Vacanta de Craciun? Nu, multumesc.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Cum intr-o tzara catolica precum Italia,sa nu se tzina craciunul?Hmmmmm!!!!!!

La noi vacantza de iarna incepe pe 22 sau 23 deecembrie si tzine pina pe 5-6 ianuarie!Dar in Germania depinde de la land la land,oricum exista vacantza de craciun!

Zilele craciunului sunt libere prin constitutzie asa ca ca sa le desfiintzeze,trebuie modificata legea!Sau?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui analessya13
In Italia anul acesta majoritatea scolilor au desfiintat vacanta de Craciun.

Jurnalismul presupune deontologie.
Te rog pune linkuri care sa demonstreze afirmatia ta. Altfel, ceea ce spui tu nu este credibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

In ce zona a Italiei esti? La noi (Milano) e vacanta de pe 23 dec pana pe 7 ian. Nu am auzit asa ceva, despre suspendarea vacantei de Craciun sau sarbatorirea lui. DIn contra, ne pregatim cu dtrag si spor de serbarea de Craciun, se pune accent pe nasterea Domnului etc.

Chiar n-am auzit o astfel de stire. Poate e doar o decizie a scolii respective, cine stie din ce motive ...

mamma bis - o fetita si 36s de
la mare sau pe drumuri de munte ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

Eu am citit un articol pe net dar am inteles ca nu este obligatorie frecventa.Este vorba de un fel de campus pentru copiii ai caror parinti muncesc in acea perioada si nu au cu cine sa-i lase acasa.Nu s-au desfiintat vacantele ci s-a ofetit un serviciu in plus celor care nu au cum sa stea acasa cu copiii.
Din pacate nu stiu cum sa pun link-ul,poate ma ajuta cineva.

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui abramburika
Chiar n-am auzit o astfel de stire.

Unii fac din tantar armasar. Dar nu oricum. Ci dintr-un tantar mic-micut sau chiar imaginar fac ditamai calul troian. Cu care vin apoi pe forum sa atate spiritele. Cu intrebari de genul Credeti ca si Romania se va alia la asemenea initiativa? Vor ramane si scolile noastre deschise de Craciun? Ca si cum Italia, care in treacat fie spus nu va renunta NICIODATA la vacanta de Craciun (pentru ca dincolo de ratiunile economice evidente ale unei asemenea vacante ratiunile culturale sunt chiar la ele acasa, adica la Vatican) a trecut deja la paganism si Romania a ramas ultimul bastion al crestinatatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Capcaune, mi-ai suflat vorba din degete!!

Acum - cred ca fiu-meu ar prefera sa mearga la scoala in cele doua zile dinaintea Ajunului, cand ii gasesc o multime de participari nesuferite - de la aspirat covoare la coada prin pravalii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Imi pare rau sa citesc ceea ce scrii. Pe de alta parte nu cred in Romania sa se schimbe ceva in acest sens. Nu stiu ce sa spun, dar prin traditie cel putin in Romania, e clar ca sarbatorile de iarna si in special Craciunul sau Pastele ocupa un loc important si sper sa ramana pentru totdeauna importante pentru oameni.
Oricum, desi poate conteaza mai putin, eu macar atat pot sa fac, sa-ti doresc, Craciun Fericit, tie si celor din preajma ta!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Si in Germania vacantele raman vacante. De Craciun, Paste, primavara si vara

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui abramburika
Chiar n-am auzit o astfel de stire.

Unii fac din tantar armasar. Dar nu oricum. Ci dintr-un tantar mic-micut sau chiar imaginar fac ditamai calul troian. Cu care vin apoi pe forum sa atate spiritele. Cu intrebari de genul Credeti ca si Romania se va alia la asemenea initiativa? Vor ramane si scolile noastre deschise de Craciun? Ca si cum Italia, care in treacat fie spus nu va renunta NICIODATA la vacanta de Craciun (pentru ca dincolo de ratiunile economice evidente ale unei asemenea vacante ratiunile culturale sunt chiar la ele acasa, adica la Vatican) a trecut deja la paganism si Romania a ramas ultimul bastion al crestinatatii.

Ca bine zici!!

E posibil sa fie vreo initiativa de genul celei povestite de chiccutza, sa vina in sprijinul famiilor care nu au pe unde sa isi lase copiii in zilele libere de vacanta. Cum e si serviciul pre e dopo scuola, de ex.

mamma bis - o fetita si 36s de
la mare sau pe drumuri de munte ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Imi pare rau sa citesc ceea ce scrii. Pe de alta parte nu cred in Romania sa se schimbe ceva in acest sens. Nu stiu ce sa spun, dar prin traditie cel putin in Romania, e clar ca sarbatorile de iarna si in special Craciunul sau Pastele ocupa un loc important si sper sa ramana pentru totdeauna importante pentru oameni.
Oricum, desi poate conteaza mai putin, eu macar atat pot sa fac, sa-ti doresc, Craciun Fericit, tie si celor din preajma ta!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Marius, multumesc pentru urari, la fel si tie. Insa, mentionez ca nu sunt de acord cu anularea vacantelor, mai ales cea a sarbatorilor de iarna care are un parfum atat de special si cu nostalgie ma trimite la vremurile de demult ale copilariei mele. Pentru mine, si nu ma indoiesc ca pentru foarte multi dintre noi, vacanta de iarna era mult mai asteptata decat vacanta mare. Am emotii doar cand ma gandesc cum stateam lipita cu nasul de geam si ma uitam la cum ningea, la colindatori, la frenezia oamenilor de a se pregati de sarbatori, la brazii verzi neimpodobiti din balcoane, la seara lasata peste oras dar care avea un farmec aparte.

Am nostalgie pentru acele vremuri, dar in acelasi timp sunt constienta ca traim alte vremuri, alta epoca, copiii nostri au alta notiune a Craciunului pe care il asteapta doar pentru ca Mos Craciun le va aduce nu stiu ce joc pe calculator. Totul e prea comercial, pentru copiii de azi Mos Craciun nu mai e asteptat sub brad sau la biserici unde era intampinat cu glas ingeresc de colinde.

In Romania, sarbatorile au inca un farmec aparte. Aici la noi, in Italia, multi sunt bucurosi, asa cum am mentionat in primul mesaj, de faptul ca scolilele vor avea program si de sarbatori.

Personal, acest fapt pentru mine nu inseamna nimic pentru ca eu oricum voi sta acasa cu copiii si cu familia mea. Dar pentru cine lucreaza si nu are un program flexibil, faptul ca se pot baza pe cineva, conteaza mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Mentionez ca pentru noi, sarbatorile sunt un prilej de stress in plus, un moment care te scoate din rutina obisnuita zilei si ea cu stress pana peste urechi.

Sarbatori inseamna doar alergaturi la cumparaturi, repede repede preparat bucate mai speciale, impartitul cadourilor si urarile de rigoare care sunt spuse mecanic.

Mergi la inceput