Nasterea acasa (in cada)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Dana dar raspunde si tu mai frumos te rog, eu chiar am inteles ca nu stii ce motive ar avea femeile ce evita spitalul, asa in general vorbind si tot ai repetat asta in citeva rinduri . Avind un copil mai mare mi-am inchipuit ca tema discutiilor cu mamele cu care vii in contact e mai diferita.

O zi buna.

Despre motivatiile femeii respective tot a explicat inaiaoana f bine, nu veneam cu nimic nou.

Eu nu as naste acasa, mi-e frica de eventuale complicatii si mi-e frica sa nu sperii copiii de ma aud in vaiete si tipete. Fiecare cu stolul sau de pasarele!

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

N-am sa stau sa comentez ce ai gasit tu urit in raspunsul meu,depinde de ce vrei sa intzelegi!

Cred ca mi-am exprimat destul de clar punctul de vedere,mai departe....sunt doar discutzii!

Nu pot fi de acord cu bravari de astea inutile,doar pentru a fi in trend!Imi pare rau!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Intamplari din astea putem sa dam cu duiumul si de o parte si de cealalta, nu au nicio relevanta, sunt anecdotice. Nasa mea s-a nascut in 1921 acasa cu moasa, la 7 luni si a supravietuit bine merci mai mult de 80 de ani. O tanara mamica ce a nascut tot la 7 luni in anul 2006 la CF2 cu mine in salon, si-a piedut fetita. Dar nu trag concluzii "stiintifice" din aceste doua intamplari.
Moasele de acum nu-s moasele de la tara de odinioara, conditiile, medicamentele etc la fel sunt diferite, iar mortalitatea infantila in Romania in conditiile in care aproape 100% dintre nasteri se intampla in spitale este foarte mare in raport cu cea din tarile civlizate, iar acolo se poate naste si natural cu moasa acasa.
Sa nu comparam mere cu pere.

Nu imi place ca le plangem de mila celor de la Mami ("si-au muscat-o", vaaai mititeii..."sunt incepatori") adica ei inocentii si naivii au fost facuti de acesta individa perversa care alapta ostentativ, ptiu, drace, le-a dat sa muste marul otravit si le-a facut voodoo sa reactioneze zile intregi ca niste tolomaci mitocani.Bleah.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Nu e vorba de voodoo, au dat dovada pur si simplu de neprofesionalism.
Incepand de la ´cel de la marketing´´ pana la ultimul care a declarat ceva.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Pai au dat, dar nu pentru ca le-a facut femeia aia rea ceva cum suna in mesajul tau, ci pentru ca asa sunt ei: ingramaditi.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

asa zic si eu, nu are rost sa comparam ce se intampla pe vremuri si ce se intampla acum, o femeie care alege sa nasca acasa e informata, merge la cursuri despre nastere, isi cunoaste riscurile, are o sarcina monitorizata, moasa nici nu se deplaseaza la domiciliu daca gravida nu e la o distanta decenta de spital samd. Eu cu toate ca eram monitorizata in mod periodic la cabinet, ma mai monitorizam si acasa cu un tensiometru. Citeam absolut orice material care se poate citi in sarcina, eram cu gandul la cum sa protejez bebelusul zi de zi, minut cu minut.

pe vremuri nu exista ecograf, femeile nici nu stiau daca au sarcini multiple sau daca nasc un singur copil. nimeni le spunea daca au un nivel al fierului f scazut, sau carente de vitamine, daca au diabet gestational, daca bebele se dezvolta normal in uter, nu i se monitoriza tensiunea etc. e normal ca rata mortalitatii la nastere era mai ridicata.

dar faptul ca bunica mea a nascut 7 copii fara nici o problema in conditiile in care erau atunci si a avut sarcini usoare, iar mama 4 la fel toti in jur de 4 kile, fully natural si fara probleme, nu a facut decat sa ma incurajeze ca POT sa nasc si sa nu ma las influentata prea mult de povestile horror din jurul meu.

