Fluturasi de martie-aprilie 2011 (77)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea99 spune:

hop si eu
v-am citit tot pe graba
dar nu vin sa zic de CIC ca eu nu iau nici macar cei 600lei concediul la mine e nelimitat
si nu ca nu as fi vrut vreo cariera ceva, dar nu am avut cu cine sa -mi las fata....anii de gradi au fost crunti..mergea o saptamana si statea acasa 4-5 cu raceli....

ma dau cu parerea la invatatul la olitza
cu un sfat tare nu pot veni la varsta pe care o are ,sa zic, Vlad....caci cu fiimea nu a fost chip sa stea pe olita nici un minut daca ii dadeam pampersul jos pana pe la 2 ani...dupa am mai scapat dimineatza cate un pishu asa accidental la olita...nu stiu daca in dr. spock am citit sau o dr.de la emilia irza mi-a zis sa o las in pace , ca fiecare are ritmul lui si o sa fiu umita cand o sa se duca singura sa faca sau sa se ceara

asa a si fost..cand a implinit 2,5 ani....si sa nu credeti ca pana atunci nu am insitat si nu am stresat-o cu asta, mi-a cerut singura olita....in 4 zile scapasem si de scutecul de noapte
pt noapte am un sfat care la noi a functionat
cateva seri la rand o puneam sa faca pp cand se culca. apoi cand ma bagam eu in pat in jur de 12 asa adormita cum era o mai puneam o data pe olita ....ea era molesita rau, dormea pe umarul meu si eu ii sopteam...pish, pish si mai facea....pe la 4 o mai trezeam iara si apoi la 8 cand se trezea ea
am facut cateva seri asa si cand am vazut ca la una din trezirile de peste noapte sau chiar la amandoua nu mai facea de loc cu toate soptirile mmele am renuntzat....
fata si-a reglat pishul seara si dimineata
nu mi-a venit sa cred ca se intamplase asa repede si fara nici un stres....si cat mai strangeam din dinti sa nu ma vada ca devin agitata cand ii explicam ca acolo trebuie sa faca pp si kk

2.pt mine un dr. bun inseamna nu neaparat sa fie profesionistul , profesionistilor cel mai renumit....doctorul care sta langa mine care imi da curaj in momentele acelea , care ma face sa fiu puternica, care imi vb , care , care....si pe parcursul sarcini la fel gandesc

eu am experientza tare neplacuta cu nastrea lui fiimea....degeaba dr. era bun profesionit....ca aici nu am avut ce sa-i reprosez cand mi-a facut op....am avut operatie de nota 10 .....dar ca m-a lasat vreo 38 de ore in travalui pt mine nu a mai fost un dr. bun
venea des cei drept sa ma vada....cred ca m-a stiut tot giulestiul atunci....dar nu scotea nici un cuvant...nu imi zicea mie absolut nimic..eu tipam si il imploram sa-mi faca ceva...el doar ma consulta si zicea ....tot5 ...adica 5cm atat ma dilatasem eu in toate orele astea....avea un fix sa nasc normal si nu l-am inteles de ce...ca el este si chirurg....norocul meu a fost atunci varul sotului care era dr. anestezist acolo si venea , ma tinea de mana ma incuraja...mi-a facut tot ce a putut..de la perfuzii , pastile si epidurala dar nimic nu prindea la mine....a fost groaznic....cred ca nu am sa-i uit niciodata , fata, mutenia si shoshonii verzi din picioare, pe care ii tarsia indreptanduse spre usa....caci il urmaream cu ura cum pleca si nu imi zicea nimic...cand a vb de fata cu mine mai mmult a fost cand le-a zis la asistente sa ma pregatesca si a sunat el...pregatiti sala ca venim....am crezut ca l-am apucat pe dumnezeu de un picior
si cat mi-a monitorizat sarcina la fel era..tot mut...vb doar cu varul si cum ieseam din cabinet imi zicea varul ce sa fac ce sa iau....odata i-am zis ca ma dor oasele, am crampe musculare si mi-a zis sa mananc mai multe oua....si la indicatiile varului am luat prenatal vit.
poate ziceti ca de ce l-am acceptat..pai eram mai mica si mai prostutza sa zic asa...ca altfel privind in urma dupa ce am nascut nici mie nu mi-a venit sa cred ca am indutat atatea
si de atunci nu mai merg la medici carora le scot vb cu clestele
consider ca-i de datoria lor sa ne vb si sa ne explice pe intelesul nostru toate nelamuririle
si mai ales in perioada asta in care noi avem mii de temeri
recunosc ca de cand cu prietena lui Madutza imi e cam frica de nastere cu dr. la care merg acum...caci pana acum la consultatii mi s-a parut tipa deschisa , vorbareata, calma , chiar ma linisteste si imi da incredere....dar nu se stie de ce a procedat asa cu pacienta asta a ei
mi-aM PROPUS CA DE la consulatia viitoare sa vb deja de sarcina...pana acum nu discutam decat pe analize, pe eco , zice de cezariana dar nu intra in amanunte si mai vb de ce mai urmeaza in lunile urmatoare..imi explica ce si cum cand nu am ceva in regula cum a fost acum cu fe....pot spune ca si cu colesterolul m-a linistit, dar stiu eu ca nu-i bine pt mine si pt inima mea

bine ca m-a strgat Stefy ca cine stie cat mai scriam...

