Floricele de liliac mai-iunie 2010 (39)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aly_ spune:

DIENUTZACrema se numeste EMLA, inca nu am cumparat-o am doar reteta.Te anunt daca a si functionat.Dar am googalit un pic si am citit ca una si-a scos tatuaje dupa ce a aplicat crema si nu a simtit nimic.

mami de fetita dulce ELIZA ALEXIA
09.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Diana, aly, eu (mama nebuna, in opinia sotului) vreau sa-i dau fetei alte gauri ca sunt (cel putin una) atat de in interior date ca arata super ciudat (adica nu sunt in centul lobului ci fffff aproape de obraz). Atunci, in maternitate (in a 3-a zi) era tare mititica si nu se vedea bine dar pe masura ce creste e tot mai sesizabil. Ma gandesc sa-i scot cercelusii si sa mergem la un salon sa incercam sa-i dam alte gauri (sunt tot bobitele medicinale cum a avut si Sabinuta) cu pistolul. La ala am inteles ca nu doare deloc deloc....Oare gaurile astea se vor astupa complet si nu o sa se mai vada (eu am cateva bucati in fiecare ureche din ale tineretii valuri si se vad inca destul de bine)???!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui T_Ioana
Draga mea imi pare rau ca v-ati tratat cu antibiotic bronsiolita. In mod normal se trateaza doar cu aerosoli pt ca e de origine virala (noi acum am luat antibiotic pt ca s-a supra infectat si mai mult preventiv datorita suspiciunii de scarlatina la fratelo). LA noi incepe ca o raceala banala, cu stranut, nasuc infundat, tuse usoara si rara si....WHEEZING! Acel celebru shuierat care este caracteristic bronsiolitei. Cand bb inspira/expira se aude un sunet asemanator cu cel scos de jucariile alea de caucuic pe care strangi si chitaie/tziuie (nu ma exprim prea corect) doar ca mult mai estompat. Deci cand mai aveti suspiciune de bronsiolita urmareste sunetul. Sigur, in varianta fericita mediul poate sa o depisteze in timp fff rapid la ascultarea cu stetoscopul iar suieratul sa nu fie inca prea zgomotos si tu sa nu-l percepi. Dar clar, bronsiolita e virala si nu se trateaza cu antibiotic, ci cu aerosoli si multa multa seriozitate. Poate o sa te amuze ultima remarca dar eu m-am trezit cu zi cu noapte la fix 3 ore sa-i fac fetei tratamentul si asta aproape 10 zile. Netratata duce la complicatii severe!
Sanatate multa va doresc!

Multumesc de lamuriri. Am citit si eu atunci o gramada pe net, dar tot ce a avut Nicolas a fost o tuse care nici nu a crescut, nici nu a scazut in intensitate vreo 3 saptamani maxim. N-a avut nici raceala, nici wheezing, nici febra. Doctorul doar l-a ascultat la plamani si gata! antibiotic! Dupa o saptamana de antibiotic a mai tinut tusea inca vreo 10 zile cel putin. De-aia nici nu stiu ce sa fac acum. O sa vad cum e pana luni si, vrand nevrand, merg la doctor daca nu trece.

Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aly_ spune:

Ioana-tot cu pistolul face si noi dar dr a sugerat crema pt a o scuti pe micuta de orice mica durere

mami de fetita dulce ELIZA ALEXIA
09.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

T_Ioana si eu sunt de parere ca daca sunt inegale trebuie sa le corectezi. Nu e frumos la o fata sa stea cerceii inegal. Mai bine acum decat mai tarziu. Are sanse mai mare sa se inchida gaura gresita.
Spune-mi si mie, te rog, cum ai reusit sa-i faci aerosoli. Si Eva a avut o raceala usoara (din fericire, sper sa fie OK in continuare). Doctorita mi-a recomandat aerosoli cu adrenalina. Am luat aparatul, dar nu l-am folosit decat o data pt. ca Eva s-a zvarcolit si a urlat de parca o supuneam la chinuri.
O prietena mi-a spus sa ii fac in somn. Voi cum ati facut?

Aly atunci astept info ref crema dupa ce o folositi. Este indicata la copii fiind atat de puternica? Ai vazut prospectul?
Edit: am citit prospectul. Este permisa peste 3 luni, deci ar fi OK,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Multumesc de raspunsuri legate de branzica! O sa incerc s-o fac cu iaurt, sa vedem ce iese.

