Vacanta de Craciun? Nu, multumesc.

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pentru ca e subiect de dezinformare,alarmare aiurea-n tramvai,fara cap si fara coada!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

In prima postare a mea am prezentat informatia asa cum am perceput-o eu (daca tot s-a folosit termenul asta), dar cu o baza reala si balansam intre faptul ca incetul cu incetul vor disparea si vacantele de alta data, iar copiii nostri vor avea un altfel de mod de a sarbatori Craciunul. Pe de alta parte, e bine ca parintii in viata lor haotica au o alternativa pe perioada vacantelor de iarna. Au trecut vremurile in care erau bunici, matusi, vecini care se ocupau de copii.

Repet, nu am prezentat o informatie eronata, nu am dezinformat. Cine e interesat normal ca va putea aprofunda stirea. Eu am prezentat-o ca persoana fizica si nu ca trust de presa (SI AICI, NU VREAU COMENTARII RAUTACIOASE).

Am ramas putin surprinsa ca, desi e o stire care nu apartine "razei voastre de acoperire", nu cred ca se pune cazul acum cu scolile romanesti, va preocupa mult informatia si ma acuzati de dezinformare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Citat:
citat din mesajul lui adinag

Analessya,

scoala este obligatorie, in Italia, Romania, Germania etc. Pentru cati ani, depinde de tara.

Erata: in Italia nu e obligatorie, se poate face in mod legal homeschooling. Romania si Germania sunt intradevar doua dintre putinele tari cu scolarizare obligatorie.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Vedeti? Si unii dintre voi prezinta informatii eronate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Pentru ca e subiect de dezinformare,alarmare aiurea-n tramvai,fara cap si fara coada!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Si care e alarmarea pe care am dat-o in subiect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Analessya, informatia respectiva, desi partial eronata, nu afecteaza in niciun fel sensul subiectului tau si nici sensul comentariului persoanei care a dat-o.
Faptul ca eu am remarcat ca e partial eronata este mai degraba un offtopic, dar nu m-am putut abtine.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Titlul asta de la topic e ca alea de la tabloide, crezi ca textul articolului va reda mesajul din titlu, dar, de fapt, titlul e doar un carlig care sa te faca sa citesti altceva in text. Cu italiana pe care o stiu eu, am desprins urmatoarele idei:

"Per venire incontro alle famiglie in crisi, per la prima volta i presidi aprono le scuole elementari anche nel periodo di Natale. Così i reclama - reclama mascata avranno un posto dove stare mentre i genitori sono al lavoro."

"Come facciamo da anni in estate, ora anche in inverno aiutiamo i genitori che lavorano", dice Alan Rizzi, assessore allo Sport di Palazzo Marino.

Deci eu inteleg ca nu se desfiinteaza nimic, ci se ofera posibilitatea ca parintii care nu au concediu de sarbatori si nici cu cine lasa copiii sa beneficieze de un ajutor, al carui cost poate fi mai mic decat cel al unei bone. Ma indoiesc ca se va ajunge in Italia, de altfel nici in alte tari nu cred ca se va intampla, ca vacanta de Craciun sa fie stearsa cu buretele sau redusa la cateva zile. De exp, si in Romania sunt gradinite de stat care au program si in vacante, tocmai pentru ca e greu de crezut ca toti parintii pot sa isi lase in cele 3 luni de vara, de exp, copiii cu cineva. Unii au cu cine, altii nu, asa a fost si pe vremea noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Citat:
citat din mesajul lui analessya13

Citat:

Citat:

Analessya,

scoala este obligatorie, in Italia, Romania, Germania etc. Pentru cati ani, depinde de tara.

Erata: in Italia nu e obligatorie, se poate face in mod legal homeschooling. Romania si Germania sunt intradevar doua dintre putinele tari cu scolarizare obligatorie.

Vedeti? Si unii dintre voi prezinta informatii eronate.

