Codex Alimentarius ...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Olim, daca tu ai testat aceasta substanta, era atunci mai ok sa dai experienta ta si nu acel link! Care test a dat aceste rezultate si pe ce cale si dozaj a fost administrat?

Acu sa o luam mai catinel: testele de cancerogenitate s-au schimbat in timp odata cu dezvoltarea metodelor analitice (si inca sunt adaptate). Acesta e si motivul pt care substante folosite in trecut de abia acuma isi arata pericolul. In timp, pt ca testele sunt facute pe animale cu alt metabolism ca alt omului, se poate dovedii ca unele au efect cancerigen desi nu a fost aratat de teste.

Pt substantele noi, si in cadrul anumitor legi si pt substantele vechi (vezi REACH, vezi legea pt substante in ambalaje) , trebuie aduse aceste teste, care sunt facute in laboratoare certificate. Strict certificate si controlate.

Si sa acuzi o lege ca face rau, fara macar sa stii cu ce se maninca legea, ce folos aduce? Citeste legea, intelege-o si pe urma critic-o. Bineinteles ca nu sunt toate legile bune, dar trebuie inteles unde nu sunt bune si nu prin raspindirea de teorii ale conspiratiei ca asa ne simtim noi romanii ca toata lumea ne vrea raul si exterminarea.

In plus, BASF nu ar avea nici un cistig sa puna pe piatza o substanta la care stiu din start ca e cancerigena. Pierderea de imagine ar fii substantiala, iar concurenta numai asta ar astepta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

[In plus, BASF nu ar avea nici un cistig sa puna pe piatza o substanta la care stiu din start ca e cancerigena. Pierderea de imagine ar fii substantiala, iar concurenta numai asta ar astepta.
]
oare ai actiuni la BASF?
eu nu am spus decat o parere personala si atat
cat despre controlul alimentelor am citit multe legi europene, ca am avut nevoie si am fost si obligata
nu am spus ca toate ar fii rele, dar ce rost are.
si nici nu am spus ca vor sa extermine poporul roman, dar am auzit foarte multe comentarii care m-au surprins intr-un mod neplacut, de catre persoane care se considera incoruptibile si de un profesionalism exceptional in meseria lor
da o cautare pe net si sa vezi substante interzise in lume in mod oficial, dar pe care le gasesti pe piata.
Si inca ceva
suntem ceea ce mancam!
nr cancer uter si altele........fiecare trage concluziile!
cam atat am avut se spus la acest suniect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Olim, nu am actiuni la BASF, nu am actiuni de loc, nu ma intereseaza. Dar multzumesc ca tu crezi ca daca "iau apararea" cuiva inseamna ca am un avantaj direct.

Doar stiu cum gindeste industria chimica germana si cit de repede isi freaca miinile de bucurie concurenta daca te-a prins pe picior gresit. Iar normele pe care le impun firmele din industria automobilistica, IBM sau Tchibo de exemplu liferantilor lor sunt mult mai drastice decit ce impune legea.

Care lege a alimentelor e impotriva oamenilor si de ce?

Cit despre substante interzise: nu cred ca exista vreuna interzisa "global". De obicei sunt interzise de EU, USA, Japonia sau Corea. Majoritatea substantelor sunt interzise doar pt anumite aplicatii, deci le vei gasii pe piatza din cauza altor aplicatii care sunt acceptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

nu toate produsele romanesti au aceasta problema.
daca tu stii sigur de unde cumperi faina, ca persoana respectiva cultiva fara pesticide sau ierbicide e ok.
la fel ca fructele, legumele,oua, lapte.
eu am spus ca sunt destule persoane la tara care adauga pesticide si ierbicide fara sa stie exact ce sunt.
exista alternative, doar sa vrem sa le cautam
dar e mai comod sa ne ducem la supermarket si sa punem in cos totul, nu, si daca se poate salamuri, conserve gata facute, mancare semipreparata, si alte tampenii de genu

Da...dar din pacate, culturile bio vor fi infestate prin polenizare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Am primit pe mail:

Azi, senatul SUA va vota trecerea legii 510, bine cunoscutul déjà “Act al Modernizarii Sigurantei Alimentelor” (S510). Daca S510 este trecuta, controlul individual asupra gradinaritului personal va fi restrictionat in mod sever, iar pastrarea semintelor pentru anul viitor, va fi trecuta in ilegalitate, aceasta insemnand teoretic pregatirea pentru un complet monopol al firmei Monsanto si agedei sale de proliferare a OMG-urilor (Organismele Modificate Genetic). Pe scurt, ii va oferi guvernului Statelor Unite o noua autoritate asupra drepturilor populatiei de a cultiva, comercializa si transporta orice fel de alimente. Productia de alimente de orice fel, va fi esentialmente sub autoritatea Departamentului de Siguranta Nationala si oricine va fi prins cultivand alimente fara permisiune, chiar si in gradina casei sale, va putea fi acuzat de ofensa criminala. Ia actiune acum impotriva Legii Senatului S510.

