Nov-dec 2010- Hai, Ralucaspm!Bv Diana!(160)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya2010 spune:

Hello!
N-am intrat de ceva vreme din lipsa de timp..printisorul sta lipit de mine mereu, abia reusesc sa merg la toaleta si sa fac si eu un dush... In curand cred ca o sa desfiintez patutul pt ca ocupa loc degeaba..zici ca are maracini, cum il pun cum se trezeste . Voi cum ati procedat dupa ce a cazut buricul? Ati mai dat cu ceva pe acolo..mie dr de familie mi-a zis sa mai dau o saptamana cu betadina, alcool si baneocin..ceea ce mi se pare cam mult . Am fost cu Gabriel la ortoped, ruptura de clavicula s-a vindecat, avem in schimb tal valg...s-a mai confruntat cineva cu asta? pe 6 dec avem si programare la eco de sold la Medlife..cica e bine sa fie facuta in primele 6 saptamani de la nastere.In tarile civilizate ecografia de sold e incusa in screeningul neonatal dar la noi..
Sa nu uit:
Felicitari noilor mamici si bun venit ursuleti
Miruna sper sa te simti mai bine deja
sugubina frumoasa povestea nasterii puficelor
beatrice ce bebe cuminte ai
ioana_mami eu cu jumatate de supozitor cu glicerina am rezolvat problema
danaintsi eu am scapat rapid de 15 kg in 2 saptamani fara mari eforturi..au mai ramas 10 kg si presimt ca n-o sa fie usor. Mananc bine ca sa am laptic, asta este, silueta poate sa mai astepte. Oricum cred ca o sa mai slabesc in momentul in care o sa ma apuc serios de sport, dulciuri si alte prostii nu mananc. Eu am si uitat sa intreb medicul cand pot sa ma apuc de sport banuiesc ca daca am nascut natural nu am interdictii..oricum inca sunt slabita, o simpla plimbare in parc ma moleseste
M-am intins cam mult
Pup fetili

Ana,
mami de Gabriel 6.11.2010

Minunate sunt lucrurile tale Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sugubina

Fetele multumesc pentru raspunsuri. A fost mai bine asnuapte a prins mai calumea. O sa verific si de afte sa vad poate o jeneaza ceva.

Beatrice cum adica perpendicular? Am doo pozitii-cea paralel cu titi obisnuita deci, doar pt un bebe sau cea la dublu cand le tin pe perna gen la subrat, ele stau cam in fundulet si capul le vine pe titi. Asta sa fie perpendicular?

sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna

da, asa....sau in loc sa le ridici pe ele, stai tu putin aplecata...

si le alaptezi pe amandoua odata? ai lapte pt ambele Pufice?

Mami de printisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rala spune:

Buna seara dragelor.
Suntem si noi acasa de marti si abia azi am reusit sa deschid netul. Maia mananca cat 7 copii, doarme si povesteste cu tatul ei caruia ii si zambeste. Singura reactie la mine este o maaare gura deshisa .
Incercam sa ne adaptam toti trei unii la altii, cu masa cu somnul, cu timpul liber... e destul de greu si cred ca la inceput o sa intru si mai rar decat intram in sarcina.
Cu toate astea stiu ca sotul meu v-a tinut la curent cu momentele nasterii inca de cand imi faceam dusul sa plecam la spital. As ruga pe cineva care se pricepe si are timp sa imi faca si mie modificarile in lista: pe 14 noiembrie s-a nascut Maia Theodora, 2850 kg si 48 cm, apgar 9, la spitalul Elias prin grija Dr Tutunaru.
Am pus cateva poze pe picassa si sper sa revin si cu povestea nasterii care a fost cel mai frumos vis.
Bafta celor care urmeaza si felicitari mamicilor pe care nu am apucat sa le felicit.

