Gravidute prin FIV(65)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Mirela, peste 2 sapt, ar insemna sa nasti in sapt 37, nu? Ti-a spus dr ceva de injectiile acelea de maturare a plamanilor la baietei? Sau, oare se vede la ecograf daca sunt bine dezvoltati plamanii? Am o noua obsesie, dupa cum puteti vedea...
Iti doresc sa fie totul bine cu vechea operatie si sa rezistati pana cand ti-ai propus tu!

in sapt 21+ cu minune de vesel.
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina06st

Mirela, peste 2 sapt, ar insemna sa nasti in sapt 37, nu? Ti-a spus dr ceva de injectiile acelea de maturare a plamanilor la baietei? Sau, oare se vede la ecograf daca sunt bine dezvoltati plamanii? Am o noua obsesie, dupa cum puteti vedea...
Iti doresc sa fie totul bine cu vechea operatie si sa rezistati pana cand ti-ai propus tu!

in sapt 37 voi fi
de injectii mi a spus dr
tre sa gasesc celestone
si la noi in tara nu se gasesc ca se mai importa

+34 cu motaneii Razvan si Robert si mami de Vlad (12.12.1999)

AMR 14z, cu voia lui DD poate rezistam mai mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Mirela, ar trebui sa aiba ei in spital. Chiar daca il platesti. Incearca sa cauti si pe internet. Poate mai sunt fete care nu l-au folosit si il vand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria42 spune:

Mirela, poti sa faci in loc de Celestone, Dexametazona fiole de 8mg, 1fiola/zi, 3 zile consecutiv. E tot un corticoid cu indicatie pt maturarea surfactantului pulmonar si prevenirea sindromului de detresa respiratorie acuta la nou nascutii prematuri. Se gaseste in farmacii si nu este scumpa. Personal cred ca ar trebui sa faci dexametazona in sapt.35 ca sa fii pregatita pt orice eventualitate. Fiind o sarcina gemelara pe un uter cicatriceal riscurilede nastere prematura sunt mari. Nu o sa fie cazul tau, dar este bine ca baietii sa fie pregatiti.

Mergi la inceput

adria stiu, dar dr vrea sa fac celestone, ca e mult mai bun de cat dexa, se absoarbe mult mai bine
ali in spital n au
caut pe net

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria42 spune:

Mirela, cred ca gasesti pe net. Sau poti intreba pe forumul FIV Ungaria, poate este cineva la tratament/consultatie si ar putea sa-ti aduca din Ungaria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

am citit si eu despre Celestone (betametazona e substanta activa), care se recomanda intre 24 si 34 de sapt de sarcina! Dupa 34 am citit ca nu s-ar mai face, decat daca exista dovezi de insuficienta maturare a plamanilor fetali (amnio?)
mirela, in locul tau nu m-as mai agita cu Celestone, la varsta ta de sarcina. sa dea DD sa depasesti 36 sapt! In sfarsit, daca dr zice, atunci...

am cautat si am vazut ca nu se gaseste acest Celestone in Ro! (evident, ce naiba se gaseste in Ro?!???!!!)

aveti idee daca in Bulgaria se gaseste?

Gabi+24
placenta previa centrala

Mergi la inceput

adria am intrebat, in ungaria ar fi numai in spital
gabi 37s fac pe 3 ian, dar nu mai prind, ca nu mai pot, abia ma misc
vineri stabilim ziua cezarianei
se teme dr sa nu mi plesneasca uterul pe cicatricea veche, care s a intins destul de mult in unele locuri
si vad ca ma doare tot mai des si tot mai tare in zona inghinala, abia merg de durere
sper sa ia in greutate cat mai mult motanii, ca mi au parut cam mici acum o sapt, bun, nici aparatul eco nu era cel performant, era unul din triaj si s ar putea sa se fi inselat cu masuratorile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zapp spune:

Mirela2, am vazut ca vorbeati de dexa sau celestone. Eu nu am facut dexa deloc in timpul sarcinii. Dr meu mi-a spus ca incetinste dezvoltarea bebelusilor si am citit si eu mai multe chestii despre asta. Am nascut la 34 de sapt iar copiii au fost destul de mari (2300g si 2080g); se pare ca dr a avut dreptate (poti sa faci o verificare pe forum sa vezi ca in cazurile in care se face dexa din 2 in 2 sapt, copiii sint mici, chiar daca sint aproape de termen) Mai bine lasa-i sa mai creasca cate zile mai poti sa-i tii ca ei sigur vor respira singuri. Deja ai 34 de sapt, riscurile sint f mici chiar daca nasti acum. De celestone nu stiu, probabil ca este altceva decat dexa, de-aia il vrea dr tau.
Iti doresc o perioada cat mai usoara pana la nastere ,nastere usoara si refacere rapida. Si bineinteles, 2 COPII PERFECTI!

zapp de Ana Lidia si Serban

Mergi la inceput

zapp nu vrea dexa dr, el mi a zis de celestone, dar nu se gaseste in romanica

Mergi la inceput