DIENUTZA, Alex inca nu mananca carnita, pana pe la 7 luni n-o sa-i dau, dar eu oricum trebuie sa-i dau si celui mare si na, hormoneala nu-i pica bine nici la 2 ani si 4 luni(el oricum carne din comert a mancat pana acum, din pacate si lipsa de alternative) deci mi-ar trebui mai multa, plus ca cel mare o mananca asa cum o mancam noi, adica mai o tocanita, mai o friptura, uneori snitel, nu merge sa i-o fierb asa seaca, la fel ca pt. bebe. Deci lui ii dau din ce mancam noi, asa ca din start mi-ar trebui mai multa carne.

Chiar vorbeam ieri cu doamna care vine la noi la curatenie si spunea ca are un cunoscut care creste pui pt. carne, particular, si ca si el ii creste fortat, ca doar n-o sa stea nu stiu cate luni pana cresc Asa ca eu sunt convinsa ca toti cei care cresc gaini pt. carne nu pt. oua tot ii hormonesc, mai mult sau mai putin. Si iarasi daca iei gaini mature din comert nu cred ca e o afacere, alea n-au fost hormonate cand au fost pui?? Offf, greu e in ziua de azi cu toate. Dar asa oricum si legumele din piata,si multe fructe sunt umflate, daca nu-ti cultivi tu tot chiar nu prea ai cum sa stii ce e in fiecare.

T_Ioana, off, multa sanatate puiutei mici! Nu e nimic mai rau decat sa-ti fie copilasii bolnaviori si sa-i vezi ca sufera.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

neata

eu zilele astea tot cuget, si cuget...si ma gandesc sa renunt de tot la carne. doar la carne, adica sa trec la lacto-ovo-vegetarianism.
pt copii insa, parca n-as renunta la carne. si nici n-avem vreo sursa particulara, cumparam de la supermarket.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Buna dimineata de la o mamica chiauna!
S-a stricat de tot somnul lui Nicolas ! Innebunesc! Dupa ce ca nu mai doarme ziua, acu' s-a defectat si somnul de noapte. Azi dimineata de la 4 la 6 am avut party. Avea chef de joaca. A adormit intr-un final.. pana la 7.
Faza cu somnul se inrautateste luna de luna. In primele 2 luni se trezea de maxim 2 ori pe noapte, papa cu ochii inchisi si somn iar. Apoi au inceput treziri tot mai dese, dar adormea la loc imediat. Aseara vad ca a fost cireasa de pe tort.
Si toata lumea ma consola ca la inceput e mai greu, dupa 5-6 luni o sa doarma toata noaptea.. FRECTIE! In stilul asta intr-o luna de zile nu mai doarme deloc, nici zi, nici noapte.
Gata. Mi-am varsat naduful. Ma duc sa bag o cafea intravenos.

Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Neata!!!
Serviti va rog!

Sorana unde esti?Povesteste-ne ce mai e la baby expo!merita sa dam o raita pe acolo!
Eu am ratat daca ai zis cum te-ai simtit ca nasica!Ne-ai pus si noua o poza ceva?Sa te vada si ochiul meu..pe tine...nasicii mici..finutza

despre pui,nu ma bag,mie imi trimite surioara de la taraUltima oara mi l-a trimis viu,azi trebuie sa-l sacrificam,l-am mai tinut o sapatamana prin curte,gen animal de companie

Fetele ce mai gatiti?Pentru oameni mari ma refer

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Nu cartile cresc oameni,ci mamele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

ANOUK, si pe mine ma calcau pe nervi aia care imi spuneau ca la 6 luni deja doarme toata noaptea, eu cu primul am tras-o cu somnul pana pe la 1 an si 2 luni, dar asa, cu treziri si de 10-15 ori pe noapte, dupa care s-a reglat pana la 1 an jumate si dupa care iar a inceput cu trezirile. Acum dorm cu el in pat, ca n-am putere sa merg de atatea ori la el, dar tot se mai trezeste si plange Iar cu Alex, tot cum spui tu, cand era mai mic dormea mai bine, de vreo 2 ori se trezea pe noapte, acum daca se trezeste de 3 ori zic ca e parfum...

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput