Clatitele de la Taverna Sarbului

Clatitele de la Taverna Sarbului | Autor: Laura__

Link direct la acest mesaj

Stiti clatitele de la Taverna Sarbului ? Cele cu nuca, vanilie, crema de zahar ars...habar n-am exact cum sunt.
Stie cineva reteta ????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

nu stiu daca e vorba de aceleasi clatite pt ca nu am mancat la taverna, dar uite o reteta ce am salvat-o mai demult de pe un forum de clatite cu nuci si ceva crema de zahar ars:

"1.Pentru clatite, faci o umplutura uscata, (nuca macinata cu zahar, sau nuca si alune macinate cu zahar, zahar pui dupa gust) sau "umeda" (acelasi lucru dar fara adaos de zahar in amestec, la care adaugi un sirop facut din apa, zahar dupa gust si rom sau cognac, tot dupa gust biggrin.gif. Ai grija, prea mult strica gustul.

2. Pentru finalizare: 200 g de zahar, se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul la racit. Se adauga clatitele, asezate in forma de "gratar", adica pui un strat de clatite asezate in paralel, cu distanta de 1 cm intre ele, pe urma peste ele, pui alt strat dar perpendicular pe primul si tot asa, pentru a lasa spatiu compozitiei de crema, sa intre intre ele.
Intre timp se amesteca 5 linguri de zahar cu 5 oua intregi, zaharul vanilinat iar apoi cu laptele. (eu folosesc 8 oua).
Aceasta compozitie se toarna in vasul cu zahar caramelizat si se da la cuptor, incins in prealabil, la foc mediu, cam 40-45 de minute."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikado spune:

vickip ce bune trebuie sa fie
ieri am facut si eu clatite cu crema de vanilie si fructe
clatite reteta aici

www.fertilityfriend.com/home/mikado" target="_blank">Grafic
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

vickip suna bine si apropiat de ce am eu idee.
clatitele alea sunt dementiale
poate vor aduce cat de cat cu ce ai scris tu...ca mor de poft.
dar cat lapte ai pus ? si zahar vanilat..cat ?

mikado si 'ale tale' suna si arata bine

Multumesc fetelor pt raspunsuri, daca mai are cineva alte retete .. abia le astept..clatitele sunt moartea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

http://www.retetecalamama.ro/2009/02/clatite-banatene-sau-ca-la-ana-lugojana.html
cu siguranta astea sunt dementialeeee

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Haideti ca atata mi-a plouat in gura dupa clatite ca pana la urma am facut nistepancakesdupa reteta lui Jamie Oliver.
Le-am facut pt prima oara si sunt bune rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura

vickip suna bine si apropiat de ce am eu idee.
clatitele alea sunt dementiale
poate vor aduce cat de cat cu ce ai scris tu...ca mor de poft.
dar cat lapte ai pus ? si zahar vanilat..cat ?

mikado si 'ale tale' suna si arata bine

Multumesc fetelor pt raspunsuri, daca mai are cineva alte retete .. abia le astept..clatitele sunt moartea mea
Blogul meu culinar

Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010

eu nu le-am facut pt ca mie nu imi place nuca, doar am salvat reteta sa o am pt ca am prieteni ce adora nuca...
...am cautat reteta din nou si e 1 l de lapte si zahar vanilat dupa gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Unde e Taverna Sarbului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

In spatele Casei Presei Libere,pe langa Fantana Miorita.In Bucuresti,si mai e si in sinaia,pe drumul spre telegondola.

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput