Nu stiu cum sa cataloghez

Nu stiu cum sa cataloghez | Autor: Bebe Beca

Link direct la acest mesaj

Se tot discuta despre decenta mamelor (sau lipsa acesteia) atunci cand isi alapteaza copilul in public.
Eu as vrea sa discuta despre un alt soi de decenta... De fapt, nici macar nu este vorba despre decenta. Este vorba despre lejeritatea cu care unii dintre noi, parinti, aleg sa isi puna copiii in pericol. Si nu inteleg de ce...
Ma leg de doua situatii pe care le-am vazut si care m-au lasat cu un gust amar. Prima, intr-un restaurant in Paris, o mama cu 2 copii, ia biberonul celui mai mic (care nu cred sa aiba mai mult de 1 an si jumatate) si il umple cu... COCA COLA. Cu o naturalete....care m-a lasat masca.
A doua situatie, astazi, dimineata, pe Sos. Stefan Cel mare, ora de varf, trafic infernal. La un moment dat, imi spune sotul, evident contrariat, sa ma uit in spate sa vad cum isi tine o doamna copilul. Intorc capul, incerc sa vad pe trotuar ceva, ma rog, intr0un final descopar si sursa de consternare a sotului. O doamna, intr-o dacie logan, la volan. In partea dreapta, un sugar, in scaun de masina, ce-i drept, insa fara centura si cu scaunul instalat catre sensul de mers. Trebuie sa recunosc... aceasta a doua situatie m-a socat mai mult decat cola pusa in biberon. Din pacate, s-a pus verde, noi am facut stanga, doamna a mers inainte, imi trecuse prin cap o idee, sa merg si sa o rog sa intoarca bebelusul cu spatele la sensul de mers si sa il asigure si cu centuri.

De fapt, nici nu stiu de ce anume deschid acest subiect, Cred ca am nevoie sa ascult si parerile voastre...

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 24+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antguess spune:

Bebebeca

Vedem mereu astfel de situati si eu sunt suparata pe o gramada de mame din lumea asta...sunt atatea pe care le vad dar..m-am plictisit sa spun cat de greata imi este.
am vazut mame care au luat suzeta copilului de pe jos, au supt-o o secunda si i-au dat-o bebelusului....m-am ingrozit!
am vazut mame care isi pleznesc copiii fara nici un fel de remuscare...o fac in vazul lumi si daca te bagi, te balacare de nu te mai spala nici dunarea....
am vazut o gramada de parinti care isi lasa copil de 3-4 anisori pe bancheta din spate fara centura iar piticii ajung de obicei in picioare intre scaunele din fata....
nu avem ce sa mai spunem...

Mamica mandra a lui Dani si asteptand o zana 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Bebebeca,cu coca cola in biberon nu stiu ce sa zic,nu am vazut dar mi se pare o porcarie mare,ce-idrept.La fel de porcarie mi se parea si consumarea de sucuri proaste din comert si asa se intilneste peste tot.

Faza cu scaunul de masina,din pacate,cred ca e un lucru destul de frecvent pt Ro desi nu ar mi trebui...Chiar si la subiecte pe unde scriu sau doar citesc am mai gasit mamici care-si duc copilul in brate pt ca nu vor sa stea in scaunel,etc,etc.
Sincer,aici in 11 ani nu am vazut copii liber in masina sau bebelusi tinuti in brate,nu zic ca nu or mai fi dar cu siguranta,in cantitate mult mai mica .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Despre Cola, crenvursti, parizer, si cate minuni mai ingurgiteaza un copil de un an-doi, nici nu mai discutam, am vazut cu totii reclame la minunatul parizer pentru copii, ba acum exista ci Ketch-up special pentru asezonat.

Cu scaunele de masina e durere mare. E lege si in Ro, dar putini stiu de ea si mai putini o respecta, pe motiv ca "nu vrea sa stea in scaun, ce sa-i fac eu?!". Chiar si soacra-mea o caina pe fii-mea ca "te tine biata de tine legata acolo" si dadea sa-i scoata centurile "sa se elibereze si copilul", dupa ce s-a dus in vacanta in Spania mi-a spus foarte mirata ca ea nu ne credea dar acolo toti copii au scaunelul lor special.
Nu stiu daca va aduceti aminte dar asta-vara a fost un accident in Bucuresti, o fetita si mama ei au murit, stateau pe locul co-pilotului, sora mai mare a scapat cu viata, statea in spate. Fetita implinea chiar in ziua aia doi ani. N-am auzit pe nimeni sa spuna la stiri ca un copil de doi trebuie sa stea in masina pe bancheta de spate, in scaunul lui. Nici macar o singura stire. A fost mai demult o campanie Tv destul de palida, chiar si asa nu ar strica un spot-doua de constientizare.
Pe blogurile de parenting s-a discutat intens anul trecut si s-au strans mai multe aici http://www.babydex.com/siguranta-auto/

blog

am hainute la bazar

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Eu as mai adauga traversatul prin locuri nepermise. Vad zilnic, cand duc copilul la gradi, mamici care traverseaza total aiurea...trecerea de pietoni e la vreo 20-30 de metri insa e mai usor sa scurtezi drumul printre masini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Am intalnit si eu situatii din acestea. Chiar am certat o mamica care trecea cu piciul de 3-4 ani la 5 metri de trecerea de pietoni. Am intrebat-o daca va plange la inmormantarea copilului ei. A facut ochii mari pret de o secunda si...cred ca a inteles ce am vrut sa ii spun.

Oamenii fac aceste lucruri conform principiului eronat: "mie nu mi se intampla". Pacat ca li se intampla in cele din urma...

Veninul dauneaza grav sanatatii.

Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu stiu cum se poate cataloga dar cred ca as sti ce s-ar putea face. Raspunsul este in fiecare dintre noi. Pur si simplu putem sa vorbim, putem sa ne spunem opiniile, putem sa sugeram. Noi insine.
Nu stiu cat de eficace ar fi, dar asa simt eu ca ar putea sa conteze din ce in ce mai mult.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca va place votati-o pe Ioana - mar-2

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Si eu probabil fac greseli...nu sunt perfecta! Dar pe mine cel mai tare si cel mai tare (deocamdata ) ma enerveaza mamele insarcinate care fumeaza si mamele cu copilasi mici care stau si fumeaza langa caruciorul copilului/locurile de joaca ale copiilor...si daca le spui ceva iti spun ca sa te duci in alta parte daca nu-ti convine

p.s
-copiii ii tin "legati" in scaunelele lor...si eu sunt mirata cand vad copilasi mititei pe scaunul din fata...mai rau eu am vazut si tati care-si tin copilasii de 1-3 anisori in brate la volan in timp ce conduc
-trec numai pe la treceri/treceri semaforizate...pt ca mi-e frica sa trec prin alta parte dar din pacate nici astea nu-mi asigura siguranta totala...ma mir, si da, poate ma enerveaza cand vad mame care trag de copilasi printre masini.

Dar cum am spus cel mai tare si cel mai tare ma enerveaza tigarile

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & (DPN 07.07.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Beca cand m-am dus sa vad un onthaal (mini-cresa acasa) pentru fetita, ingrijitoarea m-a intrebat daca copila bea cola...ca are o fetita mai mica decat a mea cu vreo 2 luni careia ii da zi de zi cola, ca masa i-a zis ca are voie ..Fata mea mai primeste suc de portocale proaspete 1-2 ori pe saptamana dar in rest apa si lapte

Cat despre parinti care isi tin copii in masina fara centura sau fara scaunel adecvat varstei si ca mamele ii tin pe cei mici in brate, am vazut si unele cazuri pe aici, dar la o alta natie..la marocani..iar politia nu prea intervine intre ei...deh frica..
Dar daca ar fi un belgian, sau un roman sau alta natie si nu marocani sa vezi ce imediat ii opresc si le da amenda..aici si daca nu porti centura in spate platesti amenda..