daca voi mai face un al 3-lea copil, il voi nastea acasa daca nu sunt probleme in sarcina si totul decurge bine. bineinteles ca asistata de o moasa bine pregatita.
probabil ca nu as alege sa nasc acasa daca as locui intr-un bloc aglomerat, cu vecini care stau cu palnia in podea sa asculte ce se intampla cu vecina :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Eu ajung la concluzia ca aceasta femeie a facut ea cum a facut sa provoace un scandal si sa mai apara un pic in fata.
Cred ca se gandea ca e cazul sa-si mai faca putina publicitate.
A manevrat si fraierit pe toata lumea si s-a dat drept victima, ba mai mult se joaca cu vietile viitorilor bebelusi ale viitoarelor mame care se uita la ea cu admiratie si isi zic in gand: "ce femeie dom'le, extraordinara, a nascuta singura, dom'le, nemaipomenit, o sa fac si eu asa".

Doamne sfinte!
Pentru cele care mai citesc pe aici si sunt in dubiu, datorita acestei femei, va anunt: travaliul difera de la femeie la femeie. Poate fi ingrozitor de dureros(ca la mine), moment in care nu mai esti in stare de nimic, nici sa mergi singur de picioare, daramite sa nasti singura !!...a, ba nu, cu copilu si cainele

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Eu ajung la concluzia ca aceasta femeie a facut ea cum a facut sa provoace un scandal si sa mai apara un pic in fata.
Cred ca se gandea ca e cazul sa-si mai faca putina publicitate.
A manevrat si fraierit pe toata lumea si s-a dat drept victima, ba mai mult se joaca cu vietile viitorilor bebelusi ale viitoarelor mame care se uita la ea cu admiratie si isi zic in gand: "ce femeie dom'le, extraordinara, a nascuta singura, dom'le, nemaipomenit, o sa fac si eu asa".

Doamne sfinte!
Pentru cele care mai citesc pe aici si sunt in dubiu, datorita acestei femei, va anunt: travaliul difera de la femeie la femeie. Poate fi ingrozitor de dureros(ca la mine), moment in care nu mai esti in stare de nimic, nici sa mergi singur de picioare, daramite sa nasti singura !!...a, ba nu, cu copilu si cainele

BAZAR UMANITAR

Oare la ce-i trebuie publicitate? Ei! Se vinde?

Si daca o femeie citeste si isi propune sa faca la fel ca ea, fara sa se analizeze pe sine, sa se informeze, sa nu aiba asigurat plan B ci doar pentru ca a mai facut cineva inseamna ca e proasta!

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Theo, proasta, neproasta, e posibil sa se uite la ea multe viitoare mame, care, din lipsa de idei, cultura, bani, frica de spital, etc, etc, etc, sa se gandeasca ca "uite, daca ea poate, pot si eu" si pe langa asta, sa nici nu se informeze cum trebuie si atunci chiar ca o sa fie tragedii...

Ma rog, asta e parerea mea...

Mergi la inceput

Si da, Theo, parerea mea este ca ea "se vinde". Apare in fata, isi face cunoscuta asociatia pe care o are, se face cunoscuta pe ea,pentru ca, astfel, sa aiba cat mai multe activitati reusite prin intermediul asociatiei ei.

Nu "se vinde" material, ca am inteles ca asociatia ei e non profit(de fapt, cred ca definitia asociatie, in sine, inseamna non profit), dar e si asta o "vanzare".

Si...mai stii? daca o sa fie continuat scandalul asta si incepe sa fie chemata pe la tv...aia crezi ca o cheama pe gratis?

LOL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu am inteles ca AM nu militeaza ca mamele sa nasca singure acasa ci asistate de moase. Si daca am povestit de bunica, pot sa zic si de strabunica care a avut 7 copii, maritata la 14 ani. Nu cred ca va obliga nimeni vreo mama sa nasca acasa cu moasa daca ea vrea la spital cu doctorul, dar cine se simte ok cu aceasta optiune va putea face si asta. Care-i problema?

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput