Licurici de ianuarie-februarie 2009 (127)
Raspunsuri - Pagina 21
iuliacris spune:
Hai mai Miere, ca nu dai decat vreo $65 pe luna, cutia la $4 e de 1,89l, aia de galon(4l) e $6-$6.50.
Lisa, imi pare bine ca Ana e OK. Si Carla a facut o febra rebela acum 2 zile si cam atat.
Naty, o sa fie bine
Cadia, sanatate papuselor!
Noua ni s-a infundat buda azi dimineata, ma striga Cipri disperat, ca, "gospodar" cum e, habar n-are nici ca trebuie inchis robinetul. Si era si grabit sa ajunga la servici, asa ca am ramas ca fraiera sa scot apa puturoasa din baie
si sa dezinfectez pe jos.Yuck!!!!
Poze...
...si iar poze
Iulia & Carla
miereamara spune:
Iulia eu ii dau in majoritatea timpului lapte neomogenizat si asta se gaseste la sticle de un litru care costa 4 dolari/litrul. De asemenea nu se gaseste peste tot, eu am doua magazine de unde iau laptele asta.
Ii mai duc si la gradinita pt ca nu vreau sa bea lapte de acolo.
In total cu ce bea el (uneori chiar mai mult de un litru pe zi) ne duce la cat am spus.
Ahhh mi s-a intampalt si mie treaba cu buda de doua ori pana acum, naspa.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
iuliacris spune:
Aha, da, parca cel neomogenizat e less likely to trigger allergies, nu? E cumva si mai bun la gust? Trebuie sa iau si eu o sticla de curiozitate.
Poze...
...si iar poze
Iulia & Carla
miereamara spune:
E mai bun la gust (zice sotul, ca eu nu beau lapte decat la cafea si cereale) dar se strica mai repede, cam 3 zile tine. Cica are colesterol mai putin, sunt multe controverse in legatura cu omogenizat vs neomogenizat, cred ca asta omogenizat(care se gaseste in magazine peste tot) e echivalentul UHT din Romania (de care vorbeau fetele). Dar o sa incerc sa il trec pe lapte omogenizat dc continuua sa bea tot asa de mult pt ca e gaura serioasa in buget:))
iuliacris spune:
Miere, nu stiu sigur, dar nu cred ca laptele asta care-i peste tot e UHT. Chiar m-am uitat la Horizon pe site si zice ca cartoanele alea mici, single serve, sunt UHT. Chiar aveam unul si m-am uitat ca scrie intr-adevar pe el UHT. Chiar sunt curioasa, mai studiez problema.
Poze...
...si iar poze
Iulia & Carla
miereamara spune:
Ti-am zis ca se gaseste greu:)
Omogenizarea e un proces diferit de pasteurizare, adica poti gasi lapte pasteurizat neomogenizat, prin omogenizare se separa nu stiu cum particulele de grasime, bla, bla, nu stiu exact procedeul, dar cica are impact asupra sanatatii inimii si a arterelor.
Edit: In alta ordine de idei, Aidan are mai bine de 3 luni de cand nu s-a mai imbolnavit si nici probleme cu urechile nu a mai avut. Nu imi vine sa cred! Nu a lipsit o zi de la gradi din cauza de boala!Cred ca s-a supraimunizat:))
iuliacris spune:
Wow, cred ca esti super bucuroasa! Cred ca ati trecut de perioada critica, ce treaba grozava au facut tuburile alea!
Poze...
...si iar poze
Iulia & Carla
roxanaz spune:
buna dimi!
Iulia aoleu ce napasta pe tine cu buda. ai terminat? 
eva bea de la 1an si vreo 3 luni lapte UHT 3.5% (nu este indicat cel degresat ptr ca au nevoie de grasimile acelea).
ma duc sa fac capitol nou... nu plecati nicaieri ![]()