Dovlecei veseli de sept-oct 2009 (7)
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
diana_n spune:
Crocodana si alte mamici interesate, am 2 carti de recomandat : www.amazon.com/Magic-Years-Understanding-Handling-Childhood/dp/0684825503" target="_blank">The Magic Years si www.amazon.com/Emotional-Life-Toddler-Alicia-Lieberman/dp/0028740173" target="_blank">Emotional Life of the Toddler .
Sunt carti folosite de bunica unei fetite prietene cu Peter, cand bunica a fost consilier/psiholog scolar.
Cate ceva din ele, cam pe sarite si ce-mi amintesc in momentul asta.
Acum copiii nostri incep sa inteleaga lumea, mintea o ia inaintea corpului si atunci supararile sunt mai profunde, nu trec cu o zdranganica. Pe langa supararea ca nu primesc ce vor, se adauga supararea ca nu sunt intelesi, de aceea de cate ori copilul cere ceva, raspunsul simplu "nu" aduce o mare de nervi. Intotdeauna trebuie numit obiectul/actiunea la care copilul nu are voie.
Apoi trebuie sugerata o alta actiune :"nu putem iesi afara ca ploua, vino la geam sa ne uitam la umbrele colorate"
Deja unele din mamici lasa copilul cu bone/rude. Despartirea trebuie sa fie placuta, pupicuri si imbratisari, asigurari ca mama se intoarce si la intoarcere se vor juca cu jucaria preferata. Despartirea e scurta, iar bona/bunica ia copilul si-l duce la geam ca sa ii faca Pa mamicii.
Cei mici renunta cu greu sa plece din parc, din casa altui copil si sunt mai multe metode pentru a usura plecarea. Mie mi-a placut metoda 10-5-2-1. Inainte cu 10 min. de plecare i se spune copilului "mai avem 10 min. si plecam acasa" si i se arata 10 degete, la fel la 5min., 2 min. si 1 min. Copiii mai mari inteleg timpul si in 10 min. stiu cu ce se pot juca, in 5 min. ce minge mai pot bate, in 2 min. sa invarta un titirez, in 1 min. cine stie ce sa mai faca. La 1 an habar n-au de timp, dar vor invata secventierea si in timp le va fi usor sa plece.
Cand Nicholas e in leagan si-i spun ca mai sunt 10 min. rade si se uita la mainile mele. Cand ii arat 5 degete el da "hi 5" , cand ii arat 2 degete, arata si el 2, la 1 min. arata 1 deget, apoi normal ca plange cand il iau. Dar plansetul e tot mai slab de fiecare data si accepta tot mai usor alternativa (mers la tobogan, un snack in carut, etc)
Cand copilul plange sau cere ceva, stati pe vine mai degraba decat aplecat. Privirea la acelasi nivel ii da incredere ca va coborati la nivelul lui de intelegere.
Ma opresc ca s-a trezit
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
biaz29 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diamar78 Ce-mi place cum povestesti. Busici ce spune de situatie ca ma gandesc eu ca nu e incantat ca-l deranjeaza? Nu-mi dati si mie o reteta de rabdare? Simt ca nu mai fac fata la doi, David nici macar o pereche de sosete nu-l lasa pe sot sa-i dea, toate trebuie sa le faca mama si la astea se mai adauga si crizele de personalitate ale lui David. Irina, am uitat sa spun ce-mi place de Andrei cum se intelege cu verisoara. mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007 Doamne ajuta pe toata lumea! Fereste-te de rau si fa bine, cauta pacea si o urmeaza pe ea.(Psalmul 33:13) |
Ma deranjeaza pe mine, dara-mi-te pe el.
![](alcool.gif)
![](chatterbox.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Cat despre rabdare, si eu as avea nevoie de vreo 2-3 tone. Daca gaseste cineva vreun depoziti, treceti-ma pe lista.
![](icon_smile_big.gif)
_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)
mamideandrei spune:
seara buna!
Diana, suna tare interesant ce spui tu acolo si atat de natural si logic, dar cred ca prin antrenament reusim! eu am incredere! multumim si de link-uri!
Dana, asa mult imi place pianul ala, dar pretul m-a dezamagit! stii reclama, la valoarea noastra? e prea putin!!!!! pupic Anei pianista; imi si inchipui ce simpatica e in concert!
ANDREI
mamideandrei spune:
Diamar, Crocomam ; da, verisorii se inteleg destul de bine, abia acum dupa 2 saptamani de convietuire au inceput sa se joace mai frumos, aproape toata ziua; la inceput a fost tare greu, Lory fiind mai mare (nu mult, 10 luni) stia notiunea de "a mea" si se auzeau plansete destul de des; dar acum totul in limite normale
si cazatura a fost destul de urata, a vut 2 copci care s-au topit! am plans eu cat pentru o viata, de plansetele lui! dar azi, la o saptamana de la incident nu a mai ramas decat un semn slab de tot, abia se mai vede, si e pe interior! dar a ramas o mare spaima de medici, pe care nu stiu cum sa o tratez! dar gata cu plansetele, nu vreau sa va intristez! (si nici eu sa-mi aduc aminte )
aaaa, mi-am adus aminte ca l-am vazut si pe Dragoselul cu buzitza rosie, pupici dulci sa treaca repede...si l-am vazut si calare, si pe sanie ... sa le stapanesti sanatos puiule!
eu ma duc la culcare ca iar ma apuca miezul noptii cu ochii atinti in laptop; si maine sunt zombi iar!
va pup si va doresc o noapte linistita!
ANDREI
Dana15 spune:
Dragelor, voi incerca sa o filmez pe Ana sa vedeti ce figuranta am in casa
Cecilia felicitari din suflet pentru premiu! chapeau, cum se spune pe aici! iar de excursia la Viena...plus Opera...wow! abia astept impresii!
Diana multumim pentru sugestii
Mai, da' ce dulce trebuie sa fie Busici; parca si-l vad punandu-si manutele la urechi si zicand ca nu aude ce canta...scumpicul drag!
Noapte buna mamici dragi! si ingerasii sa vegheze asupra puiutilor bolnavior si mamicutelor obosite...
mami de Ana Elisa (16.octombrie.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellenuta/Ellenuta.jpg)
Ellenuta spune:
buna fetelor
din pacate, eu nu vin cu vesti bune ...
eva are otita .. am fost la gr alexandresc cu ea in seara asta .. otita la urechea medie, infectie urata. ii dau antibiotic si alte picaturi .. sunt tare suparata. posibil sa faca si anna ca tot muci infectati are si ea .. problema e ca maine ma duc dimineata sa-i fac annei exudat in nas .. i-am spus dr ca verisorul lor are pneumococ in nas si si-a pus mainile in cap .. mi-a zis ca musai s-o duc pe anna sa-i fac si daca are ea, inseamna ca are si eva si tb sa le fac antibiotic injectabil .. evei nu pot sa-i fac exudat caci am inceput ceclorul in seara asta .. imi vine sa ma impusc!!!!!!!!!
pdap, eva a fost o dulce la dr. mi-a spus de pe sala ca e cuminte, nu plange, sta la control .. cand am intrat in cabinet, a inceput sa turuie .. ca o cheama eva maria s... ca a venit c-o doare urechiusa, ca ea crede ca are otita, ca si verisorul ei stefan a avut otita .. era dr super incantata de ea .. a stat cuminte la control, nu-mi venea sa cred ca e ea ..
multa sanatate bolnaviorilor si sper sa nu va suparati pe mine ca nu raspund la mesaje!!
pupici
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si
Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe
biaz29 spune:
Am uitat sa o felicit tocmai pe Vik. Cred ca tu esti cu adevarat demna de admiratie. Daca ai primit premiul acesta inseamna ca ai avut o activitate prolifica in ultimul an. Meriti sa te bucuri de o recunoastere oficiala a acestui fapt. Si noi iti impartasim bucuria.
Cat despre concert, n-ai vrea sa ma faci o musca mica-mica cu urechi mari si sa ma ieila tine in poseta?
_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)
lutoniana spune:
Ellenuta si David are otita.
Optimismul meu debordant si increderea sunt aspru zdruncinate.
De joia trecuta ma chinui cu febra numai 39-40 si cu zeci de sticle de Calpol, Calpofren, Nurofen....stropi de apa etc...David vomita absolut tot si face diaree.
L-au vazut 2 medici, unul la spital, la urgente si unul de familie, ambii l-au consultat in urechi, fiind o procedura standard aici am observat. Nimic.
M-au incurajat ca nu-i nimic ca va slabi etc...si ca pe miercuri joi va fi ca nou.
Ca virusul de stomac nu e grav si ca trece daca e hidratat copilul. Copil care vomita si aerul ce-l respira.
Azi de dimineata am crezut ca i-a intrat voma in ureche,l-am curatat si apoi am vazut cum picura efectiv materie.
Nu mai am cuvinte. Am fost iar la doctor si mi-a dat antibiotic si alt cacat de Ibuprofen.
Deja doua doze de antibiotic le-a vomitat. Eu cum il fac sa le mentina in stomacel ? Cu alte cuvinte nu am inceput tratamentul si solutie magica am pt 7 zile....adica nu mai am suficienta.
Am sa incerc sa i le dau la noapte, in canuta cu cioc, doza de antibiotic, de ibuprofen si putina apa ...si el cum se trezeste insetat poate le bea ....poate.....
Va imbratisez Mami de David ocupata cu Santa www.13enterprise.co.uk/Mos%20Craciun" target="_blank"> In asteptarea Craciunului
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellenuta/Ellenuta.jpg)
Ellenuta spune:
offf mai luci, mi se strange sufletul cand citesc de davidelu. nu pot sa cred ca atatia dr nu au observat nimic .. un antivomitiv ai incercat? sau sa-i dai putin cate putin antibioticul? eu asa faceam cu anna .. ii dadeam 1 ml, stateam 2-3 minute si tot asa .. sper sa le tina la stomacel frumosul tau. daca nu, se poate ajunge la branula ceea ce e horror .. picaturi in ureche ii pui? mie mi-a dat. ii pun la 8 ore si sunt tot cu antibiotic.
sanatate multa!
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si
Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe
crocodana spune:
off...ce m-am intristat...nu pot sa cred..speram ca davidelul e mult mai bine si acum in plus se chinuie si cu otita...si aici e standard controlul la urechi, nu pot sa cred ca nu au observat ce aiurea...luto mami ma rog pentru voi!da ne te rog un semn oricat de mic daca reusesti sa-i dai medicamentatia si cum e flacaul!
ellenuta...imi pare rau rau mami de asa vesti...mi-o imaginez pe gaza la medic cat de scumpa trebuie sa fi fost....sa dea Dumnezeu sa scapati repede!
Mami de Amilici Crocodilibici
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!