Prietene la bine si la greu - 80
Raspunsuri - Pagina 7
gabitza35 spune:
sara buna !
cu mersul piticului ma indrept si eu spre Valea Plangerii, dar o iau asa mai usurel, poate pana la urma se razgandeste una bucata mucos (ala cu putza) si incepe sa pape....
De vreo 2 saptamani imi mananca Dragos intr-un sictir total, mai ales dimineata fructele, dar nici cu legumele si iaurtul nu-i mai bine....molfaie la cate o linguritza de orice amestec (blenduit) de zici ca papa numai peste cu oase.Azi a fost punctul culminant, ca nici nu a vrut sa deschida gura la lingurita cu fructe, parca avea un girofar pe umeri in loc de cap...si niste urlete si lacrimi siroaie. Culegea doar biscuitii de pe tavita si fenta lingurita; cred ca a mancat cam 5 lingurite , timp in care Eva a ras castronelul si il privea cum urla. Intr-un final , am renuntat eu, ca doar ce avusesem o iesire nervoasa de care nu sunt mandra si am scos un iaurt...l-a papat pe tot.
La pranz in meniu a fost spanac+ou+BV....a papat ceva, dar trecusera 6 ore de la iaurtul de dimineata
La 20 am zis sa mai dau o sansa fructelor, a avut para fiarta+ biscuite ras....a ras cam 6 lingurite...deci a papat iar iaurt
De maine, cu toate ca imi stabilisem eu ca astept sa faca intai 1 an, inlocuim masa de la 10 de fructe cu ceva care sa para mic dejun (iaurt, BV, ou fiert, paine cu unt , gem, pateu de ficat-asta cand o sa-l fac eu in casa, si nu mai stiu ce altceva) ...sa vad daca fructele sunt problema. Voi incerca sa le dau fructe intre mese, pana acum nu am reusit, imi scuipa amandoi banana simpla, mai incerc cu para, daca nu le dau mandarine, astea le plac, dar pana le curat de toate pielitele, imi curge tot sucul pe maini
In rest, totul e ok, in fiecare zi descopar noi chestii pe care le fac, Eva e un burete, te studiaza si apoi copiaza tot, e deschisa la invatat; Dragos nu vrea sa fie invatat, mai degraba o copiaza pe Eva, dar numai cand are chef. Pe zi ce trece se joaca tot mai bine si frumos impreuna, de vreo 2 zile chiar s-a marit gasca pt ca vine la joaca la noi si un baietel cu 2 luni mai mare care sta cu noi pe etaj.
Cam de 2 zile am renuntat la somnul de seara, avem doar o repriza pe zi, cam de 3 ore de la 12-12.30 pana la 15-16...bineinteles ca in intervalul asta de obicei papam pranzul, dar merge si la 16
Olita avem, nu stam nici macar imbracati pe ea, cum ii pun se ridica instant.Au avut-o la un moment dat cu jucariile sa se obisnuiasca cu ea, dar devenise o adevarata arma alba, asa ca a aterizat iar la baie.
