Cum se abordeaza chirurgical trompa uterina
Patologia tubara impune in cele mai multe cazuri interventia chirurgicala.In ultimul timp se folosesc tehnici microchirurgicale sub laparoscopie.Desi tratamentul chirurgical reface anatomia trompei,prevenirea unor noi aderente este de importanta majora,fapt ce impune administrarea locala in timpul operatiei de heparina si corticosteroizi care reduc reactia inflamatorie si coagularea sanguina intraoperatorie.
Antibioterapia se asociaza preoperator si postoperator 7 zile.
Tehnicile chirurgicale vizeaza:
-salpingoliza cu rezultate favorabile pana la 70%
-salpingostomie cu rezultate favorabile 40%din care rezulta sarcini la termen in 75% cazuri
-implantarea tubouterina este indicata in caz de ocluzii proximale
-anastomoza tubara termino-terminala se practica dupa rezectia unui segment din trompa sau in cazul asigurarii continuitatii trompei dupa sterilizare chirurgicala.
Rezultatul acestei interventii poate fi urmat de succes in 75%cazuri daca operatia s-a facut de un ghirurg cu experienta in domeniu,avand si aparatura necesara si materiale de sutura adecvate.
In curand alte articole utile ...
pupicei
Raspunsuri
matia spune:
Eu inca nu am gasit unde se fac salpingoplastii in Romania.Mai caut......
Când apa-ți ajunge la gură.....CAPUL SUS! Matia
Tia spune:
Matia, daca gasesti sa ne spui si noua... plizzzz Trompa mea stanga e blocata si nu's cum se face ca ovulatia tot pe stanga se produce
livia spune:
Incearca la medsana sau sabic poate acolo se fac aceste interventii sau poate la clinica din timisoara la dr.munteanu...
crinuta spune:
Tia, tu de la eco stii ca ovulatia se produce numai pe stanga? Eu spun ca din moment ce ai ciclu regulat trebuie sa ai ovulatie pe ambele parti. Da, poti avea 2 luni la rand pe stanga, de ex, dar mai trebuie sa lucreze si ovarul drept.
Crinuta
anis spune:
Crinule..nu e o regula...eu de 4 luni am foliculi numai pe dreapta....pacat ca , nu si ovulatia...Si dr mi-a zis ca e normala situatia, si ca la un moment dat v-a produce si stangul.
Lucrurile astea, de ex sunt legate si de patologia ovarului respectiv...de ex eu pe ovarul stang am avut un chist.....si de aici incolo el a ramas cu o "anumita sensibilitate".
AniS
matia spune:
FETELOR , AM INCEPUT ACUPUNCTURA, IN SFIRSIT.
MEDICUL ACUPUNCTURIST MI-A SPUS CA STIE O DOCTORITA , PRIETENA, LA CRAIOVA CARE FACE SALPINGOPLASTII!
Pe mine m-a asigurat ca trompele obstructionate se trateaza prin acupunctura.( 16 ace mi-a pus )
matia spune:
Sa va mai spun ca mi-a spus acest dr. ca trompele se pot obstructiona (lipi sau distorsiona)din cauza eforturilor mari, a sariturilor, a sportului si a curelor de slabire rapide. Eu faceam deseori eforturi mari fizice, ca de .....
Simona_ spune:
Hopa, se pare ca sunt din ce in ce mai multe fete care apeleaza la acupunctura. Si eu fac de 1 luna si SINCER ma simt FOARTE BINE. Totul e sa aveti incredere in aceasta varianta de tratament, pana la urma multe tin si de autosugetie.
Prin acupunctura se rezolve foarte multe problele, totul e sa gasesti un medic bun, cat despre numarul acelor si lucurile unde le baga nu e mare lucru de spus. Stie medicul in functie de diagnostic.
Pentru cele care incep acum acupunctura, sa nu va speriati daca la primele sedinte veti avea senzatii de lesin, e normal dar nu obligatoriu. Puteti sa cereti cuiva sa va insoteasca la inceput. Eu una am ametit si cu mare greutate am reusit sa parcurg cei 300 de m de la cabinet acasa (20 min)
Simona_