Nasterea acasa (in cada)
Raspunsuri - Pagina 12
birth_reborn spune:
Epiziotomia e necesara în 10 - 15 % dintre cazuri. Asta ne spune medicina bazata pe dovezi, pe studii.
In Bucuresti am v#259;zut multe nasteri unde nu era nevoie de ea. Multe, cateva sute adica.
Dar sunt cazuri unde este facuta abuziv pt ca nici pozitia nu ne ajuta. Daca ne luptam cu gravitatia ca sa scoatem un copil afara, atunci aducem si alte complicatii in peisaj. Nu e firesc sa nastem intinse pe spate, pe o masa ginecologica. Nu e firesc ca nasterile low-risk (peste 80%) sa fie asistate de medici.
ladyJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olympia Fiindca tot s-a subliniat inconstienta cuplului respectiv, ca si Inaioana si eu am inteles din filmulet ca legatura lor cu moasa prezenta in emisiune e mai stransa decat au lasat sa se vada si ca de fapt era si ea prezenta numa' ca nu poate recunoste asta de teama repercursiunilor legale. Mai exact in absenta normelor respective, legea care permite nasterea acasa asistata de moasa nu se poate aplica. Ana Maita si moasa Vania pentru asta militeaza, pentru aplicarea unei legi deja existente care sa dea dreptul mamelor de a naste acasa asistate de moasa. Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Deci Ana Maita minte. Interviurile date de ea sunt o mare gogoneatza inventata, astfel incat ea sa fie eroul ´´legal´´?
Cu atat mai rau, pentru ca in urma gestului ei multe s-au aratat doritoare sa nasca singure in cada!!!
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
andacos spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Deci Ana Maita minte. Interviurile date de ea sunt o mare gogoneatza inventata, astfel incat ea sa fie eroul ´´legal´´? Cu atat mai rau, pentru ca in urma gestului ei multe s-au aratat doritoare sa nasca singure in cada!!! -------------------------------------------- ´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´ |
Corect!
Nu pot spune ca nu am ramas surprinsa de faptul ca toate participantele la subiect,au fost adeptele nasterii acasa asistate medical,in schimb pe n-au comentat absolut nimic referitor la actziunea acestei individe ,de a naste neasistat,mulkte o admira chiar!
Vik,nu trebuie sa-mi mai dai sau cautzi detalii despre nasterea acasa,stiu si eu cam tot ce ai spus tu acolo,pe mine ma interesa de ce ar opta femeile pentru varianta asta ASISTATE!
Si am aflat asa
-unele isi doresc prezentza sotzului(ceea ce probabil in reomania inca nu este acceptata)
-prezentza copiilor(ceea ce dibn cite stiu eu nu este acceptata prezentza mai multor persoane in sala de nastere)
-pozitzia de nastere care ar fi impusa in spitalele din Romania
-faptul ca esti acasa la tine!
cam astea sunt concluziile la care am ajuns eu,de ec si-ar dori o femeie sa nasca acasaBineintzeles ca si cele din afara Romanieie,desi ar fi avut posibilitatea s-o faca,tot la spital au mers,insa isi doresc ...sa nasca acasa!!Ma rog,fiecare decide pentru el,insa inconstientza voita,da,o condamn!(ma refer aici exclusiv la dudia Ana,nu la vreo participanta la subiect)
Despre ca am auzit sau nu despre nasteri acasa in germania,iar e irelevant si stii dece,pentru ca din pacate tot ce-am auzit eu despre bnasteri acasa NEASISTATE,a avut ca rezultata omorirea pruncului,stii si tu cite cazuri au fost cind si-au ingropat copii in gradini,pivnitze sua lazi frigorifice!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
inaioana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ladyJ Deci Ana Maita minte. Interviurile date de ea sunt o mare gogoneatza inventata, astfel incat ea sa fie eroul ´´legal´´? |
Ete zbang. Aici esti deja rautacioasa.
Eu am spus clar ca e o speculatie a mea. DAR daca as fi fost in aceeasi situatie, eu asa as fi procedat (ca in speculatia mea).Incearca sa te pui in situatia aia si gandeste-te cum ai fi facut tu personal daca asa ar fi stat lucrurile.Si s-ar putea ca "miciuna" probabila sa nu ti se mai para asa oneroasa.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
nelia spune:
XIO, daca esti interesata sa vezi cum se vede problema chiar de la profesionisti vis-à-vis de medicalizarea exagerata a sarcinilor si nasterilor fara probleme, as putea sa-ti trimit un studiu sau doua... daca esti. Esti tinara si desteapta, si femeie pe deasupra, ar fi pacat sa nu ramii in inchistarea ca daca medicina a progresat, trebuie musai bagata si acolo unde se poate si cu interventii minime, si asta spre binele copilului si a femeii care naste.
Toata lumea cere, toate femeile nasc cu anestezice, cu aparate care mai de care mai sofisticate, ma intreb cite dintre aceste femei care cer nastere 'umana' si medicii accepta, ba chiar insista acolo unde vad indoieli, stiu exact ce se intimpla cu bebelusul care se naste si cu femeia care il naste. Si nu numai din punct de vedere medical, nasterea implica mult mai multe aspecte in afara de cel fiziologic.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
ladyJ spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui inaioana
Ete zbang. Aici esti deja rautacioasa. |
Ai dreptate.
