Parchet laminat peste parchet clasic

Parchet laminat peste parchet clasic | Autor: liliana83

Link direct la acest mesaj

Va rog sa-mi spuneti daca as putea pune parchet laminat peste parchetul clasic. Soacra mea zice ca cel de lemn ar putea sa mucegaiasca sau sa se umfle, dar la noi in casa nu este umezeala . N-as vrea sa-l scot pe cel vechi deoarece este foarte gros, dar nici sa-l reconditionez nu vrem deoarece raschetandu-l l-am subtia , plus ca in timp iar se va innegri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

sa ti spun eu ce am facut am pus laminatu peste parchetul vechi ...a fost inundatie ala vechi sa umflat mucegait ...deci am scos laminatu care la scoatere sa mai deteriorat(deci am mai cump ceva lamele si am scos si pe ala vechi...lasat sa se usuce si apoi am repus laminatul
Concluzia o tragi singura...poate mai poti scoate fata aluia vechi si chiar daca e negru il raschetezi si apoi il poti vopsi mat culoarea mierii
Era o idee!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

sigur iti doresti sa inlocuiesti ceva natural si deja gata cu niste plastice pe rumegus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Multumesc mult de raspunsuri . Eu sunt constienta ca parchetul pe care-l avem este net superior celui laminat dar e asa de inestetic , patat, de atata timp s-a mai uscat si locurile unde se imbina s-au departat.. si se aduna praful acolo, n-a fost raschetat si lustruit niciodata.Intr-adevar este foarte gros , de asta am intrebat adca pot pune peste, ca de scos nu vrem sa-l scoatem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

cred ca ar fi bine sa gasesti un mester bun, care sa va rascheteze parchetul, sa astupe imbinarile cu chit de lemn sau ce s-o folosi, sa vi-l lacuiasca/baituiasca intr-o culoare nici prea inchisa, nici prea deschisa (fag sau cires). vei avea podele de calitate net superioara.
singurul inconvenient ar fi ca trebuie sa mutati mobila de colo-colo, ca sa eliberati pe rand camerele cu parchet si sa asteptati cateva zile pana e terminata toata operatiunea de reconditionare (daca apartamentul este mobilat).

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Noi am pus parchet laminat peste parchetul vechi. Era de cand blocul ('75-'78) si trebuia sa il tin mereu acoperit de covoare. L-a pus sotul meu cu un amic care mai pusese la el acasa inainte. A fost relativ simplu si arata f. bine acum. A schimbat total "fatza" apartamentului. Am scos covoarele si mochetele si am pus doar cate un covoras mic pe mijloc. Mie imi place mult mai mult asa. E mult mai estetic.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

CorinaDani, mersi de idee! Si noi ne-am gandit la asta , dar e multa munca, asa cum ai zis trebuie lasata camera cateva zile goala , plus mirosul care se face in casa, si nu in ultimul rand , costurile sunt destul de mari , cred ca ne-ar ajunge mai scump decat daca am pune laminat.
Laura25, cred ca stiu la ce fel de blocuri si parchet de referi tu , da in cazul acela nu prea mai ai ce sa-i faci ,intr-adevar singura solutie este schimbatul sau parchetul laminat .Din fericire , la noi nu-i chiar asa rau .Blocul e mai nou , e din 90 , si aceste apartamente au fost facute special pentru secretarii de partid, parca asa am inteles eu de la soacra-mea, deci parchetul este de calitate doar ca este patat si pentru ca a fost pus cam verde , uscandu-se s-au facut prin unele locuri spatii intre imbinari. Adica chiar s-ar putea reconditiona.Ideea e ca nu stim daca la un anumit timp de la reconditionare nu se va innegri din nou, plus ca as vrea sa arate frumos , sa fie deschis la culoare si sa nu coste nici prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

cred ca ar fi bine sa gasesti un mester bun, care sa va rascheteze parchetul, sa astupe imbinarile cu chit de lemn sau ce s-o folosi, sa vi-l lacuiasca/baituiasca intr-o culoare nici prea inchisa, nici prea deschisa (fag sau cires). vei avea podele de calitate net superioara.

Cel mai bun sfat. Cred ca nu ar trebui sa ascunzi asa comoara.
Dar, daca insisti, poti pune laminatu' fara grija. Nu se intampla nimic.
Am auzit de parchet spalat cu mopul ud. Mare atentie la asta.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

la parchetul de lemn se face sanding.....cu un aparat special, recomandat sa se faca de profesionisti.sper ca exista in Ro.
acest sanding inseamna ca se ia un strat subtire din parchet. gaurile se pot umple cu ceva special inainte de a face refinisare.
se poate schimba si culoare lui in urma refinisarii.
eu in niciun caz nu as pune laminat peste un parchet de lemn care ar putea fi facut sa arate frumos.
uite un link:
http://www.hometime.com/Howto/projects/flooring/floor_6.htm

Mergi la inceput

Rufus, Balmascat va multumesc pentru interventie si pentru sfat/parere. Sincer , eu voiam sa stiu daca teoretic si mai ales practic exista riscuri daca pun laminatl peste.Insa nu m-am gandit ca voi primi atatea sfaturi de a-l reconditiona pe cel vechi, asa ca m-ati pus pe ganduri , si , dupa o discutie cu sotul , am hotarat ca asa vom face , dar vom astepta pana la vara , ca sa putem tine geamurile deschise.Va doresc tuturor numai bine!

Mergi la inceput