Pufi dragalasi de Ianuarie-Februarie 2010 (169)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_fota spune:

Fetelor va multumesc pentru sustinere ,azi mama se duce la un alt dr de aici din oras sper sa fie bine .
Larisel oauu saracuta Natalia 4 dintisori sa treaca sa scape rpd.
Bubu da arata f bine .

de Maria Alexandra 26.03.2010

Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

LML sarbatoritilor de azi:frumoasa mea nora ariana,uca,amaris si buturel
sa cresteti mari si sanatosi,pufi frumosi!

neata buna,sar' na de cafea ale... cum a zis cuscra,merge singur,asa ca...

ioana,multumim de tratatie,succes mamei tale azi ... adik ii doresc sa iasa bine tot(auzi aici...succes la doctor)

mami de Alex si Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

Buna seara!

Ce 'limbarnita' aveti!

Noi avem program artistic...zgubi in rol principal. A dormit pe la 7 stand in fund la tat-su in brate mai bine de juma de ora, iar acum are chef de fugareala. Acum a preluat-o iar tat-su, cik o adoarme el. Sa vedem cat o dura pana m-o striga...

Am citit asa rapid din urma...

CRIS_D (si celelalte fete care va faceti griji ca nu merg pufii in 4 labe)...nu sunt la curent cu nici un studiu care sa vizeze aceasta problema si sincera sa fiu nu prea m-au mai interesat studiile in ultima vreme, mai ales ca in ziua de azi multe se fac asa 'pe banda' si tot auzi si citesti ca nush ce grup de cercetatori a descoperit o chestie, dupa o saptamana vine alt studiu cum ca un alt grup de cercetatori au descoperit fix contrariul. In general cele care ma intereseaza sunt cele argumentate foarte bine si care sunt prezentate la conferintele de specialitate...dar cum despre studiul asta nu am auzit nu pot inca sa-mi dau cu parerea.
Ceea ce stiu eu din cunostintele mele generale este ca mersul 'in 4 labe' nu este unul din punctele de referinta in dezvoltarea copilului, cum sunt de exemplu statul in fund, rostogolirea, coordonarea oculo-manuala si bimanuala si altele (in functie de varsta bebelusului). In general vorbim de o problema atunci cand se asociaza mai multe 'intarzieri' pe mai multe paliere de dezvoltare: gandire, limbaj, psihomotricitate, senzorialitate etc. Este importanta bineinteles deplasarea ca etapa ulterioara a statului in fund, dar -asa cum zicea si Elefantica parca- sunt intradevar mai multe 'metode' de deplasare, nu neaparat in 4. Importanta e capacitatea lor de a gasi 'solutia' care sa le permita sa ajunga acolo unde vor fara ajutor, la o jucarie sau ma rog ce ii intereseaza pe ei la un moment dat...deja ai zis ca Ema se taraste in fund, MP zicea ca se foloseste de mijloace ajutatoare pentru a obtine ce vrea, deci chiar n-aveti de ce sa va faceti griji. Sunt foarte multi copii care sar peste aceasta etapa si trec direct la stat in picioare fara nici o problema, asa ca fiti calme...o sa va surprinda intr-o zi direct cu primii pasi. :)

Chiar ma gandeam citind...ce diferiti sunt pufuletii nostri, unii nu 'merg' inca in 4 labe, iar altii deja merg singuri (apropos, felicitari BUBU, ELEFANTICA, ALE1212XA)...deci nu este o regula. Atata vreme cat nu exista alte 'simptome' care asociate sa ne puna semne de intrebare, n-avem de ce sa ne facem griji.

DECE...felicitari jijelului pentru primul dintzoc. Poate pana la urma toata agitatia din ultima vreme, cu febra etc, a avut si acest motiv la baza. Te asteptai sa iasa, se vedea ceva sau a iesit pur si simplu? Ca eu la fii-mea pe gingiute nu vad nici un semn, nimic, si tare mi-e teama ca nici macar la 1 an si 3 luni, cum i-au iesit scumpicei A. a cuscra-mii, n-o sa-i iasa.

Trimit...merg sa vad cum se descurca tati cu zgubi ca am un stres.

multzam
mai intai am si apoi vazut rasp. tau. nu mai sterg

Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Neatza si la noi!
LML sarbatoritilor de astazi! (si sarbatoritilor "ratati" de ieri... , a cui a fost expresia?)
Ariana, Amaris, Buturel si Uca!

