Nasterea acasa (in cada)
Raspunsuri - Pagina 7
andacos spune:
Inaioana,normal ca exista portitza de scapare,dar...atunci ea pentru ce lupta!Sau e deschizatoare de drumuri doar atunci cind vrea si se poate!
Pentru idealurile tale mergi pina in pinzele albe indifernt ce si cum!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
inaioana spune:
Alexandra, ia te rog Codul Penal si Codul de Procedura Penala si da-ne temeiurile de acolo, ca eu cum ziceam, nu am rabdare pentru directia asta a discutiei. Iti vei dovedi ca nu se poate ce spui tu.
Era in evidenta doctorilor, avea toate ecografiile morfologice la zi, toate analizele de asemenea etc etc etc..dar nici astea nu sunt relevante, serios. Nu te supara, dar discutia legala chiar nu isi are locul aici.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
alex_andra spune:
Ina, eu mi-am spus parerea.Am dreptul sa am o opinie diferita de a ta? :)
Nu ma apuc acum sa caut prin coduri sa-ti demonstrez ceva, ca sincer, eu nu vreau sa te conving pe tine de nimic.
Asa cum nici tu nu o sa ma convingi pe mine ca aceasta fatuca a facut un lucru bun.
Pentru mine este o inconstienta si imorala si a avut un noroc chior ca nu au patit ceva copilasii ei.
Si sper din tot sufletul sa nu o ia nimeni de exemplu, pentru a se evita tragedii.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
alex_andra spune:
Si ina, aici discutam despre nasterea in cada.
Despre asta discutam si eu,nu vad de ce ma trimiti in alta parte, doar pentru ca nu esti de acord cu mine.
inaioana spune:
Aceasta "fatuca" este in primul rand o mama, poate ca ai putea sa te abtii cu name-calling-ul asta.
Aici se vorbeste intradevar despre nasterea acasa in general, iar tu vorbeai despre conditiile ce intrunesc o infractiune. De ceva vreme. De aia te-am "trimis" la coduri.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
ladyJ spune:
Nu cred ca AM a nascut in cada singura ca vroia ea sa schimbe legea. Ea a nascut singura pentru ca NU VROIA sa nasca asa cum ´´i s-a propus´´ ca sa zic asa. Nu vroia sa nasca in pat..ea a zis-o.
Daca intr-adevar a facut-o din spirit civic(ma indoiesc pana nu mai pot) a facut-o lata si degeaba. Ca si invatatoarea aia care a facut greva foamei cu vitamine intr-o rezerva de spital si cu cameramanii veniti sa filmeze dupa agenda.
Diferenta dintre AM si invatatoare aia este ca AM si-a pus in pericol copiii si pe ea insasi.Ca sa ce? Ca sa povesteasca la acasa tv , fericita nevoie mare, ca ea are copiii home made.
As mai zice...dar mai bine tac.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
alex_andra spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inaioana Aceasta "fatuca" este in primul rand o mama, poate ca ai putea sa te abtii cu name-calling-ul asta. Aici se vorbeste intradevar despre nasterea acasa in general, iar tu vorbeai despre conditiile ce intrunesc o infractiune. De ceva vreme. De aia te-am "trimis" la coduri. ![]() Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011). |
Aici, ina, tu esti total off...
Pentru mine este o fatuca, pe langa faptul ca este o mama.
Este o fatuca incosntienta , care se mai si lauda cu asta.
Nu voi mai continua acest off topic cu tine, din mai multe motive.

Edit: discutia despre nastere, la modul general, poate sa includa si cadrul legal.
petra spune:
Nu inteleg de ce este atat de incriminata aceasta femeie care a avut curajul de a alege modul de a-si aduce pe lume copii??? Cu ce este ea mai prejos decat o femeie care alege medicul cu care sa nasca, una care alege sa faca cezariana sau una care alege o clinica din strainatate decat sa nearga la spitalul din colt???
Mie una m-i se pare ca discutiile de aici merg doar pe o parte adica "vai de mine cata inconstienta !!!" Ca vezi Doamne copilul putea pati ceva, ca puteau apare complicatii, ca si-a pus viata ei si a copiilor nascuti asa, in pericol.Riscuri enorme sunt si cand mergi sa nasti in spital, gandindu-ma la cazurile in care femeile au murit la nastere pentru ca asistenta nu a trezit medicul de garda, ca unor femei l-i s-a refuzat cezariana pe motiv ca erau sarbatori si nu era personal suficient, bebelusii arsi in spital din lipsa de personal si indiferenta sistemului, de bebelusi spalati cu dezinfectant de podele si cate si mai cate grozavii ce s-au intamplat prin spitalele din Romanica noastra.Deci daca e sa se intample un rau se inatmpla oriunde(mai ales ca in sistemul sanitar romanesc relele se inatmpla din cauza indiferentei personalului medical!)
