alocatie si alte 2 chestiuni
in primul rand scuze ca nu am scris la topicul de alocatii (unde mai intai am cautat si nu am gasit deja se vorbeste despre altceva acolo).
Datele sunt asa:
1. copil nascut in sector 2
2. mama domiciliata in sector 3
3. tata domiciliat in alta localitate.
Ar trebui sa depun actele, si mi se pare tare complicat, plus am uitat cum am facut acum 7 ani...
Stiu ca trebuie sa iau o negatie, de la primaria domiciliului unuia din parinti, cum ca nu s-au depus acolo actele pt alocatie. asta stiu, corectati-ma daca gresesc.
ah, si daca eu mi-as face flotant in localitatea unde stam si e si sotul domiciliat, as scapa de corvoada bucurestiului? mi-ar mai trebui vreo hartie de acolo?
dar trebuie sa iau fro negatie si din sectorul unde s-a nascut bebelina, adica sectorul 2?
si ce alte acte mai trebuie?
alta chestiune (2): prima de nou-nascut si trusoul sau asa ceva nu se mai dau, asa-i?
si alta chestiune (3): alocatia primului copil merge intr-un cont bancar. am citit ca se da pana la 7 ani si dupa aia prin unitatile de invatamant sau asa ceva. asa e? trebuie sa verific daca s-a oprit alocatia in cont? ca eu nu verific contul lunar, presupun ca se duce acolo.
multumesc tare mult!
mami de andi si ilinca
Raspunsuri
Mediajust spune:
Este o amestecatura de subiecte aici.
1. Alocatia se solicita la Primaria sectorului de domiciliu al parintelui - deci la 3, la Directia de Asistenta si Protectie Sociala, Serviciul Asistenta Sociala a Persoanei si Familiei. Tatal va aduce o adeverinta de la primaria de la domiciliul sau, precum ca nu primeste si de acolo (acea negatie). Dosarul trebuie sa mai cuprinda cerificatul de nastere (copie si original), CI si certificat casatorie/livret de familie parinti, certificatul de nastere al celuilalt copil. Cererea e tip - o gasesti acolo. Daca vrei in cont - iti trebuie o dovada a acelui cont pe numele tau.
Viza de flotant nu-ti rezolva situatia - aia e resedinta temporara, nu-i domiciliu.
2. Nu, nu se mai acorda nici trosoul, nici alocatia (prima) nou-nascutului.
3. Nu, alocatia nu se mai gestioneaza prin scoala de cativa ani, vine in contul pe care il indici indiferent de varsta copilului. Ca sa fii sigura ca nu-i vreo incurcatura - verifica acel cont intr-o luna sau cere confirmarea viramentului atunci cand mergi sa depui dosarul pentru cel mic.
pitzinuca spune:
multumesc!
mami de andi si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."