Daca Legea senatului 510 va trece, Statele Unite vor fi cu un pas mai aproape de situatia Europei unde Uniunea Europeana a acceptat o directiva care va fi aplicata in forta maxima din Aprilie 2011. Toate plantele medicinale si suplimentele minerale vor fi interzise, toate invataturile si metodele de vindecare ale medicinei alternative vor fi interzise iar toate colegiile si scolile de homeopatie vor fi dizolvate. Incepand cu aceasta vara, acum este interzisa vanzarea de carti pe tema vindecarii prin folosirea plantelor si a mineralelor. Daca locuiesti in Europa sau cunosti oameni / ai familie din Europa, te rog raspandeste aceast email, intrucat este nevoie de 35 de milioane de semnaturi ACUM!

http://www.grammasintl.com/html/products/campaigns.asp

Deseori v-am povestit lucruri care pareau de-a dreptul imposibile si stupide, eu insami aratand "cam ticnita" si pesimista in incercarea de a pune lucrurile in lumina lor reala si de a avea cu voi o conversatie reala despre viata reala. Parea ca este subiectul meu preferat de conversatie, scos la rampa mereu din fatalism sau frivolitate, "ca sa ma dau interesanta", in realitate, nu ma mai puteam opri din a ma gandi ingrozita la atrocitatile care vin peste noi in viteza. Am vrut doar sa va atentionez. Din nenorocire, lucrurile merg intr-o directie proasta si incredibilele mele "povesti" sunt pe cale sa devina realiatate mai repede decat mi-as fi inchipuit. Am fost ironizata si contrazisa de atatea ori, incat aproape ca indraznisem sa sper ca sunt paranoica si exagerata si ca nimic din ceea ce am aflat ca va fi...nu se va intampla. Din pacate nu sunt paranoica si nici nu am exagerat cu nimic, inca nu v-am povestit nici 10% din ceea ce stiu ca se va intampla si ca se intampla deja, in plus, va pot asigura ca sursele mele sunt din cele mai sigure si mai serioase: politicieni, persoane importante din lumea diplomatica, oameni care conduc universitati si centre de cercetare, medici, profesori, statisticieni, celebritati etc. In afara acestor surse pe care le-am cunoscut personal, la Tokyo au loc evenimente si conferinte ample (particip permanent) la care se vorbeste si in dunga despre acest viitor. Persoane cu notorietate din domenii stiintifice variate fac dezvaluiri socante legate de hrana, genetica si medicina viitorului apropiat, cu totii se arata cu adevarat sceptici, rezervati in ceea ce priveste sansa umanitatii de mai fi sanatoasa fizic si mental dupa implementarea catorva legi ce au fost proaspat votate la nivel global. Un scandal in toata regula despre drepturile omului incalcate flagrant, cu zeci de petitii si discursuri interminabile pe toate tonalitatile. Agonie si extaz. Mai raman de mentionat ca surse sutele de publicatii pe care le-am citit cu interes in romana sau engleza, documentarele care au invadat spatiul cibernetic si care dezvaluie adevaruri extrem de usor de verificat si nu in ultimul rand, propriile mele experiente pe care le-am trait calatorind in ultimii ani pe 3 continente.
Cititi ce scrie mai jos, si aflati ca legea de mai jos care este deja data in Europa, deci si in Ro, a fost votata si in America. In afara de asta, la stirile din 20 noiembrie, difuzate pe Antena1 (deci nu e nici un secret) s-a anuntat ca prin lege, toate plafarurile si magazinele cu produse naturiste vor fi inchise de la inceputul lui 2011 si ca si in textul legii de mai jos, plantele, tincturile, uleiurile, unguentele, cosmeticele, suplimentele alimentare naturiste etc. vor fi scoase in afara legii.
Motivul invocat este ca efectele curative ale plantelor si remediilor naturiste cunoscute si folosite pe scara larga, de mii de ani, nu sunt demonstrate prin studii solide (care studii costa si ff mult) si ca dimpotriva, acestea ar putea face chiar rau. Cu alte cuvinte s-ar putea ca brusc, sa ne otravim cu musetel si sa ne drogam cu tinctura de propolis sau poate sa ne imbolnavim de la ceaiul de tei...In schimb e buna si sanatoasa mancarea modificata genetic si adapata din belsug cu INITIUM si alte otravuri. Acestea sunt grijile guvernului fascist si satanist al UE care reguleaza mancarea pentru toata omenirea dupa directivele "CODEX ALIMENTARIUS". Asta da, stire pentru Romania!!!!!!!
PRIETENI, TREZITI-VA pentru voi si pentru COPIII VOSTRI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

ni-naR astae folclor maica, asa ar spune unii sau poat esti prea pesiminta
din pacata nu putem lupta cu Monsato si nici ei cu noi decat sa interzica musetelu, ca doar BASF si companiile trebuie sa faca miliarde de euro cu noi.
Cat despre UE sper ca Dacian Ciolos sa poata face ceva, macar lucruri marunte, ca alea mari si vandute demult.
Avem ce meritam cred eu
ni-naR, scuze pt of topic, lucrezi in agricultura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui NinaR
Am primit pe mail:
......
carti pe tema vindecarii prin folosirea plantelor si a mineralelor. Daca locuiesti in Europa sau cunosti oameni / ai familie din Europa, te rog raspandeste aceast email, intrucat este nevoie de 35 de milioane de semnaturi ACUM!
......

Si te-ai oferit voluntara ...

Codex Alimentarius ar trebui sa inceapa cu:
Art. 1 Nu tot ce zboara pe intenet se mananca!

Mergi la inceput