beneficiile/riscurile consum. de lapte-si derivate

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui nushulica

kari in primul rand iti urez multa sanatate si sa iei cea mai buna decizie in privinta alimentatiei!

apoi sa zic de mmineeu sunt o mare consumatoare de lapte,am zile cand beau cate 1l lapte uht,la noi se cumpara lapte cu baxulca sa nu mai zic de branzeturi iaurturi unt si altele,le iubesc mai mult decat carnea asa ca nu lipsesc niciodata din casa...de mica sunt asa si dintotdeauna am avut analizele impecabile,slava domnului,asa ca eu voi continua pe linia asta...poate peste 5-10ani ma voi razgandi daca vor aparea pb de sanatate,dar ma gandesc eu ca daca in 30 de ani de cand fac umbra pamantului nu am patit nimic de la lapte...cred ca nu va fi buba de acum inainte

Foarte interesant punctul de vedere. Ignoranta care ne caracterizeaza.
Chiar te-a lasat rece mesajul expus mai sus?:
"Si, pentru cei interesati cu adevarat de discutie (nu pentru cei care au venit cu chef de scandal ), repet concluziile studiilor stiintifice: cantitatile crescute de proteine animale din alimentatie favorizeaza dezvoltarea focarelor canceroase care au fost initiate de catre carcinogeni."

Avem copii trebuie sa ne luam toate masurile pentru a fii cat mai mult cu ei. Dar asa e omul, niciodata nu crede ca i s-ar intampla tocmai lui.

Kariguld, pot sa iti raspund eu la intrebare. Am renuntat de 2 luni la proteina animala si fetita mea mai mare de o luna jumatate.
Eu ma simt mult mai bine si fetita mea la fel.

Pentru ca medicul mi-a sarit in cap cand a auzit de copilul meu, i-am facut analizele. Medicul sustinea ca un copil in crestere are nevoie de foarte mult fier si ce am facut eu este o inconstientza totala.
Era chiar uimit ca timp de o luna jumatate nu i-am dat nici proteina animala (exceptand 3 portii de peste si 4 oua) si nici suplimente de fier. Argumentul cheie e faptul ca ar putea sa-i scada foarte mult hemoglobina si nici sa nu ne dam seama.
Discutia s-a terminat politicos dar am plecat cu o reteta cu fier Hausmann in mana.
Pentru ca nu sunt genul sa indop copilul cu substante fel de fel fara motiv, a doua zi i-am facut analizele. Rezultatele intrec orice imaginatie.
Hemoglobina, fierul si calciu crescute. Fierul depaseste limita superioara iar hemoglobina este 12,4. Ultimele analize facute inainte de schimbarea dietei aratau fierul = 21. Acum fierul este = 130.

Deci, asta raspunde la intrebarea ta. Fetita mea nu a primit lactate si totusi calciu a crescut, nu a scazut. Si tine cont ca e iarna si posibilitatea de a manca legume cu frunze verzi e redusa la minimum.

Multa sanatate!

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

eu mai nou incerc sa mananc 2-3 zile pe saptamana fara proteina animala.

am incercat o eliminare completa de proteina animala si cum zicea cineva, tindeam sa mananc mult prea mult din alte grupe. de exemplu fainoase, carbo. la mine balanta e cheia, cate putin din toate.

pt cine e interesat, Alimentatia pe grupe sanguine:
http://www.slabire-sanatate.ro/articole/alimentatiea.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

copiez din articol:

"Fiecare om este unic, avem nevoi nutritionale diferite; de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ. Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu n-am mai baut lapte de la varsta de 6 ani. La vremea respectiva eram mare amatoare de lapte si aveam portia de 1 litru/zi cu...biberonul. Inainte sa incep scoala, parintii mei au considerat ca sunt destul de mare sa beau laptele cu cana. I-am amenintat ca daca imi iau biberonul nu voi mai bea lapte niciodata. M-am tinut de cuvant.
La inceput a fost incapatanare, apoi s-a transformat in scarba (nu pot sa suport nici mirosul de lapte) iar in timp s-a transformat in intoleranta. Desi imi place crema de zahar ars, in 5 minute dupa ce o mananc trebuie sa fac un drum urgent la toaleta .
Alte lactate: iaurt simplu nu, iaurt cu fructe de cateva ori/an, smantana des - in ciorbe, unt- da, branza/cascaval - 1/saptamana. In rest mananc normal si nu am avut niciodata probleme cu calciul. Ba am facut si doi copii si am luat vitamine doar din luna a 7-a, preventiv, iar copiii au iesit la 3.5 kg si sanatosi. Copiilor le place laptele si beau zilnic acum, dar au avut perioade de cateva luni in care l-au refuzat si i-am lasat in pace.
Concluzii nu vreau sa trag. Fiecare face cum vrea si cum poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Din tot ce am citit eu inteleg ca problema nu este neaparat pe termen SCURT, desi evident ca unele persoane nu tolereaza lactatele. Dar eu am inteles ca nu este vorba despre acestia si nici macar despre cum si cat calciu ne iese la analize.

Am inteles ca problema POATE sa apara pe termen LUNG, adica un consum exagerat de proteine animale poate duce la dezvoltarea / favorizarea focarelor de cancer ... Ori asta nu se vede la 30 de ani, ci la 50, cand te trezesti cu un cancer de colon si te intrebi de unde oare o fi aparut, ca tu ai mancat sanatoss toata viata ... Inclin sa fiu de acord cu aceasta afirmatie, dar nu o limitez numai la lapte, ci la toate proteinele animale ...

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput