Vacanta de Craciun? Nu, multumesc.

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

Citat:
citat din mesajul lui analessya13

Citat:
citat din mesajul lui alinutza00

analessya, tu ai citit articolele din presa italiana sau doar titlul?

am copil in clasa 1, stiu despre ce i vb, se intampla sa cunosc si scoala data exemplu in mai toate ziarele. NU se fac cursuri, sunt activitati recreative, si se mai lucreaza suplimentar putin, fac recapitulari, dar asta i tot. Nu exista obligativitate, se inscriu doar copiii ai caror parintii nu au alta optiune pentru vacanta de Craciun. Si costa, dupa cum ai vazut probabil, intre 12-25 euro pe zi, plus masa de pranz.
Mie mi se pare o initiativa buna, daca as fi lucrat si eu nu cred ca aveam alta solutie, din fericire ai mei copii se pot bucura de vacanta.

Si chiar daca ar fi asa, in sens recreativ si pentru a veni in ajutor parintilor care lucreaza si nu au cu cine lasa copiii, eu cred ca este doar un prim pas, o initiativa care in viitor vor face ca scolile sa nu se mai inchida pentru vacante iar aceasta va deveni facultativa.

Stai fara grija ca initiativa asta nu va duce la desfiintarea vacantelor de Craciun. Chestia asta se face de multi ani pe perioada vacantei de vara (grest, cum spuneam) si iata ca vacanta de vara e tot acolo, la locul ei.
Iar in Ro se facea si pe vremea noastra (poate si acum, nu mai stiu), se cheama Palatul Copiilor. Acolo se faceau cursuri de diverse pe perioada verii. Tot asa, facultative.

Iar faptul ca mai fac si activitati didactice, pe langa recreative, nu inseamna ca e scoala in adevaratul sens al cuvantului. Si tu acasa, pe cont propriu, mai aveai teme de facut pe perioada vacantei.

In fine, mi se pare ca s-a lamurit situatia, nu se desfiinteaza nimic, e o initiativa buna pt. unii, facultativa, deci nu ai de ce sa te alarmezi.

Aaaa ... si nu sunt invidioasa pe talentele tale jurnalistice ... ca nu prea am pe ce . Articolase de-astea bomba alarmistica nu ma intereseaza.

mamma bis - o fetita si 36s de
la mare sau pe drumuri de munte ...

Normal ca nu ai de ce sa fi invidioasa pe mine, in primul rand pentru ca nu ma cunosti. Ati sarit toti Pe mine si imi aruncati in fata "talentele jurnalistice" cu o rautate iesita din comun.

Singurul lucru care ma deranjeaza e ca ati atacat mai mult persoana si nu subiectul in sine. Pe 7 pagini s-a vorbit mai mult pe langa decat despre subiectul in sine. In fine, accept si criticile, sunt constructive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:

Capcaunule, nu stiam ca Libertatea trateaza teme serioase, probabil si-a schimbat profilul intre timp, eu am plecat de ceva timp din tara. Si daca ar fi, esti invidios?

Pentru cine nu stie, imi exersez talentul scriitoricesc pe la niste ziare din Italia, dar si aici pe forum, unde, cred eu mai sunt persoane inteligente si ne-invidioase.Ah, inca ceva, ar trebui sa ma justific in fata cuiva?

Mami fericita de cocutza Edoardo 13.02.2010 si de Alessandro 3.01.2007

Doamne ajuta!

http://picasaweb.google.com/analessya13/AlbumSenzaTitolo02#

N-am adus eu in discutie talentele tale scriitoricesti sau invidia.
Nu a atacat nimeni persoana, ci datele eronate pe care le-ai prezentat in prima postare. In fine, sper ca te-ai lamurit ca nu ia nimeni vacantele nici aici, nici in Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

precis daca eram de acord cu informatiile date de tine si ne socam, nu mai era "rautate iesita din comun" .

