Nasterea acasa (in cada)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Mediajust, nu stiam ca cel mic a participat activ la ´´curatenia de dupa´´
Vai, ce indoiosator!

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Da, doamna a povestit, in interviu.
Ce m-a uimit la fel de tare (dincolo de circu' asta si de pozele teribil de artistice din timpul nasterii) a fost: "acesti doi copiii dragalasi sunt nascuti acasa, home made, BIO, NATURALI". Adica noi, care am avut inconstienta de a naste la spital, am adus pe lume niste ne-naturali, mutanti, chimicali care vor purta povara locului ingrozitor in care au vazut lumina vietii.

Trec peste faptul ca in timp ce dadea interviul, baietelul de 2 ani sugea cu ravna dintr-o cutie cu suc industrial. Deci, cum e cu bio?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

formalhauti, pot fii cu multe de acord, dar cu raderea parului pubian e chestie de igena, si este perfect valabila cam peste tot.
eu am fost anuntata ca daca nu vin rasa de acasa, se ocupa ei de freza
alta chestie, cu asistatul sotului e normal ca au intrebat daca a mai asistat.uneori trebuie asistata si mama si tatal in acelasi timp.cand am nascut eu, unui tatic i s-a facut rau in sala de nasteri , a cazut jos, si a trebuit cineva sa se ocupe de el nu de mama si bebelus deci pe cat se poate de normala intrebarea
cat despre statul pe capul copilului, toata greutatea ta era pe fund cand stateai pe marginea patului, automat pe capul copilului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

da, copiii nostri sunt Euri probabil.

formalhauti, sunt si in romania doctori mai zen, care accepta diverse optiuni ale mamei, cu conditia sa fie normale. al meu de ex e chiar putin prea zen pentru mine, mi-as dori unul mai medical asa, care sa imi zica masuratori la eco, nu cum vorbeste fatul in uter cu universul (da merg la 2, am si unul cu cifre seci)

eu am nascut cu cezariana, dar am auzit nasteri naturale in spital, travalii (eram usa in usa cu sala de nasteri)

au lasat sotii sa stea tot travaliul cu sotia, sa o maseze, sa o ajute, sa ii faca vant. pe prietena mea au lasat-o cu cartea - si statea ea in toate pozitiile de acolo sa mearga mai repede.

pe sotul meu imediat ce au scos bebele din operatie l-au pus sa ia copilul in brate, sa ii faca baie (n-a fost in stare), sa il imbrace el. in operatie nu a avut voie - dar nici eu nu m-as duce daca i-ar scoate lui apendicele.

cine vrea neaparat sa nasca intr-un anume fel, gaseste si in romania o maternitate care i se potriveste. poate nu in orasul unde locuieste - de asta am ales eu sa nasc in alt oras, chiar daca cu drumurile nu a fost usor

si nu e o urgenta, sa mergi unde se nimereste si sa ajungi pe mana cui apuci - ai 9 luni la dispozitie sa tot cauti solutia potrivita

mama de Carol (29.12.2008) si 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Ina, daca tie ti se pare ca obligatia legala/morala/naturala/afectiva de a-ti proteja copilul de 2 ani de orice tip de agresiune este stupida si inumana - inseamna ca chiar pierdem vremea pe aici militand pentru siguranta copiilor nostri, incercand sa gasim solutii pentru a-i feri de traume emotionale cu efecte pe termen lung.

Ne oripilam cand vedem filme urate (violenta, nuditate etc) la tv, difuzate la ore cand intamplator ar putea da peste ele si un copil - dar nu este nicio problema ca un copil sa-si vada mama dezbracata in cada, plina de sange, taind cu foarfeca ceva ce seamana a copil. Ba, ne si emotioneaza participarea acelui copil la actul nasterii fratelui - "cata armonie si normalitate, i-a dat sticla lui de apa si prosopelul a stearga sangele/secretiile".

Mediajust, nu stiu ce sa zic in legatura cu asta. Adica din cate am observat eu parerile sunt impartite daca a asista la nasterea unui frate este o trauma sau dimpotriva , nu este. Am vazut nenumarate homebirths in care fratii mai mari erau prezenti prin zona. Dar era vorba despre homebirths cu o gramada de alta lume in zona oricum, adica cu sotz, moasa si doula prezenti cel putin. Si de regula expulzia era in cada respectiva (din aia gonflabila) deci copiii ceilalti nu erau direct expusi la imagini apocaliptice.

