Sarcina oprita in evolutie
Fetelor, acum o luna si 10 zile am pierdut o sarcina. Doctora mi-a spus ca este o sarcina oprita in evolutie. Arata de sase saptamani dar trebuia sa aiba 10 saptamani. La o saptamana dupa chiuretaj am sangerat circa trei saptamani (nu am avut ovulatie); ultima saptamana de sangerare a fost de fapt menstruatie. Dupa toate calculele pe 18 Octombrie a fost prima ovulatie.Este posibil sa raman insarcinata atat de repede? Imi doresc foarte mult un bebitza..... Trebuie sa va spun ca am si uter retrovers. A mai trecut careva dintre voi prin asa ceva..mi-ar prinde bine cateva sfaturi avand in vedere ca a fost prima sarcina.Multumesc.
Raspunsuri
Lorelai spune:
floripop,
imi pare rau pentru pierdera ta si ma bucur ca ai puterea sa o iei de la capat asa de repede. iti doresc sa reusesti si sa vina bebele cind vrei tu.
e posibil sa fi ovulat si sa ramii insarcinata asa de repede. parerea mea e insa sa mai stai o luna-doua, daca poti. am mai scris despre asta in trecut. daca ramii acum nu e clar cind ai ovulat pt ca hormonii revin la normal dupa citeva luni. daca ovulezi mai tirziu decit crezi tu si daca ramii insarcinata ai sa crezi ca bebele e mai mare decit este de fapt. doctorii recomanda sa astepti un ciclu sau chiar doua pt ca pe ei ii ajuta sa estimeze corect virsta fatului daca ovulatia se produce normal.
bafta,
lorelai
florypop spune:
Lorelai,
Multumesc mult pentru raspuns. Puterea sa o iau de la capat am gasit-o datorita sotului meu. In ceea ce priveste asteptatul este cam greu atunci cand iti doresti foarte mult un bebe, deja cand vad colegele de serviciu care sunt insarcinate incep sa plang si este foarte greu.
Dar viata merge inainte..
Flory
ad_risnov spune:
Draga Florypop,
Am din pacate prietene care au pierdut sarcini la diferite saptamani. Stiu de la ele ca dupa un chiuretaj este bine sa mai astepti pt. ca uterul tau deja a fost agresat si are nevoie de timp sa-si revina si sa primeasca o noua sarcina.
Cel mai bine vorbeste cu medicul tau ginecolog. Va sti sa te sfatuiasca cel mai bine!
Multa sanatate si curaj! Sa-ti ajute Dumnezeu sa va impliniti visul de a avea un copilas sanatos si frumos.
Adriana in 25 de saptamani
mitzura spune:
Si eu am pierdut o sarcina anul acesta in aprilie. A fost nevoie de chiuretaj si dupa aceea doctorul mi-a spus sa astept sase luni pana sa incerc din nou. Nu-i obligatoriu sa stai chiar atat, dar macar vreo doua trei. Stiu ca e foarte greu. Si mie, dintre toate lucrurile rele care mi s-au intamplat atunci, cel mai greu mi s-a parut sa ma obisnuiesc cu asteptarea asta, in care sa nu fac nimic. Dar cred ca e mai bine, si pentru tine si pentru viitorul copil. Bafta multa!
florypop spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Mitzura spune-mi te rog dupa chiuretaj ai ramas insarcinata sau esti inca in asteptare? Ai avut ceva probleme? La mine este mai recent si as vrea sa stiu la ce sa ma astept.
Flory
neda spune:
Si eu am avut o sarcina oprita in evolutie la 6 saptamin si doctorul mi-a recomandat sa astept 2-3 luni.( chiuretajul ,l-am facut la inceputul lunii septembrie)Dar mi-e inca nu mi-a venit ciclu.Dupa o luna de la chiuretaj, am avut doar citeva scurgeri maronii, iar acum dupa calculele mele saptamina viitoare ar trebui sa apara ciclul si tare sper ca de data aceasta sa vina sa ma pot apuca de treaba.
Succes si sa ne vedem cit mai curind cu
Neda
crinuta spune:
Dar oare nu exista semne care sa semnaleze faptul ca sarcina esta oprita in evolutie?
pupici
Crinuta
florypop spune:
Crinuta, exista semne care sa semnaleze o sarcina oprita in evolutie. Eu de exemplu am avut sangerari din saptamana a cincea de sarcina. Atunci la echo mi-au spus ca e bine dar la ecografia din saptamana saptea de sarcina mi-au spus ca embrionul are cinci saptamani moment in care mi-am dat seama ca ceva nu este in regula.
Am urmat un tratament cu didrogesteron dar degeaba caci beta HCG-ul era in scadere. HCG-ul este un alt semn ca sarcina este oprita in evolutie. Doctora mea mi-a spus de la prima zi de sangerare ca s-ar putea sa pierd sarcina, dar nu te am ce sa fac. Stii cum e nu te poti pune impotriva naturii.
Neda astept vesti de la tine. Bafta multa. Mie mi-a venit ciclul si deja m-am apucat de treaba. Cred ca am trecut cu bine peste toate.
florypop spune:
Crinuta,
Mi-am dat seama ca sunt insarcinata cand sarcina avea doua saptamani (30 Iulie). Nu am avut menstruatie si aveam stari de somnolenta si de greata. Oricum asteptam de cateva luni sa se intample (cam din martie). Am asteptat doua zile sa imi vina ciclul si apoi am facut testul de sarcina care a iesit pozitiv(01 August).
Flory