Abuzul sexual

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claram spune:

Cand am vorbit aseara,chiar asa i-am si argumentat"nu mi se pare o idee buna sa pleci pentru ca ai putea sa te afunzi si mai rau",in nici un caz nu i-am impus parerea doar asa ca sunt sotia lui.

Iar ca sa te retragi din armata pe caz de boala,totul trebuie dovedit.Si in general sunt retrasi cei foarte grav bolnavi,fie psihic sau fizic,daca inca functionezi,eventual te baga pe alte posturi mai usoare.Pe el abia l-au trimis la un neurolog cand a avut acel accident.Sunt atatia acolo care isi mascheaza problemele prin bautura,crezi ca au fost trimisi la terapeut pentru asta?Li se spune:"suck it up"si asta e,fii barbat! Financiar ne-am permite,sigur.

Nelia,e vorba de taekwondo,are centura neagra cu nu stiu cati dani sau cum ii spune,ca nu ma pasioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Dar nu poti sa te retragi pur si simplu? Ce se intimpla daca nu onoreaza contractul si se retrage inainte de acesti doi ani din motive personale? Cind faci un contract, existe si clauze puse pentru situatia in care, din diferite motive, nu-l poate onora una dintre parti... care sint acestea in cazul sotului tau si al contractului actual?

Da, stiu cum este taekwondo, la noi sint altele... dar voiam sa stiu cam inspre ce filozofie a mers. Suprinzatoare pentru mine alegerea lui... Pentru ca acest sport este fara arma, doar cu miinile si picioarele, iar scopul final este de a descoperi ce e frumos in trup si suflet, dar pe calea rabdarii si mai ales a sinceritatii. Ceea nu se pupa mai deloc cu alegerea facuta cind a intrat in armata si nici cu ceea ce i se intimpla in prezent. Ma rog, asta e teoretic, practic fieacare ia ce poate si din aceste arte martiale...

Ntz-ntz-ntz, o nevasta de taekwondez ar trebui sa fie pasionata ce face sotul ei, ia citeste un pic despre nevestele luptatorilor coreeni! Glumesc, eu is de samurai si sabia e inainte de cap si inima!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Kariguld, un copil captiv sau ne-captiv are in primul rand nevoie de iubire pentru el insusi. Asta-i intelesul si repet, punem problema gresit intrebandu-ne ´´vai, dar el n-are dreptul sa fie iubit?´´ Evident ca-l are, ca orice alta fiiinta din lumea asta.

lady, chiar nu ai inteles ca nu despre acel drept la iubire vorbesc? despre casnicie, viata de familie cu tot ce implica, dragoste , acceptare.... la astea ma refer.

si am mentionat ca sunt de acord ca ajutorul specializat, asta stie si clara si sotul ei si o vor face.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claram spune:

Din cate am inteles nu te poti retrage decat in caz de boala sau daca te dau ei afara.Gandeste-te ca s-au investit bani in ei etc.Oricum o sa-l mai intreb despre asta.Cand am aflat ca are familie si i-au revenit amintirile,i-am spus ca poate ar trebui sa vorbeasca cu un psiholog si mi-a zis ca ii e frica sa nu fie dat afara,ca a muncit prea tare ca sa plece pe usa din spate.Plus ca nu mai ai beneficii.

De taekwondo s-a apucat pe la 10 ani,singurul criteriu era ca era aproape de casa dar apoi i-a placut.A fost,de fapt,refugiul lui,statea acolo cu orele doar ca sa nu mearga acasa iar grand master si sotia lui au devenit un fel de parinti.Tot incearca sa ma invete si pe mine da nu ma atrage

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

A, Kari, ok, scuza-ma, nu intelesesem.

Da, are dreptul de a fi iubit si sprijinit.Pomeneam insa, pe paginile anterioare de granite, care e bine sa existe, mai ales cand vorbim de existenta unor copiii.
Sunt persoane care se dedica celuilant toata viata, ca un sacrificu asa, si eu zic ca nu e ok, de aia pomeneam de granite. Nu zic ca-i cazul Clarei, vorbeam in general.Acum sigur ca daca luam cazuri particulare, ajungem la tot felul de concluzii si putem privi o situatie din o mie de unghiuri.

Nelia, asta ziceam, ca nu e vorba de a impune. E vorba de..cum sa -i zic? negociere?

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui claram

Daniela,am citit si eu despre ce ai spus si am intrebat-o pe terapeuta.Mi-a zis ca cei care devin abuzatori sunt cei care nu constientizeaza ca e o problema,care nu vorbesc despre asta,care nu se simt vinovati.La el nu e cazul asta.Iar copiii,crede-ma,ca nu depun eforturi sa se cenzureze,nu le rapesc vreo bucurie doar pentru ca nu le dau voie sa-l trezeasca sau sa-i sara in spate prin surprindere.Cand se joaca ii sar si in spate dar atunci e ok pentru ca stie,nu e luat prin surprindere.

Nu conteaza ca depun eforturi sau nu copii sa se cenzureze, conteaza ca se cenzureaza.

Clara, este evident ( pentru mine cel putin dar nu cred ca parerea mea conteaza ) ca faci toate eforturile sa il gasesti ok in toate situatiile.
Si, pentru ca stiu ce inseamna sa iubesti ( te rog, cine se lasa pacalit de faptul ca spui cu mindrie plesninda : "are centura neagra cu nu stiu citi dani") nu pot decit sa sper ca va fi bine pentru voi.
Daca nu te sperie nimic in ce-l priveste poate ca nici n-o fi nimic, mai stii?

p.s. niciodata nu mi-am facut griji in ceea ce va priveste ( "l-as omori pe oricine ti-ar misca un fir de par!"-nu sint cuvintele lui ci o formulare) ci doar in privinta copiilor tai...(...).
Dar, doar tu esti mama lor si doar tu stii ce e mai bine pentru ei si, in final, tot doar tu porti si responsabilitatea.
Numai bine va doresc!!!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Daniela, eu inteleg punctul tau de vedere, dar voiam sa spun ca nu cred ca a spus-o cu 'mindrie plesninda' ca are centura neagra, ci doar mi-a dat informatia pe care i-o cerusem legata de artele martiale.

Oricum, a practica un sport si a avea centura neagra la una din artele martiale, in cazul lui si la ce face sau a facut el, este asa, un detaliu in plus, pe CV il pui la hobby-uri. Si ar putea fi ceva de care sa te mindresti, ar putea fi una din cai spre cunoastere si spre sufletul lui, daca treci dincolo de bataia propriu-zisa.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Vorbim de copii pre-adolescenta, copiii care, in situatia data, trebuie, (da, trebuie!) sa-si schimbe comportamentul pentru a evita anumite neplaceri. Si cum acest ´´trebuie´´ este naspa, este greu insasi prin ceea ce semnifica, ajungem sa ne punem intrebari daca-i Ok, daca-i bine pentru doi copii sanatosi sa se ingreuneze cu reguli , in ideea de a fi o familie .

Nu cred ca luandu-ti masuri , impunand reguli, ajuti persoana care are nevoie de ajutor.

Daniela a explicat foarte bine. Pentru a ajuta pe cineva trebuie sa fii in masura sa o faci, sa poti, sa stii.
Faptul ca stai cu ochii-n patru, faptul ca nu iesi afara cand se arunca petarde, faptul ca iti inveti copiii ´´reguli´´ de joaca, nu il ajuta pe cel care are nevoie de ajutor.Nici pe copiii. Nici pe tine.
´

daca ziceai "nu cred ca NUMAI luandu-ti masuri, impunand reguli, ajuti persoana care are nevoie de ajutor", n-as fi avut nicio nelamurire. insa asa, ma intreb cum ajuti respectiva persoana. timitand-o sa capete ajutorul de care are nevoie si spunandu-i sa va caute cand isi va rezolva problema? sau daca ar incepe de maine terapia, tot in neregula ar fi regulile? ar trebui abolite pentru a monitoriza eficienta terapiei?

recunosc, nu am cum sa simt ca o mama. dar din acest topic eu inteleg ca o mama divortata isi poate cauta doar un partener perfect. fiindca altfel, in viata de zi cu zi, odata cu intrarea unei alte persoane in viata si in casa ta, presupun ca apar mai multi sau mai putini "trebuie". poate trebuie sa nu tipe (si nu pentru c-ar declansa vreun trigger, ci pentru ca pe noul sot il deranjeaza); poate trebuie sa nu-si mai arunce hainele prin casa, etc., etc.

acel "nu ai voie sa-i sari in spate" se poate aplica si unui sot cu probleme la coloana, de exemplu. ar fi asta un motiv de divort pentru a nu impune cenzura copiilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

mie mi se pare "interesanta" abordarea din ultimle pagini. ce faci cand ai un sot cu bagaj de abuz si mai e si sniper pe deasupra? ce faci? interesant cum multe din voi sugerati ca e in pericol (si poate fi adevarat, 50%-50%) si cumva trebuie sa inteleaga sa se departeze de el, sa-l lase. cui sa-l abandoneze? daca unul din soti are probleme, celalalt trebuie sa aiba valiza la usa, gata de duca oricand? (tineti cont, tot ce vorbim noi aici sunt doar ipoteze!)
oameni ca sotul Clarei sunt vulnerabili si in general abandonati de familii. si neintelesi mai de nimeni. ciudat, ei care au nevoie de atata intelegere si sprijin! impinsi la margine, mereu si mereu pe marginea prapastiei. cei dragi au viata lor, trebuie sa si-o traiasca linistiti, fara stres, fara dureri de cap, fara lupta....

acum Clara (sau alta persoana) ce sa faca? sa-l lase fiindca e posibil ca viata ei sa fie o golgota? are cineva garantia viitorului? nu credeti oare ca ea poate ramane langa sotul ei, il poate iubi, sustine, ajuta? sunt persoane capabile pe lumea asta sa fie langa astfel de oameni, e foarte adevarat putine.

copii captivi nu merita o familie? un sot/sotie alaturi la bine si la greu, in sanatate si in boala, la bucurie si la necaz?
ca viata e formata din toate astea!

si eu as spune stop, doar la violenta. da na, eu sunt de fel o luptatoare si familista convinsa.
am avut o matusa (sotia unui frate de-a tatei) care in jurul varstei de 40 de ani a facut alhzaeimer. aveau 3 copii, inca adolescenti. boala a fost galopanta, in cateva luni nu mai cunostea pe nimeni din jurul ei. sotul ei a fost sfatuit diplomat sa o lase, sa o duca intr-un centru special (nu traiau in Romania). dar el a ramas alaturi de ea, a lucrat mai departe, s-a ocupat de copii, s-a ocupat si de ea, aproape douazeci de ani!
sigur ca e diferemta intre cazuri, vreau sa scot in evidenta ajutorul sotului si puterea de a lupta atunci cand s-a lovit de greutati imense.

psihologii de ce fac terapii? de ce accepta pacienti cu diverse probleme? nu le-ar fi mai usor sa le dea cateva indicatii si apoi sa-i lase, ca oricum n-au nici o garantie de schimbare/imbunatatire?
sigur ca iarasi e diferenta, nu prea merge comparatia sot/sotie -terapeut. dar totusi terapeutul, face parte din viata pacientului.

nu ma erijez in mesia copiilor captivi, nu am stofa de erou si eliberator de [] demoni, incerc doar o abordare diferita a situatiei.

si daca ar fi, sa fiu in locul Clarei, as lupta, as lupta, si iara as lupta. clar nu mi-as abandona sotul! si nici copii! si multumesc cerului ca astazi, mai mult ca in trecut, exista atatea solutii pentru rezolvarea unor astfel de probleme.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Bine spus!

Am impresia ca pe aici se dramatizeaza la greu...

Nu, nu te poti lasa de armata pe motive personale, doar boala irecuperabila, dat afara(dishonorable discharge), rascumpararea contractului sau moarte...cand te inrolezi, te insori si cu armata...

Adriana mami de Isabelle Marie - 2 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia
Si ar putea fi ceva de care sa te mindresti, ar putea fi una din cai spre cunoastere si spre sufletul lui, daca treci dincolo de bataia propriu-zisa.

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)[/size=1]

Simt nevoia sa precizez: mi-a placut foarte mult ca a spus-o cu mindrie, e grozav sa fii indragostit si sa te mindresti cu orice tine de partenerul tau.
Cred ca nu mi-a iesit prea bine tonul pe care am scris-o dar acum sper ca se intelege mai bine.

Si inca ceva pentru Clara: pe aici parerile sint cum sint, dramatizate sau nu dar nu prea sint "curate" fiindca oamenii au tendinta de a trece totul prin filtrul experientelor lor de viata asa ca... iese ce iese .

Un terapeut foloseste un filtru mai profesionist si te felicit ca mergi sa consulti unul.

Si fiindca s-a adus vorba de blogul Feliciei, citeste si aceasta postare a ei:
http://piersicuta.blogspot.com/2010/11/iesirea-din-matrice.html

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput