Codex Alimentarius ...
scuze, dar ce e Codex Alimentarius?
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
desprecopii spune:
am facut split de la un topic pentru ca nu stiu cu ce se mananca Codex ... si trebuie aflat.![]()
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
gabidaniela spune:
Cred ca de fapt e codex alimentarius... e un fel de proiect la care au aderat mai multe tari printre care si Romania prin care se introduc in alimentatie organismele modificate genetic, ca suntem prea multi si mancarea e prea putina. Asta am auzit eu, dar nu sunt sigura ![]()
dicirstea spune:
THE CODEX ALIMENTARIUS COMMISSION AND THE
FAO/WHO FOOD STANDARDS PROGRAMME
The Codex Alimentarius Commission implements the Joint FAO/WHO Food
Standards Programme, the purpose of which is to protect the health of
consumers and to ensure fair practices in the food trade. The Codex
Alimentarius (Latin, meaning Food Law or Code) is a collection of
internationally adopted food standards presented in a uniform manner. It also includes provisions of an advisory nature in the form of codes of practice, guidelines and other recommended measures to assist in achieving the purposes of the Codex Alimentarius. The Commission has expressed the view that codes of practice might provide useful checklists of requirements for national food
control or enforcement authorities. The publication of the Codex Alimentarius is intended to guide and promote the elaboration and establishment of definitions and requirements for foods, to assist in their harmonization and, in doing so, to facilitate international trade.
BASIC TEXTS ON FOOD HYGIENE
CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin
(21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
dicirstea spune:
Asta cu introducerea omg-urilor e de sperietoare.
De fapt tocmai reglementeaza situatia in sensul ca obliga respectarea etichetarilor si impune sa fie afisate omg-urile si alergenii, ceea ce e un lucru bun, zic eu, ptr. ca ele erau introduse in alimente, dar neexistand obligatia declararii lor, si mai ales a proportiilor, toata lumea avea impresia ca sunt ok produsele.
Sa stiti ca sunt multe etichete false, sau scrise asa intortocheat, pentru nestiutori sau ptr cei care nu au timp sa intoarca ambalajul sa buchiseasca o eticheta, ci se iau dupa "fata" unde scrie mare "fara conservanti" sau mai stiu eu ce.
Standardele astea implementate inseamna un control strict asupra tuturor actiunilor, de la aprovizionare cu materii prime pana la raftul magazinului: trebuie implementate in proceduri si verificate sub semnatura.
CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin
(21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
olim spune:
nici nu se mai deranjeaza cu etichete false
uite aici un caz, initium este o substanta cancerigena.Perioada de eliminare a 1 gram ajuns in corp este de 1an, asa am invatat la scoala, si il folosesc in Romania fara nici o problema
Si paine se manaca zilnic, iar populatia saraca si mai mult.Pai l-au bagat in paine sa fie siguri nenorocitii ca scapa de un numar marisor, daca tot se deranjeaza domniile lor cu cercetarile.
[http://www.infoleac.ro/forum/42-oncologie/6-produsul-cancerigen-initium-in-paine.html]
Romania este prima tara in lume care a fost obligata sa foloseasca initium, apoi in urma rezultatelor, il vor adopta sau nu alte tari.
si acesta e doar unul dintre substantele cu risc mare cancerigen, sunt cu sutele, dar asta le stiu doar cativa care au participat la semnarea acordului, adica cand am fost obligati sa o facem.
Luati faina bio ,si faceti paine acasa si stiti ce mancati.Sa nu cadesti in capcana ca faina de la tarani e Bio, pe dracu, au acces la o gramada de ierbicide, si dau de cati bani au, sau de care da vecinul, nici macar nu stiu ce este, doar ca e albastru sau boabe

cat despre OMG-uri sa ne fereasca Dumnezeu ,a sa spunea profu meu de Mediu anu trecut.Si stia el ce zice.
Asta e FMI si BANCA MONDIALA, vrem credite pentru a plati salarii imense, pensii, ajutoare de tot felu, facem ce si cum vor ei

aschiutza spune:
ok, discutia asta cu substanta de la BASF a mai fost, si eu tot nu am aflat de unde stiu unii de pe forumuri si internet ca substanta aia e cancerigena. Legile EU sunt pt toata Europa, inclusiv Romania, si daca s-ar stii de o substanta ca e cancerigena ar fii scoasa din alimentatie.
Imi place cit de usor se crede orice teorie a conspiratiei din internet, dar foarte putini isi fac timp sa citeasca legea (toate legile EU sunt publicate in interet) si sa isi faca o parere avizata.
Codex alimentarius exista din 1963. Cine vrea sa afle mai mult, poate sa citeasca aici: http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp
olim spune:
ce ma bucur ca sunt inca muuuulti care cred ca tot ce vine de la UE e legal

nu e teoria conspiraiei pe internet, sunt oameni care au studii in domeniul alimentar, aici ma includ
si stim despre ce vorbim.
am dat un exemplu ce l-am gasit pe net,am facut teste in laboratorul facultatii si am experiente personala, nu doar povesti de pe forumuri de pe net.
dar ma bucur ca lumea crede ca tot ce e votat si spus de UE e spre binele oamenilor, si marile companii de medicamente se gandesc doar la sanatatea oamenilor nu la profitele uriase pe care le au
spor la citi legile UE![]()
Dorsilia spune:
pai solutia e sa nu mai mancam nici cat mancam produse autohtone, sa mancam numai din import
olim spune:
nu toate produsele romanesti au aceasta problema.
daca tu stii sigur de unde cumperi faina, ca persoana respectiva cultiva fara pesticide sau ierbicide e ok.
la fel ca fructele, legumele,oua, lapte.
eu am spus ca sunt destule persoane la tara care adauga pesticide si ierbicide fara sa stie exact ce sunt.
exista alternative, doar sa vrem sa le cautam![]()
dar e mai comod sa ne ducem la supermarket si sa punem in cos totul, nu, si daca se poate salamuri, conserve gata facute, mancare semipreparata, si alte tampenii de genu
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aschiutza eu tot nu am aflat de unde stiu unii de pe forumuri si internet ca substanta aia e cancerigena. |
Din folclorul www.urbaniulian.ro/2010/01/21/nemernicie-romania-va-experimenta-pe-populatie-produsul-cancerigen-initium-daca-nici-acum-nu-reactionam-atunci-cand/" target="_blank">Urban.
Adica de la un OMG ajuns in parlament.