Cred ca mai aveam ceva de spus la ce s-a discutat pe aici cat am lipsit, dar am uitat
Si inca ceva...mucosii au avut un fel de pseudoraceala, o zi cu muci lichizi , repede Oscillo si Ophametasone, s-au terminat si nu s-au facut solizi(mucii), niste stranuturi si gata....dupa cateva zile ( dupa o baitza) iar de la capat.In toata perioada asta (cam o sapt si ceva) in fiecare seara Dragos facea temp de 37.9-38...i-am dat uneori un pic de Panadol, dar oare de la ce imi face temperatura, mai ales cand nu mai avem nici un semn de raceala....dinti nici pomeneala, tot aia 2 strambalai, nimik nou la orizont
Dragos si Eva _30.11.2009
mucosii
ionelamaria spune:
Smara, iar ma bag neintrebata. Nu cred ca spala careva jucariile de acolo decat cand se vede jegul pe ele. Dezinfectare sigur nu vad. La faza cu borcanele si eu le evit , dar cand "jucam in deplasere" imi par mai sigure ca mancarea de casa carata la tempereturi ciudate ( nimeni nu merge la cumparat de borcanele decat eu si mereu citesc etichetele si caut produsele bio mintindu-ma ca daca nu e facuta de mine macar e bio ). Sare nu, zahar de 2-3 ori, pufuleti nici de miros... etc. DAR, oare le intarim imunitatea ferindu-i de contactul cu alti copii? Oare daca ii crestem intr-un mediu perfect curat vor face fata cand ajung in colectivitate? sau va fi mai rau ( astea sunt framantarile mele). Una peste alta, tin minte o poveste de la o profa de-a mea. Ea ne povestea ca a facut copil la batranete ( siiiiiiiigur la batranete ca ea ne povestea de asta cand nu avea 40 si copilul avea vreo 6-7 ani) si ca era paranoica. Spala tot prin casa zinic, dezinfecta mobila si tot ce atingea bebe cu gurita, iar intr-o zi si-a gasit pustiul la usa de la intrare,in fundulet, lingand talpa papucului lu' tat'su . A intrat in panica si a sunat pediatrul disperata. Greu a priceput ala ce-i povestea ea , asa de precipitata era. Medicul ia spus atat: Doamna, linistiti-va, acum rezolvam problema. Faceti exact cum va spun eu: va rog sa-i dati si celalalt papuc, are si el nevoie sa-si dezvolte imunitatea.
Ei, povestea asta mi-o repet de cate ori simt ca ma ia valul si exagerez.
Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE
laura - andreea spune:
Lyly, ca mi-esti draga (mi-e un somn de pic ca sunt calarita de la 6.30 pana la 21.00 cel putin iar spre sfarsitul saptamanii am caderi puternice...noroc cu beutura), iti raspund acusica.
Ginec-oloaga mea mi-a verificat tiroida si fierul(ca am stat prost pe sfarsit de sarcina ca nu prea mancam decat vegetale si fructe, carnea era cahhhh) si mi-a zis ca la analiza anti-tpo au iesit un nr marisor de anticorpi. Desi imi scrie in scrisoarea atasata rezultatului analizei ca tiroida functioneaza bine, m-am apucat sa citesc pe net si am conchis eu ca desteapta ca am probleme cu tiroida. am vb azi cu ea la telefon si mi-a zis ca sunt ok si ca este normal dupa sarcina sa apara o mica dereglare hormonala(ceea ce a dus la marirea anticorpilor aia) si ca tb sa verific peste 6 luni analiza si sa nu iau suplimente cu iod.
Ce e trist de fapt este ca pe unde am citit(si am citit mult) imediat la o crestere a acestor anticorpi s-a bagat medicatie(in Romania) care este nasoala tare, adica cu multe efecte adverse.
De-aia zic, este bine de verificat si de discutat cu medicul si verificat de multe ori inainte de a lua decizie unei eventuale medicatii. Azi m-am simtit fericita ca sunt aici.
poze
ariadna33 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lylyana.ion Lili, si zic sa schimb melodia totusi. incep cu "in padurea cu alune aveau casa 2 pitici" la cre se adauga toate animalele/pasarile pamantului sa dureze melodia cat mai mult. n-apuc sa zic decat de pupaza-pup-pup-puc si soricelul-chit-chit-chit, la care a ras cu hohote, caci in momentul in care am zis de broasca-oac-oac-oac s-a pus pe urlat cu sughituri ce sa inteleg? ca nu-i place vocea mea sau nu-i plac broastele? Lili, mami de Alexandru (18nov'09) poz(n)e |
scuzeeee, sunt sigura ca pe tine te-a intrigat, dar eu am ras cu lacriiiiimi cum ai povestit!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
Lumi_Richard spune:
Smaranditza,in primele 8 luni,si eu am fost cam asa....Spalat jucarii,grija excesiva etc. De cand a inceput sa busileasca,nu am mai vazut rostul sa fiu chiar atat de drastica....