39+ cu viitoarea scorpioanca Maia
"Babies are such a nice way to start people."
-- Don Herold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JoAnn spune:

buna

sugubina frumoasa povestea nasterii Puficelor

am fost azi la med de fam. si a cantarit bubulinele si au amandoua cate 2800 g.
dr. zice ca au luat putin in greutate doar cate 600 gr...cica trebuiau sa ia cate cel putin 750gr ...

in schimb am inceput eu sa ma ingras...cel putin la burta......daca dupa operatie imi ramasese prea putin burta...de cand sunt acasa mananc non stop...chiar si noaptea cand ma trezesc sa dau bubulinelor de mancare...

maine implinim o luna de viata

fetele

www.youtube.com/watch?v=zy3zIe-HFfA&feature=related" target="_blank">

Forever,Michael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syl spune:

Joann, si eu la prima nastere am mancat cand am iesit din spital...dar maimult dulciuri. Mancam mai multe dulciuri decat cand eram gravi. C red ca e o lipsa ceva prin organism si el cere, mai ales ca acum esti si solicitata mai mult.
Bubulinele de ce au luat 600 grame? Ati gasit o explicatie? Oricum am mai auzit de asta asa ca nu mi-as face prea mari griji. Nu scrie niciunde decat ca e rau sa nu ia in greutate dar limita minima e 600 de grame.

Syl, mami de Ati si acum 36+ Thomas Bogdan

Mergi la inceput

syl si eu tot dulciuri devorez...dar si mancare multa...sotul zice ca e din cauza ca storc lapte pt fete......dar nici chiar asa...si noaptea

chiar nu stiu de ce au luat fetele asa putin...
dr. zice ca deocamdata sa continuu sa le hranesc ca si pana acu, cu lapte de la mine...si mai vedem...
sper sa ne redresam repede.

Forever,Michael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syl spune:

Anya, tal-valg e asa des intalnit in maternitati, deja ma doare capul. Si bineinteles ca ti-a recomandat masaj kineto si ti-a dat si un kinetoterapeut "bun" nu? Am patit-o si eu.In schimb eu am pus botul si mai intai am mers la kineto, am dat bani de bani pe sedinte si apoi m-am gandit sa-l vizitez si pe Dr. Mihai Jianu de la Grigore Alexandrescu, un om deosebit care mi-a aratat in carte ce inseamna picior tal-valg. Si cand ma gandesc ca ii facusem si ghetute ortopedice de era sa stric piociorul fetei de la genunchi pe urma.
Mergi la el, multi neonatologi confunda tal-valg cu o pozitie defectuoasa a piciorului de la cum a stat el in burtica. Pozitie pe care copilul o pastreaza mult timp dupa nastere pentru ca este ceva firec, mersul este dictat de creier, multe forme de tal-valg se corecteaza de la sine in momentul cand bebele pleaca in picioare. Repet, numai un ortoped poate confirma un diagnostic tal-valg si eu ti-l recomand pe Mihai Jianu. Il gasesti la policlinica....o sa ma gandesc si iti mai scriu, am uitat.El e sef de secie la Gr. Alexandrescu

Syl, mami de Ati si acum 36+ Thomas Bogdan

Mergi la inceput

fetelor, oare sa nu fie laptele meu suficient de consistent?? si de aia sa nu ia bubulinele bine in greutate?

inca ceva ...bebelusii vostri sughita mult?? ale mele sughita si de cate 5-6 ori pe zi....fiecare...cateodata nu stiu ce sa le mai fac..si le dau cate un strop de lamaie.

Forever,Michael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui JoAnn

fetelor, oare sa nu fie laptele meu suficient de consistent?? si de aia sa nu ia bubulinele bine in greutate?

inca ceva ...bebelusii vostri sughita mult?? ale mele sughita si de cate 5-6 ori pe zi....fiecare...cateodata nu stiu ce sa le mai fac..si le dau cate un strop de lamaie.

mami de bubuline gemenewww.youtube.com/watch?v=zy3zIe-HFfA&feature=related" target="_blank">
Forever,Michael

Joann, ma bucur ca dr. vostru nu v-a pus pe formula. E bine ca bubulinele au luat in greutate, chiar daca nu "ca la carte", insa si ele sunt micute si poate au obosit repede si au mancat mai putin.

Daca tu mananci bine si nu bei exagerat de multe lichide (peste 3l) nu ar avea de ce lapticul sa nu fie consistent.

Cat despre lamaie... nu o recomand deloc. Chiar nu le face bine a stomacel, fie si o picatura. Cel mai adesea sughita daca nu eructeaza bine dupa ce mananca. Poti incerca sa le mai tii putin pe umar sa dea aerul afara sau sa le pui la san sa bea putin laptic (daca mai vor).Oricum, sughitul nu e deloc anormal si decat sa le dai lamaie mai bine le lasi pt ca oricum va trece de la sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Fetelor, este clar, indemnizatia va fi de un an si va intra in vigoare din 2011. Intrebarea mea este: noi unde ne incadram? Vom sta un an sau doi acasa?

Mami de printisor

Mergi la inceput