Abuzul sexual
Raspunsuri - Pagina 9
Laina spune:
Doamne, bietul om....Off...cum sa fugi...nici vorba de asta...cum sa fugi cand cineva are nevoie de tine?....Doamne, prin ce trec oamenii astia..si acum ma gandesc la toti cei care vad moartea in fata zi de zi...
Nu, trebuie sa scape musai din infernul asta de armata, ii face prea mult rau.
Dar, oricum ar fi, e bine pentru el sa inceapa sa infrunte toate amintirile astea groaznice. Cate una, incet. E bine sa inceapa sa se spele de toata mizeria asta. Ma rog atat de mult pentru voi toti, sa rezistati, sa reziste, sa ajunga sa se accepte, daca nu sa se iubeasca...
Solutii nu am, studii de specialitate nu am facut. As face si eu acelasi lucru ca si Clara: l-as tine strans de mana, asigurandu-l ca este iubit. Dumnezeu sa va scoata si din intunericul asta!
Edit: si el acum va pleca in Afganistan?! sper din tot sufletul sa se razgandeasca...stiu ca e alegerea lui dar...si dupa accidentul suferit, si tinand cont de traumele pe care sigur le va suferi...offf...
claram spune:
Momentan nu va pleca dar nu stii ce se mai intampla in 2 ani.Eu nu pot sa-i spun sa nu plece,chiar daca am aceasta putere si chiar daca spune ca nu va avea resentimente dar eu nu cred in lucruri impuse,fortate.Nu contez doar eu,ma intereseaza si ce vrea el.
Laina spune:
asa este, Clara, el trebuie sa aiba din nou control real asupra propriei persoane, de aia nici nu am spus ca sper sa-l faci sa se razgandeasca, ci ca sper sa isi schimbe singur parerea. El este iubit indiferent de alegerile pe care le face.
rrox3 spune:
Clara Caracteristici paranoide nu inseamna neaparat varianta din filme: lumea e un complot indreptat impotriva cuiva.
Modul de focusare a atentiei, scanarea continua, vigilenta, cautarea permanenta de indicii, starea asta gata de actiune, in garda, sunt toate caracteristici ale stilului paranoid.
Dorinta de a pleca in Afganistan e alimentata de nevoia lui de a face ceva, a fi ocupat. Are nevoie de ocupatie ca sa se pastreze departe de problemele interioare. Pe langa nevoia de a fi apreciat si validat ca util. Cred ca ar fi mai eficient pentru el sa ceara ajutor. Sa nu isi mai mascheze problemele si sa ceara ajutor. Ar putea intrerupe contractul cu armata si ar putea incepe sa primeasca ajutor.
Inteleg de ce ii lasi lui decizia, te comporti firesc. Dar un an intr-o zona de conflict lasa urme uriase asupra oricui, asupra lui deja nu prea mai e loc de lasat alte urme proaspete... o sa-i fie mult mai greu sa iasa la lumina dupa un astfel de an...
Mai am si altceva sa-ti zic, dar iti dau PM.
denizel spune:
Rrox, ar fi atat de lipsit de sens, ar fi o piedica in calea inceperii vindecarii, ar fi pur si simplu ceva ce nu se face, ar fi o intruziune grosolana in viata lui personala, daca i s-ar spune: "eu cred ca nu e bine sa mai omori alti oameni. Nu te duce in Afganistan" ??
Chiar trebuie sa se faca [] complet abstractie in aceasta discutie de faptul ca omul asta omoara si tot omoara semeni de-ai lui? ![]()
Iar daca el e un tip inteligent, isi da seama foarte bine ca cei pe care ii omoara sunt oameni ca el, oameni care au ajuns sa fie "rai" din cauza educatiei primite sau a traumelor avute in copilarie. Ca de aia umbla infasurati in explozibili si de aia pun in pericol atatea vieti si de aia "trebuie" ucisi...
Si tare cred ca uciderea unora nefericiti (ca pana la urma sunt, saracii, niste nefeiciti) il adanceste si mai tare in abisuri...
Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
Laina spune:
ar fi minunat daca ar putea intrerupe contactul cu armata. Si DA, decizia trebuie sa fie a lui, pentru ca...mm...m-am gandit mai demult la asta...el ar inlocui dependenta de armata cu dependenta de Clara daca nu isi ia propriile hotarari...
ladyJ spune:
Apropo de ideea de a fi trup si suflet suportul omului pe care-l iubesti, idee pe care a imbratisat-o si Clara, haideti sa vorbim totusi despre granite. Granite care e sanatos sa existe, pentru ca daca nu exista te poti transforma incet dar sigur in sclavul unui partener cu probleme.
Nu exagerez.
Deci, unde e granita? Avem o femeie(alta decat Clara, vorbim despre o idee acum) care se indragosteste de un barbat, barbat care are niste probleme de ordin psihic. Aceasta femeie are copii, dintr-o alta casnicie.
Femeia este buna, empatica, rabdatoare. Si indragostita.Situatia barbatului ei o acapareaza, devine cel mai important motiv al existentei lor. Judecand la rece, e OK, ea il sprijina si-l ajuta, multumindu-se in schimb cu dragostea pe care el i-o ofera.
Totusi, cand e nevoie sa spuna stop? Voi ce credeti?
Clara, tu ce crezi?
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
Laina spune:
sufletul meu spune ca granita iubirii tale fata de altul este exact granita pe care ai vrea sa o aiba iubirea lui fata de tine...
ladyJ spune:
Laina, nu vorbeam de granita iubirii, ca nu iti poti impune ´´gata, de maine nu il mai iubesc pe cutare´´
Vorbeam de momentul in care e nevoie sa spui STOP unei relatii in care tu esti motorul, tu esti adultul, tu esti responsabilul, tu si iar tu.
Unde ´´noi´´ este diluat.Sigur, din motive de boala.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
claram spune:
Hipervigilenta asta e unul dintre simptomele ptsd,nu m-am gandit ca ar putea fii si o trasatura paranoica.Iar ocupat e si acum,antrenament plus lucru 6 zile apoi 3 zile libere,in astea 3 zile doarme aproape non stop,e epuizat.Mi-a zis ca,spre deosebire de cand a mers in Iraq,acuma are un tel,nu mai e adrenalina,are un tel,sa-i ajuta pe aia acolo si sa ajunga la o baza in Europa,aproape de mine,asta si banii.L-am intrebat si daca mori?A zis ca macar atunci stie ca eu si copiii suntem asigurati financiar.Am sa vorbesc azi cu el despre asta,sa-i explic ca nu prea mai are loc un ptsd sever adaugat la problemele deja existente,ceva de genul"dont push your luck".Da nu stiu cum s-a gandit sa plece cand el acuma nici nu poarta arma.
Denizel,el nu vrea sa plece acolo ca sa omoare oameni,nu asta e scopul ci sa ajute.Asta include sa omoare oameni periculosi,da,dusmani ai tarii bla bla.
LadyJ,granita am zis ca apare daca ar deveni violent in mod constient.Mie sincer nu mi se mai pare greu,am invatat ce sa fac,ce sa evitam.Vine acuma de sarbatori si stim ca o petarda ii poate declansa un flashback,sau mirosul ei,deci nu stam afara la miezul noptii.Daca stie ca vor urma artificii,e ok,daca e surprins,poate sa fie un trigger.