pupicei

------------------------------------------------
mama de domnisorica fitzoasa (14.12.'99)
cu inca o fitzoasa....24s+cronologic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Dorinut calmeza-te!Trebuie sa te linistesti pt ca ii faci rau lui bebe.Stiu cum este sa stai cu inima cat un purice ca nu sti ce sa crezi,dar o sa te lamureasca medicul ginecolog.Asteapta sa mergi la el si nu iti mai fa sange rau.Eu din pacate nu stiu cum sa te ajut...si eu am valorile de pe eco dar habar nu am daca sunt bune sau nu..
Catank bafta la eco!Sotul meu intra cu mine la eco de la 14 saptamani si de atunci fac pe burtica.O sa vezi ce emotionat va fi..al meu nu mai putea de emotii..si acum abia asteapta el sa mearga..S-a obisnuit dar tot are emotii...Oricum prima data a fost varza...toata ziua mi-a vorbit de puiutul lui mic si de miscarile lui....

18+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea99 spune:

Dorinutza nu te ingrijora
si mie mi-a zis ca am o valoare crescuta la Ir pe dreapta dar dr. a zis ca nu-i problema
asteapta mai bine sa vb cu medicul tau
eu cand am bagat pe net sa caut am vazut ca , chiar daca aveam o valoare crescuta ....tot ma incadram in valoarea normala si m -am mai linistit

si stai calma ca mai mult il strsezi pe gasunel

------------------------------------------------
mama de domnisorica fitzoasa (14.12.'99)
cu inca o fitzoasa....24s+cronologic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinut@ spune:

Eu acum la 25,1 aveam asa:

Uterina stanga:
RI = 0,58
PI = 0,93
S/D = 2,39

Uterina dreapta:
RI = 0,87
PI = 3,58
S/D = 7,46

Unde Ri - indicele de resitenta,
PI - indicele pulsatila
S/D - indicele sistolic/diastolic cam asa parca

Eu din tabel imi iese peste limita..dr a zis ca e la limita superioara..Of nu putea sa-mi zica care sunt limitele si mie..

Abia astept sa ajung maine la dr mea sa ma lamureasca si va multumesc mult fetelor pentru incurajari si sper sa fie bine.

Am gasit tabelul asta pe net:

www.ijri.org/viewimage.asp?img=IndianJRadiolImaging_1999_9_3_119_28317_16.jpg" target="_blank"> Valori IR pentru 20,28 si 34 de saptamani

------------------------------------------------------------------------------------------
25+ cu minunea mea mica si zglobie

Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

oare la mine e facuta direct o medie de am doar o singura valoare???

mami x2 , de fetita cu codite si s 27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Dorinutza, uite la Matei,am avut IR dreapta 0,40 (crescuta) iar IR uterina stg 0,30

Simona, mami de baieti David, Matei si 25+ Vlad Arsenie
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefyapost spune:

intrebare pt mamicile cu bb 2 sau 3...cand ati nascut asistentele au dat suzeta la bebici??? daca nu,cand ati dat suzeta prima oara? aici se da suzeta imediat...si am citit ca nu ar fi cel mai indicat lucru...voi ce stiti despre asta?

cea mai fericita ce asteapta cea mai frumosa si sanatosa Christina Gheorghia 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

nu, aia e artera ombilicala..in plus mai sunt doua artere uterine, dreapta si stanga
hai ca poate mai rau te incurcam..eu zic sa te linistesti si maine vezi ce zice dr..asa e cel mai bine si mai sigur

mami de Vlad 09.04.2009 si s26 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

Citat:
citat din mesajul lui miki1979

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

nu, aia e artera ombilicala..in plus mai sunt doua artere uterine, dreapta si stanga

mami de Vlad 09.04.2009 si s26 cu

tot ce am scris eu e trecut la artera ombilicala. nu am nimic de cele uterine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinut@ spune:

Miki de artera ombilicala mi-a zis si am asa:

RI=0,72
S/D=3,61
PI=1,62

Tie cum ti-a zis dr ca se regleaza pe parcurs?

------------------------------------------------------------------------------------------
25+ cu minunea mea mica si zglobie

Ana-Maria

Mergi la inceput