Cu borcanasele ma simt cam aiurea,probabil multe dintre voi ma judeca/condamna...dar nu cred ca ma poate intelege careva,pana nu trece prin 8 luni de refuz(cu mici pauze de cooperare) al solidelor... Deci,indiferent care este parerea altora,eu sunt fericita daca mananca borcanase(si nu pt ca asa ar fi moda),mai bine borcanase decat sa nu manance deloc.
Si cateodata,dupa masa de legume,ii mai dau si cativa pufuleti...
Cu spatiul de joaca,sincera sa fiu,nu cred ca sta cineva sa dezinfecteze jucariile(sau nu prea des,nu stiu),dar asta nu inseamna ca o s-o tin intr-un bol de cristal. La analizele de 1 an(aprox),imunitatea ei era perfecta. Nu inseamna ca vreau sa i-o dau peste cap,dar nici nu vreau sa o tin intr-un mediu steril(asta este alegerea mea,pt copilul meu)-asta nu ii va creste imunitatea,nici intr-un caz....
Vreau ca fetita mea sa socializeze,sa fie increzatoare,independenta(intr-o anumita masura),si asta nu se invata doar in casa,in mijlocul familiei.
Acum,fiecare cu parerile personale....
Daca gandim asa,nu ii mai dam nici la gradi....
Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009
Poze Alexa Annabelle Denise
www.youtube.com/watch?v=mzOPlaMmkSg" target="_blank">Filmulet1
www.youtube.com/watch?v=nbjgqqH5BN8" target="_blank">Filmulet2
www.youtube.com/watch?v=JiHmBGr3F6I" target="_blank">Filmulet3
`Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei.`
Mahatma Ghandi
ariadna33 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laura - andreea intreb off-topic: voi v-ati verificat tiroida dupa nastere? Daca e cineva interesat sa intrebe ce am facut eu, sa ridice doua degete, ca am avut un soc sa aflu ca ce apare pe net poate induce in eroare maxim. poze Europe is the best! |
[emoticon care ridica doua degete]
Edit: acum am ajuns si la explicatie. Bine de stiut!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
ariadna33 spune:
Lumi, subscriu in totalitate.
ariadna33 spune:
mai, daca astea ale voastre se numesc placinte (a se intelege mesajele), ale mele ar veni ca sunt, ce? pateuri, merdenele?
In alta ordine de idei, va multumesc mult de tot pentru like-uri pe FB si cred ca astea-s ultimele poze cu plete pe anul asta ca vreau sa-i tund. S-a zis cu "sunt fetite?" !
Lumi_Richard spune:
Si daca tot vorbeam de independenta, astazi Annabelle nu prea a avut mare nevoie de mine la locul de joaca!
A plecat singura la casuta aia care ii place,puteam chiar sa stau relaxata de vorba cu Bia.
Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009
Poze Alexa Annabelle Denise
www.youtube.com/watch?v=mzOPlaMmkSg" target="_blank">Filmulet1
www.youtube.com/watch?v=nbjgqqH5BN8" target="_blank">Filmulet2
www.youtube.com/watch?v=JiHmBGr3F6I" target="_blank">Filmulet3
`Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei.`
Mahatma Ghandi
ariadna33 spune:
Gabita, tin minte ca o prietena se tot plangea ca baiatul facea usoara febra zilnic si pana la urma a decsoperit o infectie urinara. urmareste temperatura cateva zile si vezi daca se impune o urocultura.
Te invidiez ca mai aveti un partener de joaca!
Dragos al meu astazi facea un triplu salt in aer si venea in cap pe parchet daca nu era tata-su! s-a urcat in fotoliu, s-a ridicat in picioare si facea "podul pe spate"... mi-a facut parul cret al meu ca gata, sa nu-i mai las nesupravegheati. Am gasit o solutie momentan, am intors fotoliul. Asta pana s-o urca in canapea (aia e un pic mai inalta)...