Viata in Varsovia? Cine stie cum e?

Viata in Varsovia? Cine stie cum e? | Autor: annablue

Link direct la acest mesaj

As vrea sa stiu daca exista persoane plecate de mai mult timp in Polonia si daca imi pot oferi ceva detalii despre plonezi si viata acolo.
Din ce stiu eu polonezii o duc mai bine decat noi si sunt cat de cat ok acum cu situatia fiannciara.
As fi avut nevoie de mai multe detalii de la cei care locuiesc acolo de mai mult timp sau care au cunostinte ce traiesc pt a avea o viziune mai exacta.
Sotul meu a fost chemat la un interviu pt un post IT in Varsovia si ne-am pus problema daca ar merita sa mearga sa lucreze acolo... Asta evident daca va fi selectat de cate compania respectiva.

Orice idei, pareri sunt binevenite.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamone spune:

Niste buni prieteni ai mei au trait la Varsovia 10 ani. Asta se intimpla pina acum vreo 5 ani. Polonia nu e Romania, adica e civilizata, desi nu e la standardul Germaniei , spre exemplu. De curind si sotul meu a fost la un interviu la Varsovia si hotarisem sa ne mutam acolo daca ar fi luat jobul. Avantajul cel mai mare e ca e in inima Europei si in 2 ore ajungi in orice colt al ei. Problema cea mai mare mi se pare limba, pe care n-o poti asemui cu nimic, desi multi polonezi ( mai ales tinerii) stiu engleza. Te descurci peste tot , chiar daca nu stii limba , oamenii sint foarte amabili si ti se da rest la grosz( banul polonez) si chitanta , inclusiv la taxi.La capitolul mincare stau foarte bine , au produse locale de foarte buna calitate. Transportul e mai scump decit in Romania dar mai ieftin decit in alte tari vestice. Autobuzele au program in fiecare statie si poti sa-ti potrivesti ceasul dupa mersul lor. Se gasesc apartamente de inchirat cu amendamentul ca , pina in anii 2000 , cind tiganii romani invadasera Varsovia si cerseau la orice colt de strada, era greu de gasit amatori de chiriasi romani. Partea afumata a Varsoviei este pe malul drept al Vistulei, deci e de evitat. Partea veche a Varsoviei e chiar frumoasa si merita vizitata. E un oras cu foarte multe parcuri, foarte verde. Clima e mai umeda si mai gri decit in Romania, cu schimbari bruste de la soare la ploaie si cu vint destul de puternic. Totusi , in casa e cald , in autobuz e cald , in orice spatiu acoperit e cald, asa ca nu ai probleme. In alta ordine de idei, scoala se face in limba polona, dar sint si scoli in limba engleza , dar care costa.
Detalii despre costul vietii gasesti aici: http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=Poland&city=Warsaw
Sper ca ti-au fost de folos informatiile. Succes sotului la interviu! In orice caz, experienta traiului in alta tara decit cea de bastina e
unica si cred ca merita incercat. Si inca o data , Polonia e mult mai sus decit Romania la nivel de trai si la conceptia de viata , in general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Multumesc pt info!
Foarte detaliat si folositor.
Maine plecam cu avionul si speram sa fie o chestie buna si sa iasa ceva din asta.
Inca o data multumesc!

Mergi la inceput