In ro stiu ca nu ai voie sa ti copilul in masina in fata, drepta pana la 12 ani(sau ma insel?) aici ai voie sa ti copilul de la 0 luni in drepta fata, e mai comod ptr mamici sa ii supravegheze pe bebei cand sunt singure cu ei in masina, dar cu conditia sa aiba scaun adecvat varstei copilului, iar maxi-cosi trebuie instalat cu spatele la sensul de mers si asigurat cu centuri (cum ai specificat si tu)..ptr ca altfel in caz de accident impactul cu airbag-ul e foarte puternic si socul in timpul accidentului sau frana brusca ii poate rupe gatul bebelusului.

Anaemi cunosc o mamica romanca care a fumat toata sarcina si fumeaza si de fata cu bebelusa..si daca ii vin musafiri fumatori le da voie sa fumeze in incaperea unde isi tine copilul..I-am explicat o data cand ne-am intalnnt la o prietena comuna ca nu e sanatos ptr copil si stii ce mi-a raspuns.."eee, nu are nici pe dracu!" ..asa ca m-am lasat pagubasa in a-i mai explica ce si cum..am incercat tot posibilul sa nu las copila mea sa intre in bucatarie unde ea fuma cu bebelusul in maxi-cosi pus pe masa iar apoi am preferat sa-mi iau copila si sa plecam acasa...
Mai are rost sa-ti zic ca tot ea si-a lasat bebelusa de 2 sapt nesupravegheata pe o canapea la o zi onomastica, invelita intr-o patutrica in care de abia se vedea..si era tare micuta ca a avut doar 2500 kg la nastere...si sarbatoritul era sa se aseze pe copil..ptr ca a crezut ca e doar o patura si era si putin ametit..a tipat sora mea si cumnata lui la el sa nu se puna ca e copila acolo...iar invitatii care veneau isi puneau hainele pe ea.... noroc ca s-a pus sora mea langa copila pana cand a fost luata in brate de gazda sa-i dea sa pape laptic din sticla ca incepuse sa planga de foame...si stii unde era masa?! la fumat la bucatarie..si a uitat-o dzeu acolo.. ..

Asa ca nu stiu daca ajuta cu ceva sa le facem observatie...ca ele tot cum stiu vor face...

Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 22+
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Stefaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ei...ar fi multe de discutat...
De la fumatul peste tot si tigara de la tigara la violenta fizica si verbala.
Cea mai tare faza am vazut-o intr-o dimineata. Eu eram pe trecerea de pietoni si in masina oprita era o mamica la volan. Baietelul - cam la vre-o 5 ani pe scaunul din dreapta - fara centura sau scaunel si fetita - la 3 ani, sa zic - in brate la ea, la volan.
Ma mai deranjeaza masinile parcate pe trotuar fara sa lase spatiu de circulat pt pietoni (carucior, tricicleta...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Cel mai tare doare cand vezi copilul iesit pe jumatate pe geamul din spate, dar mamica purta centura de siguranta si asta nu e singul exemplu pe care l-am vazut.
Cat despre cola si , eu si acum ma cert cu socrii sa nu ii dea fetei. Ei merg pe principiul "sa guste ca altfel pofteste". E, lasa sa pofteasca, dar ii explicam ca nu e bine sa bea.

Ce am putea face? Pai sa ne spunem parerea de fiecare data. Acolo unde se poate. Eu de exemplu, ii spun mereu cumnatei ca nu o las pe Bia cu ea in masina decat daca are loc sa stea comod si cu centura pusa.

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

www.libertatea.ro/stire/transplantat-de-rinichi-e-campion-la-ping-pong-25686.html" target="_blank">Un mare campion

Mergi la inceput