Nasterea acasa (in cada)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Lori, eu cred ca e un caz pe care legea nu il acopera si ar trebui sa o faca asa cum in tarile civilizate o face in mod firesc. Atat.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra
Dar mai am o curiozitate: daca ii murea copilul in brate pentru ca ar fi avut nevoie de o interventie medicala, dar nu ar fi apucat sa ajunga la spital, ar fi fost acuzata de omor? Sau pruncucidere?

Nu, Alexandra, nu ar fi fost acuzata de asa ceva. Pentru astfel de infractiuni trebuie sa existe temei (legatura directa intre actiunea ei personala asupra copilului care ar fi dus in mod direct la moartea acestuia) caz in care ar fi fost din culpa si intentie caz in care ar fi fost infractiune asa cum o prezinti tu.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Ok, ina, atunci ar fi putut fi omor din culpa.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Vreau sa mai precizez un aspect - pentru ca tot vorbim de Olanda.
In Olanda, oricine naste - acasa sau la spital - primeste asistenta unei persoane autorizate medical - timp de 10 zile dupa nastere. Acea persoana, verifica zilnic rana (de cezariana sau epiziotomie), te sfatuieste cum sa alaptezi, verifica copilul, il cantareste zilnic , tine un jurnal special, si in plus, spala vasele, gateste si face cumparaturi. 4 ore pe zi.
Si - orice lucru anormal - la mama sau copil il raporteaza la moasa sau medic.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Oricum, aceasta femeie a pus in pericol viata copiilor ei.
Eu nu pot sa aplaud aceasta actiune a ei, dimpotriva, sa o consider total anormala, sa o blamez.
Sper sa nu dea exemplu si altor viitoare mame, sper sa-si pastreze capul pe umeri acele mame.

Subliniez ca ma refer la nascutul singura acasa, neasistata de un cadru medical.

Mergi la inceput

alexandra, pai nu vezi ca tocmai asta e problema? femeia asta nu vrea sa nasca neasistat, a fost pusa in situatia asta ingrata de faptul ca statul roman nu permite asistenta medicala a moaselor daca mamele doresc sa nasca acasa.Deci ori nasti la spital, ori acasa pe riscul tau si obligatoriu neasistat. Aici trebuie schimbata legea.

Ps Nu, nu e omor din culpa, nu intruneste toate conditiile infractiunii, dar zau daca am chef sa discut pe tema asta nasoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
femeia asta nu vrea sa nasca neasistat, a fost pusa in situatia asta ingrata de faptul ca statul roman nu permite asistenta medicala a moaselor daca mamele doresc sa nasca acasa.

Inaioana,nu vrea ,dar a facut-o,deci a pus in mod constient in pericol atit viatza proprie cit si a copilului!Si da cred ca ar fi fost acuzata de omor,daca s-ar fi intimplat ceva,atita timp cit legea nu permite nasterea acasa!

Este irelevant faptul ca statea la 5 minute de spital,in conditziile in care nasterea era deja declansata!

Formalhauti,multzumesc de raspuns,din pacate pe mine nu m-a convins ,insa ar fi o varianta!Nu m-a convins pentru in orice stat occidental,tatal are dreptul sa asiste nastere,deci argumentul asta cade pentru mine!

Nu pot spune ca nu m.-a socat putztin afirmatzia ta,cum ca tzi-ai fi dorit sa asiste si copii la nastere!Nu-mi pot imagina ca baiatul meu de 15 anui sa participe la asa ceva!Sincer, si zau ca nu-s o incuiata!

Iar participatul barbatului,a tatalui copilului la procesul nasterii,poate lasa adinci urme in relatzia de cuplu din pacate,nu totzi barbatzii sunt conceputzi sa participe la asa ceva!

Dar,tot parere personala,daca fac olandejii...de ce sa n-o facem si noi!

Poate ar fi bine sa invatzam de la olandeji (si alte natzii)sa respectam legea intii si daca legea spune nu...pai nu sa fie!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Dana, cum dovedesti ca a nascut acasa din intamplare sau ca a vrut?N-ai cum. End of story la povestea penala.Nu exista.

Cu participarea barbatului, sunt de acord ca nu e pentru oricine, dar asta hotaraste fiecare in cuplul lui, nu are statul caderea sa decida, nici alti terti.

Mergi la inceput

Citat:

alexandra, pai nu vezi ca tocmai asta e problema? femeia asta nu vrea sa nasca neasistat, a fost pusa in situatia asta ingrata de faptul ca statul roman nu permite asistenta medicala a moaselor daca mamele doresc sa nasca acasa.Deci ori nasti la spital, ori acasa pe riscul tau si obligatoriu neasistat. Aici trebuie schimbata legea.

Ps Nu, nu e omor din culpa, nu intruneste toate conditiile infractiunii, dar zau daca am chef sa discut pe tema asta nasoala.

Statul nu permite, deci e ilegal, ea intruneste o actiune ilegala, care pune in pericol viata unu nou nascut, pentru ca asa vrea ea.

Nu, ina, nu e ok, nu putem blama statul una, doua, ca asa ne vine noua, ca avem idei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui LORI

Sunt convinsa ca tot ea, persoana in cauza, refuza si vaccinurile pentru copii, pe motiv ca 'nu sunt naturale'.

"When one of your dreams come true, you begin to look at the others more carefully."

Pe ce-ti bazezi convingerea asta? ... Ea spune in film ca dupa nastere au mers la spital sa fie evaluati si vaccinati copiii.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Citat:

Dana, cum dovedesti ca a nascut acasa din intamplare sau ca a vrut?N-ai cum. End of story la povestea penala.Nu exista.

se poate dovedi, se pot face investigatii, se poate verifica daca era in evidenta vreunui doctor, daca era programata sa nasca in vreun spital, se pot vedea pregatirile pe care le-a facut in cadrul casei.

Ce spui tu e similar cu hotul neprins negustor cinstit.

Nu ne putem juca cu vietile copiilor nou nascuti chiar asa.

Mergi la inceput