Poznazi smecherasi de mai-iunie 2004! (15)
Raspunsuri - Pagina 12
vanessa ionescu spune:
ma trezesc si eu cu sfaturi. mi-am amintit de mesajul albinutzei in care spunea de inscrierile din martie. daca aveti vreo invatatoare preferara nu asteptati pana in marte. in urma cu 7 ani cand l-am inscris pe Andu la scoala, la jumatatea lui ianuarie, cu greu am mai prins la invatatoarea la care vroiam. si cum va spuneam mai sus, clasa inv lui Cata e deja plina iar clasa celei de-a II a inv ca si cotatie e deja 1/2 ocupata. Chiar daca oficial inscrierile se fac in martie, listele sunt deja completate in ianuarie. Eu am aflat chestia asta in urma cu 7 ani si de data asta am fost de prin noiembrie sa vorbesc cu directorul iar pe invatatoare o contactasem din septembrie :D.
Iulia P. spune:
La multi ani celor care isi sarbatoresc ziua numelui astazi. Ioana,
Vanessa, felicitari pentru inscrierea la scoala.
Noi suntem in focuri cu David. Aceleasi dileme ca la Thomas: scoala de stat sau scoala catolica, scoala in engleza sau scoala in franceza. S-ar putea sa-l inscriem la scoala la care merge si Thomas (este un atuu daca ai deja un frate/sora acolo), dar nu stim cum sa facem cu gradinita (before and after school), caci "scoala" in sine dureaza numai doua ore pe zi. Pana la urma, ca si la Thomas, il vom inscrie la doua-trei scoli, iar in vara alegem cea mai potrivita varianta.
Cand ma gandesc ca am deja doi baietii de scoala... Ce trece vremea...
Va doresc un sfarsit de saptamana minunat.
Iulia P., Thomas Anthony (16 iunie 2004, http://lbyf.lilypie.com/pgYgm4.png) si David William (14 noiembrie 2006, http://lb5f.lilypie.com/wA54m5.png)
http://iuliapp.wordpress.com/
Thomas: For Earth Hour, we should all light candles like is everyone's birthday, everywhere in the world...
Mommy, when I smile at you, that is my way of showing you that I love you! (Thomas)
Our freedom starts with the prison we choose...
Nous sommes peut-être devenus aveugles et nous ne voulons pas le...voir.
Lauraa spune:
Hello :)
AN NOU FERICIT TUTUROR, mamici si copii, frati, surori,tatici!
Am citit in diagonala pe aici si ma mir sa vad ca multi dintre poznasi sunt inca la gradinita!? ( M-am uitat mai atenta sa vad daca nu cumva sunt pe pagina cu piticii din grupa Louisei ..) Sa inteleg ca in Ro se mai poate inca merge la scoala abia la 7 ani? Eu stiu ca am mers cu 7,5 ani - sunt nascuta in martie) dar credeam ca nu se mai poate.
Lara a inceput scoala in Septembrie, nu ar fi fost nici o sansa sa o mai tin un an la gradi, nici sa fi vrut.. In orice caz e ok, ii place mult si ma bucur enorm ca a avut un inceput bun, ma temeam ca o noua schimbare ii va pica rau.. Dar e foarte multumita si fericita..si eu pe langa ea :) . In clasa a "nimerit" cu o singura prietena din gradinita, mai cunoaste multi din gradi dar doar cu Ilaria se avea bine de tot. Celelalte prietene sunt in clasa paralela, am incercat in prima zi de scoala marea cu degetul si am sunat la scoala sa o mut dar nu s-a putut asa ca a ramas unde e. Ea nu se plange si ma gandesc ca pana la urma e mai bine asa,cunoaste si alti copii..
Din Decembrie am "prins" loc si la after-school si e super, ma chinuiam inainte cu programul meu de serviciu, era greu cu organizarea.
Sa vad daca reusesc sa pun niste poze de la inceputul scolii, nu mai stiu ce linkuri ma accepta DC-ul..de fapt ma mir ca mai stiu parola.
http://picasaweb.google.com/lh/photo/GNT1OwaPGrsIKBtzZ-LQOQ?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/lh/photo/aMu9EFf7lkukwKnTaED08w?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/lh/photo/Q41Io4s18IReuZaLFSfwMg?feat=directlink
Bun..sper ca funtioneaza :)
Noapte buna si toate cele bune!!!