Aha, mergaciosii, dintosii si taraciosii la inaintare! Vrem si noi sa ne laudam cu o dexteritate particulara cum e datul jos din pat! Azi dimineata l-am lasat singur in pat si m-am dus la buda (ca faceam pe mine) si n-am apucat nici sa ma asez... ca il aud pe el ciudat de aproape - era la usa! si venea spre mine... Are 2 metode de dat jos - cu fundul inainte (ceva mai safe) sau cu picioarele inainte (cand suntem noi alaturi)... nu stiu ce metoda a folosit in dimineata asta, dar n-a duduit nimic, inseamna ca s-a dat jos lin si ca are deja o dexteritate clara! (Mai e vreun pufulete care se da jos singur din pat?) Si intr-o noapte m-am trezit cu el ca facea ture in jurul patului, in timp ce eu dormeam, i-am zis sotului (care nu doarme cu noi ca sforaie, l-am siughiunit) si a zis ca poate am visat si eu chiar nu visasem! M-am trezit, l-am vazut in picioare tinandu-se de pat si l-am luat in pat la culcare...

AMR 4, aproape o dama bine!

Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Astazi am aflat de ce Nataly_a_mea face "crize" de bratze, gelozie, jucarie si altele asemenea de vreo 2 zile. In loc de un dinte nou cum credeam, ii ies 4...toti sus... mi-e o mila de ea.

Vorbeati de nefortzatul la masa... sunt de acord atata timp cat mananca cat de cat, dar cand nu mananca deloc...nimic? Si nu vorbesc in situatii de boala sau de iesit dinti, ci asha...de regula. Eu, de exemplu, m-am "luptat " o vreme cu Natalia...nu vroia sa guste mancarea, deci nu se pune problema ca nu-i placea sau nu-i era foame, scuipa intai cu buzele fara sa puna mancare pe limba. Atunci o fortzam sa guste si apoi manca ...destul de ok, rezonabil sa zic.

M-am bucurat si eu o luna in cap de nopti mai linistite, cu treziri doar pt suzete negasite pe pipaite, dar de vreo saptamana iarasi se trezesc amandoua noaptea pt laptic... se mai poate vorbi de puseu la aproape un an?

Si eu vroiam sa le cumpar pt baitza ba scaunele, ba covorash antiderapant...inca nu am achizitizionat nimic si facem baie ori eu ori sotzul cu fiecare din fete pe rand. Este ok asha dar ne ia destul timp. Eu vreau sa gasesc o solutzie sa le balacesc deodata, dar nici scaunelele nu ma incanta, nici covorashul (cica mucegaieste repedepe partea cu ventuzele). Bine, noi si avem in cada nishte excrescentze pe fundul cazii, asha ca nu prea aluneca. O sa ma risc pana la urma sa le las singurele cu jucarii...sa vad ce fac.

din 09.12.2009 mami de gemanutze

gata vanilat, cu vanilieadev, se si vede "praful/bobitze" de vanilie in el. are fructoza si sirop de...porumb parca, nu zahar. si e buuuun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

buna dimineata!
bubu bu felicitari pt mers in picioare.
ale1212xa mersic de cafea si voua fleicitari pt pasii facuti singurel
jiji nu mai esti crudut cum zice mami a ta, gata esti flacau! ai un dinte.........

lml pt nora mea ucade la cata.

lml ariana albinuta
lml tuodrel butorel reloaded
lml amaris

eu am racit!am luato de al pui cred.... azi ne ducem iar dct la control vb cand ma intorc
poze ink nam vazut cand ma intorc

Mihaela mami mandra de baieti cucuieti

Mergi la inceput

si Amaris, Ariana, Buturel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcineea_cj spune:

A inceput de azi sa cada cate un fulg...mi-a facut un cadou frumos vremea asta A nins exact azi cand ...

implinesc 10 LUNI!!!!!

Asa ca ...poftiti la de toate
Lml pufilor nascuti azi ,in special Arianei
Sa aveti o zi frumoasa !
Pupici

"Nu exista dragoste ,ca dragostea unei mame si nici o legatura mai stransa cu pamantul…decat legatura pretioasa,ce vine de la Dumnezeu,a unei mame atunci cand da nastere copilului sau''

mami de 2 ochi albastri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Buna dimineata!

Astazi schimbam prefixul! Facem 10 lunite ! Facem cinste cu ceea ce vrea fiecare.
Petrecerea lunga caci doar vine weekend!

varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

LML Lunite si fratiorilor nostri (de cruce):

Albintza Ariana

Amaris

A de Dulci

Uca

Sa cresteti mari, sanatosi si papaciosi!

varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan

Mergi la inceput