Repet, nu stiu ce sa zic, nu imi dau seama daca copilul poate fi traumatizat sau nu de asta.Ideea de la care se pleaca este aceea conform careia nasterea este un act foarte natural, iar copiii care o vad in familie o iau in acest fel natural. Cred ca depinde de cum i se pune problema si de un milion de alte variabile. Personal, daca as in situatia asta (desi nu voi fi vreodata cel mai probabil) nu cred ca as naste acasa de fata cu ceilalti copii ai mei. Daca as avea fete si ele ar avea undeva peste 10 ani si ar insista foarte mult sa fie prezente etc etc...poate as lua in considerare ideea...poate...nu stiu.
Dar eu nu pot generaliza modul in care as proceda eu cu modul in care toata lumea ar trebui sa o faca. Recunosc ca nu este o problema in legatura cu care sa ma fi interesat foarte mult, dat fiind ca nu estimez ca voi fi vreodata in aceasta situatie.

Si ca sa raspund direct, sigur ca nu consider ca obligatia de a-ti proteja copilul este stupida si inumana, dar nu despre asta era vorba.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Nu, nu, nu, nasterea nu e ceva murdar, nici violent. Nu este ceva de care copiii trebuie feriti. Este ceva extrem de frumos, este venirea pe lume a unei fiinte. Este un moment plin de emotii si de semnificatie si eu sunt de parere ca nici sotii, nici fratii nu trebuie "feriti" de acest moment. Nu pot obliga pe altii sa fie de parerea mea, nu pot obliga alte mame sau sotii sa faca asta, dar mi se pare ca eu ar trebui sa pot opta pentru a-i avea alaturi pe cei dragi intr-un moment atat de important.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ioana, am inteles dar totusi mai, da-o-ncolo de comparatie.

Eu admit ca legea e idioata, am mai zis, ar fi bine sa se poata naste acasa, cu moasa scolita, cu reguli clare de igiena, cu posibilitate de a ajunge pe mana doctorului in mai putin de 2 minute, in caz de ceva, doamne fereste.
Pentru a aplica asta insa e nevoie de multa munca: moase profi, extrem de bine pregatite, logistica ambulantelor,infrastructura potrivita ca ambulanta sa ajunga rapid la cel mai apropiat spital, si-ar mai fi o multime.

Ca insa ma scoate din pepeni este ca aceasta organizatie NU se opreste la asta, la nascutul ASISTAT acasa. Nuuu, ele, doamnele vor asa:
-disparitia ecografului
-disparitia medicamentelor
-disparitia doctorilor, magarii astia in alb care te indoapa de chimicale.

Aka sa stam sa ne chinuim cand mai nasptem prunci, ce atat fitza. Defapt, nu, nu ne chinuim, noi suntem facute pentru a naste, citez ´´frumos, linistit, fara dureri´´ WTF???

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olim

formalhauti, pot fii cu multe de acord, dar cu raderea parului pubian e chestie de igena,

Poti sa ne dai un argument, explicatie..ceva-orice , pentru afirmatia asta?

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Trec peste faptul ca in timp ce dadea interviul, baietelul de 2 ani sugea cu ravna dintr-o cutie cu suc industrial. Deci, cum e cu bio?!

da, partea cu sucul portocaliu baut cu paiul de copilul home-made am vazut-o si eu.

Mergi la inceput

Citat:
Nuuu, ele, doamnele vor asa:
-disparitia ecografului

Eeee..aici tu exagerezi, nu cred ca ei vor asta. Si daca ar vrea, sa fie sanatosi, asa ceva nu se poate si gata.
Sa ne concentram pe partile pozitive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Citat:
Nuuu, ele, doamnele vor asa:
-disparitia ecografului

Eeee..aici tu exagerezi, nu cred ca ei vor asta. Si daca ar vrea, sa fie sanatosi, asa ceva nu se poate si gata.
Sa ne concentram pe partile pozitive.

scrie pe site

daca inteleg partea cu nastere fara medicamente, partea cu fara ecografie e chiar periculoasa.

mama de Carol (29.12.2008) si 6+

Mergi la inceput