PS. Madutza.... 3 ????? WOW, respect!!!
Bebe Beca spune:
Buna dimineata si de la noi!
Cat dorm fetele, am aruncat si eu un ochi pe aici.
Vanessa, si noi am avut prima intalnire cu educatoarea la care ne-ar placea sa fie rebeca. Insa, se [are ca avem o problema. Si anume ca nu suntem arondati scolii respective si directorul nu vrea sa ne primeasca. Asa ca acum trebuie sa facem rost de ceva interventii, scoala aleasa fiind una buna.
Ni s-a spus ca in martie sunt inscrierile oficiale, insa clasele se pare ca sunt aproape facute.
Laura, ai doua fete mari si frumoase, sa va traiasca!
Iulia, de ce nu il inscrieti in acelasi sistem ca si pe Thomas? Macar stiti la ce sa va asteptati, ma gandesc.
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 32+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
madutza spune:
La multi ani Ionilor si Ionelelor!
Vanessa, sa fie de bun augur inscrierea si sa fii multumita pana la sfarsit. Si noi tb sa depundem actele saptama viitoare. Si la noi la fel a fost. Inscrierile incep in ianuarie, dar in noiembrie cand am fost sa vorbim, deja erau facute listele si abia am apucat loc. Tb sa ma duc sa iau negatie de la scoala de care apartinem. Eu am dat-o la o scoala la care sa fie cat-de-cat aproape de ambele bunici. Din intamplare este si o scoala de traditie si cam de fitze....dar mai mult invatatoarea si locul m-a interesat, decat restul.
Wow, Lauraa! Bine ai revenit! Ne era dor de tine! Scumpe foc cele 3L, zici ca sunteti surori .
SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
Madutza,Mariuca(17 Mai 2004),Andreea (21.11.2008), (DPN 14.04.2011)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community
Irinusha spune:
Lauraa, ai doua fete frumoase ... Lara e leita tu, iar Louisa are ochi albastri, surpriza! :)
Cum mai sunteti? Cum te descurci? Cum te impaci cu tatal? Sper sa nu-ti faca probleme si fetele sa nu-i duca dorul!
Sa ma laud si eu putin:
- Cris mi-a adus la mate un test cu 34 de puncte din 34 :) ... au mai avut unul, dar la ala a avut o greseala si era tare trist ;)
- Amélie nu mai are nici suzeta de noapte ... si ii place in sfarsit la gradi! E fetita mare!
Trec la treaba! Sanatate!
Lauraa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Irinusha Lauraa, ai doua fete frumoase ... Lara e leita tu, iar Louisa are ochi albastri, surpriza! :) Cum mai sunteti? Cum te descurci? Cum te impaci cu tatal? Sper sa nu-ti faca probleme si fetele sa nu-i duca dorul! Sa ma laud si eu putin: - Cris mi-a adus la mate un test cu 34 de puncte din 34 :) ... au mai avut unul, dar la ala a avut o greseala si era tare trist ;) - Amélie nu mai are nici suzeta de noapte ... si ii place in sfarsit la gradi! E fetita mare! Trec la treaba! Sanatate! Mami de pereche: Cristian & Amélie |
Hello Irinusha, fain sa va "vad" !
Noi suntem ok, cu tatal nu avem probleme, nici contact de altfel DELOC.
acol se dau deja teste cu puncte?? La noi se dau note abia din cls a doua, al doilea trimestru. Cand am avut discutia cu invatatoarea e adevarat ca mi-a aratat un fel de test pe care l-a dat in clasa dar a spus ca elevii nu stiu nimic de rezultate. Tot la mate a fost, tot fara greseala, a zis ca a fost a 11-a care a terminat deci ma gandesc ca intr-un fel sau altul ii testeaza si ea dar nu le da feedback. Ceea ce nu e neaparat bine pentru copii cu spirit competitiv ca Lara, pe ea (ca si pe mine de altfel ) o motiveaza competitia.. Altfel nu isi prea da singura suturi in fund sa realizeze ceva, ii trebuie SCOP :)))))
Madutza draga, merci de (re)primire, nu promit ca stau ca efectiv mi-a iesit din obisnuinta DC-ul si forumurile in general.. din pacate..Dar ma gandesc de multe ori cu drag la perioada noastra de sarcina si la cea in care copiii erau mici si problemele la fel..