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

invidioase fetele astea pe forum, ceva zau de dat la ziar!
grater! am zis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

[/quote]

Erata: in Italia nu e obligatorie, se poate face in mod legal homeschooling. Romania si Germania sunt intradevar doua dintre putinele tari cu scolarizare obligatorie.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

[/quote]
In Italia HS este legal si se numeste "istruzione partentale",dar este f. putin practicat.
Copiii pot fi inregistrati la scoala ptr examenele finale.
La inceputul fiecarui an scolar parintii trebuie sa comunice si sa motiveze ptr. ce au ales HS.
Scoala(invatamantul) este OBLIGATORIU dar nu si frecventarea instiutiilor de invatamant.
Eu una stiu asta ptr. ca m-am interesat ptr. copiii mei,dar fi-mea din pacate nu a vrut.
Daca dati o cautare dupa HS in italia vedeti cum stau lucrurile mai in detaliu,ca eu nu siu sa pun link-uri

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

precis daca eram de acord cu informatiile date de tine si ne socam, nu mai era "rautate iesita din comun" .

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mi-am dat seama ca titlul meu a deranjat cat si folosirea lui "a desfiinta" in ceea ce priveste vacanta de iarna. Nu asteptam aprobarea nimanui, insa, in momentul in care eu auzisem stirea si asa se percepuse aici, asa am redat-o si pe acest forum. Insa discutiile nu s-au purtat tocmai intr-un mod civilizat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maru

invidioase fetele astea pe forum, ceva zau de dat la ziar!
grater! am zis

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Capcaunule, i-auzi mai fato, esti invidioasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Citat:

Mentionez ca pentru noi, sarbatorile sunt un prilej de stress in plus, un moment care te scoate din rutina obisnuita zilei si ea cu stress pana peste urechi.

Sarbatori inseamna doar alergaturi la cumparaturi, repede repede preparat bucate mai speciale, impartitul cadourilor si urarile de rigoare care sunt spuse mecanic.

Uoau! Ce naspa! Imi pare sincer rau pentru tine.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Citat:

Mentionez ca pentru noi, sarbatorile sunt un prilej de stress in plus, un moment care te scoate din rutina obisnuita zilei si ea cu stress pana peste urechi.

Sarbatori inseamna doar alergaturi la cumparaturi, repede repede preparat bucate mai speciale, impartitul cadourilor si urarile de rigoare care sunt spuse mecanic.

Uoau! Ce naspa! Imi pare sincer rau pentru tine.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Da Viviana, asa este si o sa iti explic de ce. Sotul meu e italian si de cand suntem impreuna Craciunul si Pastele le-am sarbatorit in felul urmator: dat fiind ca se lucreaza destul de mult, uneori peste program, in ziua de Ajun de Craciun mergem la centrul comercial pentru fel de fel de cumparaturi de sarbatori si pentru cadouri. Bradutul de Craciun il impodobim pe 10 dec, asa am facut mereu, iar in ziua de Craciun mergem la toate rudele pentru a imparti cadourile, rude apropiate dar si cele indepartate din partea sotului meu. Cele din Italia, contrazice-ti-ma, promit ca nu ma supar, dar daca aveti experiente cum italienii au obicei sa sarbatoreasca Craciunul, povestiti.

Iertati-ma, dar mie nu prea imi place sa merg la muuuuuuuuultele rude ale sotului meu si nici lui nu ii place asta, o vedem ca pe o obligatie.

Uneori, soacra mea invita la masa pe toti, si era mai bine.

Anul asta oricum sunt hotarata sa stau acasa si cine vrea sa vina la noi.

Mie imi place sa fac cadouri familiei si celor dragi, dar atata umblatura in ziua de Craciun nu si mai ales simtindu-ma obligata sa trec pe la toate rudele de la A la Z pentru mine e intr-adevar motiv de stress.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Nu am sot italian, dar am prieteni apropiati italieni. Da, sarbatoresc Craciunul in familie, la masa, impartind cadouri. Rudele apropiate, parinti, copii, nepoti etc. Nu vad de ce tre' sa mergi la varul de-al doilea sau la alte rude mai indepartate. Mai ales daca nu va place la amandoi, deci nici sotului. Pur si simplu mergi la parinti, iar restul rudelor pot veni ele in vizita la voi.

Mergi la inceput