Mami fericita de cocutza Edoardo 13.02.2010 si de Alessandro 3.01.2007

Doamne ajuta!

http://picasaweb.google.com/analessya13/AlbumSenzaTitolo02#

Ce informatii sunt eronate???

http://www.flcgil.it/rassegna-stampa/nazionale/repubblica-istruzione-in-proprio-all-estero-e-boom-e-l-italia-segue-l-esempio.flc
http://www.alberosacro.org/lascuolafamigliare.htm
http://genitoricrescono.com/scuola-paterna-scuola-familiare/

Scrie clar si in constitutia italiana, instructia este obligatorie in Italia, nu si mersul la scoala!
Scuola familiare este cat se poate de legala, copiii sunt insa obligati sa parcurga programa scolara, dau examene Dar pot ramane acasa pentru a studia cu parintii.
200 de familii fac scuola familiare cu ai lor copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Capcaunule, bine ca razi si nu plangi, Romania are nevoie de oameni ca tine cu simtul umorului si promti a despica firul in 4 pe un forum oarecare in timpul programului de munca.

Dezinformezi in continuare!
Astazi am zi libera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Citat:

Citat:

Analessya,

Nu stiam. Si in Austria e obligatorie.
Insa banuiesc ca totusi si in Italia prezenta la scoala este obligatorie pentru elevii inscrisi, la asta de fapt ma si refeream. Ca elevii scolilor respective nu vor avea nici o problema daca nu vin in perioada "vacantei", prezenta fiind facultativa. Ceea ce in restul anului nu este asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui alinutza00

analessya, tu ai citit articolele din presa italiana sau doar titlul?

am copil in clasa 1, stiu despre ce i vb, se intampla sa cunosc si scoala data exemplu in mai toate ziarele. NU se fac cursuri, sunt activitati recreative, si se mai lucreaza suplimentar putin, fac recapitulari, dar asta i tot. Nu exista obligativitate, se inscriu doar copiii ai caror parintii nu au alta optiune pentru vacanta de Craciun. Si costa, dupa cum ai vazut probabil, intre 12-25 euro pe zi, plus masa de pranz.
Mie mi se pare o initiativa buna, daca as fi lucrat si eu nu cred ca aveam alta solutie, din fericire ai mei copii se pot bucura de vacanta.

Si chiar daca ar fi asa, in sens recreativ si pentru a veni in ajutor parintilor care lucreaza si nu au cu cine lasa copiii, eu cred ca este doar un prim pas, o initiativa care in viitor vor face ca scolile sa nu se mai inchida pentru vacante iar aceasta va deveni facultativa.Mami fericita de cocutza Edoardo 13.02.2010 si de Alessandro 3.01.2007

Doamne ajuta!

http://picasaweb.google.com/analessya13/AlbumSenzaTitolo02#

Stai fara grija ca initiativa asta nu va duce la desfiintarea vacantelor de Craciun. Chestia asta se face de multi ani pe perioada vacantei de vara (grest, cum spuneam) si iata ca vacanta de vara e tot acolo, la locul ei.
Iar in Ro se facea si pe vremea noastra (poate si acum, nu mai stiu), se cheama Palatul Copiilor. Acolo se faceau cursuri de diverse pe perioada verii. Tot asa, facultative.

Iar faptul ca mai fac si activitati didactice, pe langa recreative, nu inseamna ca e scoala in adevaratul sens al cuvantului. Si tu acasa, pe cont propriu, mai aveai teme de facut pe perioada vacantei.

In fine, mi se pare ca s-a lamurit situatia, nu se desfiinteaza nimic, e o initiativa buna pt. unii, facultativa, deci nu ai de ce sa te alarmezi.

Aaaa ... si nu sunt invidioasa pe talentele tale jurnalistice ... ca nu prea am pe ce . Articolase de-astea bomba alarmistica nu ma intereseaza.

mamma bis - o fetita si 36s de
la mare sau pe drumuri de munte ...

Mergi la inceput