Si de intrat o sa mai tot intru din cand in cand sa vad ce mai faceti voi si puiutii, copii mari deja, scolari...vai ce a trecut vremea..ca vantul..
Irinusha spune:
Lauraa, da, nu mai e ca pe timpuri :) ... eu mai trec pe aici ptr. ca mi-s fetele drage.
Imi pare rau ptr. fete ca nu mai ii pasa tatalui, sunt sigura ca compensezi tu lipsa, dar totusi ... Chiar nu poti sa-l tragi de maneca, sau nu vrei? Sper barem ca nu te lasi financiar!
Am o prietena cu baiat de clasa 1 in Ludwigsburg si deja am constantat amandoua diferenta ... na, e alt Land si nu ca m-as da mare, dar se stie ca Bayern e cel mai tare in invatamant. In fine ... Nici noi nu avem note pana la Zwischenzeugnis-ul din a 2 parca. Dar au teste cu puncte, le da smiley-uri si chiar ii intarata cu competitia. In vacanta evident ca n-au avut teme - nu se practica, stii - dar le-a dat un Lesepass (certificat de citit - traducerea mea) pe care trebuia sa-l semneze parintele in zilele in care copilul a citit ceva, si cine a avut cele mai multe semnaturi a fost Lesemeister si a primit o surpriza (are voie o data sa nu-si faca o tema) ... nu stiu cine a mai fost, dar Cris a adus o hartiuta acasa, care este acea "iertare". Se tine cont cine a fost cuminte si cine nu, primesc o recompensa cand au fost mult timp cuminti ... si tot asa. Si ne-a spus invatatoarea la Stammtisch (voi aveti asa ceva?) ca copiii or sa primeasca un Zeugnis ptr. ei (diploma) pe langa cel normal. Ca ar fi facut experienta ca copilul nu-i stimulat de cel normal, fiind acum fara note, ci doar cu mult bla-bla ptr. parinti. Asa ca-s face munca si scrie ptr. fiecare copil in parte un Zeugnis cu smily-s sau mai stiu si eu cum sa stie si copilul cum stau lucrurile ... eu de abia astept sa-l vad. Mai spuneam aici ca-s f. incantata de invatatoare, cred ca de ea depind multe.
Gata, ca iar am o zi incarcata ... azi mergem iar la dentist sa-i mai scoatem un dinte. Asta se misca normal, chiar prea mult, si cum e un fircos nu ma lasa pe mine ... si avem si bilete la biblioteca (asculta o poveste si are ore de lucru manual) ... azi e ziua noastra :) Ca ieri am avut treaba cu Amélie :)
Sanatate!
vanessa ionescu spune:
nici la noi nu e cu note pana in clasa a v a . e cu calificative. acum cu noua lege v-a fi o nebunie. din 2 in 2 ani or sa dea niste teste dupa care rezultatele se aduna intrun portofoliu care v-a conta la admiterea in liceu in clasa a IX. nu stiu inca in ce masura vor conta testele din cls a 2 si a 4 dar asa o prostie mare mi se pare.... Nu am citit inca legea, astept sa apara in Monitorul oficial si mai ales sa apara normele. ca ei vor s-o puna in aplicare din septembrie (partial) dar ca orice lege romaneasca e si proasta si fara norme de aplicare....
albinutza spune:
ce mai ziceti?
nici noi nu avem noutati, astazi l-am luat pe cosmin de la gradi la pranz si am mers cu el la tuns ca mai aveam un pic si ii faceam codite ca surioarei lui. am ajuns acasa , i-am facut baie si cu toate ca i se inchideau ochii de somn a preferat sa se joace pe wii.
tot incerc sa ii fac un program pt jocuri dar nu prea am succes.
la gradi a inceput o adevarata isterie cu inscrierile la scoli si alegerea celei mai bune doamne. sper sa avem si noi noroc.
o saptamaa buna tuturor.