit. Ne uitam in urma si nu ne vine sa credem ca au trecut doua decenii de sperante zadarnice. Nimic din ce-am visat nu s-a implinit. In jurul nostru domnesc stagnarea si deziluzia, inceputurile neterminate, politica murdara, cu degetul pe tragaci, manipularea televizata. Lipsesc o viziune, un proiect national de salvare. Lipseste harta viitorului. Trista priveliste n-a cazut din cer. Au creat-o politicienii si romanii insisi. Cum a fost turcul, asa a fost si pistolul. Nu mai putem sa ne ascundem dupa deget.

Si inca unul de la acad. Florin Constantiniu citire.

Citat:
"Clasa politica s-a aruncat asupra Romaniei cu un singur gand: sa se imbogateasca. A jefuit cum nici hulitii fanarioti n-au facut-o"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Eu visez la ziua in care romanii isi vor asuma situatia in care au ajuns ca fiind a lor, personala.

Romania are astazi undeva pe la 20 de milioane de nemultumiti care TOTI considera ca nu e vina lor. PARADOXAL!

Avem spitale cu medici incompetenti sau spagari sau inumani dar niciun medic care sa-si asume asta.
Avem profesori nepregatiti, lipsiti de viziune, meschini, spagari dar niciun profesor care sa-si asume asta.
Avem o clasa politica plina de pumincuristi si de hoti dar nimeni individual nu este astfel (numai dusmanul politic este).
Avem sosele, case, clante la usa, prize, paine facute in bataie de joc dar toata lumea e profesionista si nimeni individual nu se considera vinovat.
Etc., etc.

23 de milioane de vinovati fac astazi Romania ceea ce este si visez la ziua in care vom internaliza aceasta vinovatie! Pentru ca este nevoie sa recunosti ca esti "prost" ca sa faci primul pas spre desteptaciune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali
Eu visez la ziua in care romanii isi vor asuma situatia in care au ajuns ca fiind a lor, personala.
...

Exact!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

http://barcapevaluri.blogspot.com/

Si tot personal, uitand de capra vecinului, sa-si schimbe fiecare comportamentul exact asa cum ar dori sa se comporte ceilalti in societate. Fara a astepta nimic imediat in schimb.
Eu mi-am luat cateva rosii in cap la un subiect in care am scris ca schimbarea mare va veni in clipa in care vom inlocui fiecare, personal, verbele din "sa se faca" in "fac".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Cred ca trebuie sa ne asumam vina, dar numai partial la nivel individual.

Sa uitam ca romanii au trecut timp de decenii printr-un regim autoritar si ca au fost obisnuiti sa fie condusi cu o mana de fier?
Sa uitam ca romanii au fost educati sa nu aiba initiative si i-au depersonalizat pe cei care au avut?
Sa trecem cu vederea faptul ca generatia tanara de acum 20 de ani era novice in ale democratiei, iar generatia matura nu avea spiritul civic pentru apararea unor principii?
Ca in 1989 am avut un start cu o constiinta civica inapoiata?
Sa nu ne para rau ca intelectualitatea acestei tari s-a izolat cand ar fi putut sa puna in circulatie idei si convingeri sanatoase?

Da, toate acestea sunt vini ale pasivismului generalizat. Recunoastem greselile si ne oprim aici? Nu este timpul sa invatam din ele? Inca nu este timpul sa respectam morala in viata privata si etica in viata publica?

Haideti sa traim frumos, sa nu ne lasam sub vremuri, sa traim in echilibru moral. Haideti sa ne oprim din fuga asta colectiva, sa privim lucrurile din alt unghi, sa privim departe, in viitor; haideti sa reparam ce am stricat.

Sa iesim din pestera umbrelor, la lumina. Pentru noi si copiii nostri sa supunem constiintei fiecare actiune a noastra. Este alegerea noastra, fara sa ne mai lasam influentati de x sau y surse de informare ca suntem intr-un fel anume. Eu cred ca exista si romani minunati.

Mergi la inceput