Puteam sa zic altfel
Eu nu stiu exact cum as fi procedat in locul ei. O varianta ar fi:
-Sa presupunem ca as fi avut curajul nebunesc de a naste singura acasa in cada, ok? (asa cum ea sustine). Bun. Dupa nastere, as fi mediatizat nasterea(doar daca ideea cea mai de pret ar fi tragerea semnalului de alarma cu privire la lege!!) si as fi mediatizat-o din celalt unghi, adica al RISCURILOR la care m-am supus din cauza ca o moasa NU m-a putut asista, legal.As fi batut moneda pe sistemul de rahat, pe drepturi, pe orice m-ar fi ajutat in demersul meu.
Nu as fi tras reflectorul pe cat sunt eu de desteapta si viteaza
, pentru ca asta nu e vitejie , mai, asta e inconstienta, daca nasti intr-adevar singura.Iar daca a fost insa asistata si a mintit, o banui de alte cele, numai de verticalitate si sinceritate nu.Ce a rezolvat ea insa? Pe naiba a rezolvat, in afara faptului ca si alte viitoare mamici si-au manifestat dorinta de a naste singure..Adica am cazut din lac in put.
Putea sa faca tam tam inainte de nastere. Da, sa se duca pe la televiziuni(ca tot se poarta) si sa se faca auzita. Si-ar fi atras o multime de simpatizante si ar fi nascut acasa asistata devenid astfel eroina deschizatoare de drumuri.
Ar mai fi variante..
Si cer drepturi de autor daca o prind pe vreuna ca face ce-am zis
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
vikinga spune:
Dana dar raspunde si tu mai frumos te rog, eu chiar am inteles ca nu stii ce motive ar avea femeile ce evita spitalul, asa in general vorbind si tot ai repetat asta in citeva rinduri . Avind un copil mai mare mi-am inchipuit ca tema discutiilor cu mamele cu care vii in contact e mai diferita. O zi buna.Despre motivatiile femeii respective tot a explicat inaiaoana f bine, nu veneam cu nimic nou.Eu nu as naste acasa, mi-e frica de eventuale complicatii si mi-e frica sa nu sperii copiii de ma aud in vaiete si tipete. Fiecare cu stolul sau de pasarele!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
ladyJ spune:
PS-Ioana, ma indoiesc sincer ca tu ai fi procedat la fel ca AM. Din cate te cunosc de aici de pe forum..chiar ma indoiesc!![]()
inaioana spune:
Lady, pai nu ai luat-o cu inceputul.Inceputul nu e ca a nascut ea in cada si ce a facut dupa aia. Inceputul e ca era gravida si interesandu-se despre nastere si-a facut femeia un plan in linii mari: vreau sa nasc pe vine, fara epiziotomie preventiva etc etc. Ca apoi sa constate ca in Romania asa ceva nu exista, nu se poate, nu e permis. Deci daca eu as fi intrat la o idee, cum se zice, iar ideea nu e rea deloc in fapt, ba inca am si o gramada de argumente stiintifice care o sustin, am si pe moasa experimentata alaturi de mine, am si spitalul la 5 minute in caz de ceva, doamne fereste...n-as putea zice, ia da-i incolo cu legile lor idioate ca pe mine nu ma prind sa ma macelareasca ei cum vor?Ca eu nu-s a statului si copilul meu nu e al statului si eu fac cum vreau atata vreme cat imi iau masuri de siguranta, pardon, mai mari decat ia statul in numele meu privind aceeasi situatie. Si mi-as fi luat toate masurile posibile de siguranta si pe moasa langa mine, pe care desigur as fi asigurat-o ca imi tin gura ca face ceva atat de "ingrozitor" incat sa asiste o nastere. La o prima si superficiala vedere asta este un act ilegal, doar ca eu in astfel de cazuri cand legea e abuziva in mod ilegitim asupra persoanei, numesc asta un act de nesupunere civica legitima.
Si apoi, avand si aceasta experienta in spate, m-as apuca sa fac lobby NU pentru ca femeile sa nasca acasa in cada neasistate ci tocmai, ca sa poata fi legal asistate de moase calificate. Pentru ca eu ridic problema reala si prezenta in sociatate ca unele femei doresc sa aiba aceasta posibilitate, ca este legitim sa o aiba si iata, eu am fost pusa de un stat hapsan in situatia de a nu putea beneficia de nastere asistata pentru ca el limiteaza in mod nepremis dreptul meu de a naste cum doresc si astfel ma pune in pericol.
Deci asta as fi facut la modul practic si astea imi sunt principiile teoretice din spatele actiunilor mele. Dupa parerea mea exact asta a facut si Ana Maita, asa ca nu vad nimic rau in ce a facut si ce face.
Eu cred ca cine intelege ca ea face lobby pentru nasterea neasistata de genul "faceti ca mine" priveste in mod superficial voit cu rea-credinta povestea, experienta si actiunile acestei femei.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
ralucis spune:
Eu am nascut de doua ori natural, prima data spontan, a doua oara provocat, mi s-a facut epiziotomie de ambele dati, a fost cosmar coaserea live si durerile de dupa, nu va spun ce uratel arata zona acum, cu un semi-sant de parca pielea din zona respectiva ar fi fost arsa si ulterior s-a cicatrizat asa urat, iar acum sunt insarcinata pentru a treia oara si o sa incerc sa evit de data asta epiziotomia, provocarea nasterii si administrarea inutila de oxitocina, perfuzie cu calciu si chiar epidurala. Va spun cu mana pe inima ca daca as avea o moasa calificata langa mine as naste cu mare drag acasa, daca toate ar sta bine si n-as avea vreo contraindicatie. N-am avut travalii lungi, dimpotriva, sper sa fie la fel si acum, iar neplacerile din spitalul bucurestean in care am nascut au fost cateva, asa ca as prefera oricand o nastere acasa in conditiile celor care se fac in alte tari din Europa.