Femeia asta doreste sa se deschida calea nasterilor asistate acasa, pentru ca deocamdata in Romania legea nu permite moaselor sa faca acest lucru.Cam peste tot in tarile civilizate exista posibilitatea de a naste acasa cu o moasa alaturi, de ce nu s-ar putea si-n Romania? Mi-am adus aminte de un caz in care o femeie de la tara a nascut cu politistul din sat pentru ca nu mai venea salvarea sa o duca la spital. Ei nu era mai bine ca in acel sat sa fie o moasa sa ajute femeile la nevoie?
Chiar nu exista nici o forumista aici care a avut de patimit, in spital, la nastere si ea si bebele , iar dupa acea experienta sa se fi gandit ca mai bine nastea acasa ?
Eu am nascut ambii copii in spital si nu cred ca as avea curajul sa nasc acasa, dar personal admir acest cuplu pentru decizia pe care si-au asumat-o, pentru modul de a gandi ca nasterea nu este o boala.
Jasmin012 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui petra Nu inteleg de ce este atat de incriminata aceasta femeie care a avut curajul de a alege modul de a-si aduce pe lume copii??? Cu ce este ea mai prejos decat o femeie care alege medicul cu care sa nasca, una care alege sa faca cezariana sau una care alege o clinica din strainatate decat sa nearga la spitalul din colt??? Mie una m-i se pare ca discutiile de aici merg doar pe o parte adica "vai de mine cata inconstienta !!!" Ca vezi Doamne copilul putea pati ceva, ca puteau apare complicatii, ca si-a pus viata ei si a copiilor nascuti asa, in pericol.Riscuri enorme sunt si cand mergi sa nasti in spital, gandindu-ma la cazurile in care femeile au murit la nastere pentru ca asistenta nu a trezit medicul de garda, ca unor femei l-i s-a refuzat cezariana pe motiv ca erau sarbatori si nu era personal suficient, bebelusii arsi in spital din lipsa de personal si indiferenta sistemului, de bebelusi spalati cu dezinfectant de podele si cate si mai cate grozavii ce s-au intamplat prin spitalele din Romanica noastra.Deci daca e sa se intample un rau se inatmpla oriunde(mai ales ca in sistemul sanitar romanesc relele se inatmpla din cauza indiferentei personalului medical!) Femeia asta doreste sa se deschida calea nasterilor asistate acasa, pentru ca deocamdata in Romania legea nu permite moaselor sa faca acest lucru.Cam peste tot in tarile civilizate exista posibilitatea de a naste acasa cu o moasa alaturi, de ce nu s-ar putea si-n Romania? Mi-am adus aminte de un caz in care o femeie de la tara a nascut cu politistul din sat pentru ca nu mai venea salvarea sa o duca la spital. Ei nu era mai bine ca in acel sat sa fie o moasa sa ajute femeile la nevoie? Chiar nu exista nici o forumista aici care a avut de patimit, in spital, la nastere si ea si bebele , iar dupa acea experienta sa se fi gandit ca mai bine nastea acasa ? Eu am nascut ambii copii in spital si nu cred ca as avea curajul sa nasc acasa, dar personal admir acest cuplu pentru decizia pe care si-au asumat-o, pentru modul de a gandi ca nasterea nu este o boala. La toti numai bine! |
exact!
Este dreptul parintilor de a alege modul, locul si orice alte detalii care au legatura cu nasterea copiilor lor. Dreptul asta ar trebui sa-l avem cu totii, nu numai cetatenii tarilor civilizate.
Nu mi se pare normal sa fiu obligata sa nasc in Romania, intr-un spital de stat (ca nu sunt bogata sa-mi permit unul particular) si sa fiu obligata sa nasc in aceeasi sala cu inca vreo 4-5 femei, intr-o sala de nasteri unde intra fiecare cum vrea, ca pe bulevard, si se uita in fundul meu, asa cum se intampla in maternitatile din Romanica.
Mi-ar placea sa pot naste in intimitatea casei mele, cu familia mea alaturi (adica cu sotul), unde sa nu contez decat eu si bebelusul meu, fara ca nimeni (de exemplu niste asistente nesintite) sa ma umileasca, sa-mi aleg pozitia naturala de nastere, etc. Asta e greu de inteles si de acceptat in Romania noastra, care este o tara in care femeia gravida este umilita si batjocorita...
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
corap spune:
(oarecum OFF TOPIC) - cand am nascut eu prima data a venit o persoana la spital care nascuse in taxi pentru ca ai de la salvare nu s-au gandit ca ar fi vreo urgenta.
So... de un milion de ori mai bine acasa decat in taxi.
in alta ordine de idei, eu n-as naste acasa, dar sunt absolut de acord ca ar trebui sa existe asistenta calificata pentru cele care doresc asta.
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day