Copii in vizita=dezastru

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Ellej-nu ma contrazic deloc.Prietenii nostri fumatori in casa lor fumeaza pe balcon sau afara,asa ca e limpede treaba.Sybille,nu are importanta in ca tara suntem-prietenii de care vorbeam sunt romani.Am avut cazuri de olandezi care isi aprindeau voiosi tigari fara filtru-bleah-fara sa intrebe nimic,desi eram cu bebe si -n casa noastra nu fuma nimeni.Restul se intelege...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Ellej, tu vorbesti serios?? Eu pe unde merg, casa de fumatori sau nu, niciodata nimeni nu fumeaza in prezenta copiiilor sau a gravidelor. E o lege nescrisa, nici nu se pune problema, se merge in curte sau se coboara in fata blocului, punct! E drept ca e o tara cat de cat civilizata ...

Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir *** *** Anna, o nastere cu viteza

Voiam doar sa subliniez ca nu poti pretinde cuiva, in casa lui, sa faca sau sa nu faca ce vrea el, chiar daca acel ceva te deranjeaza si consideri persoana respectiva ca fiind needucata (pentru ca fumeaza in casa cu copii, de exemplu). Chiar daca tu ai dreptate sa feresti copii de fum, ar fi o lipsa de educatie sa-i spui respectivului "du-te si fumeaza afara, nu in casa ta".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Citat:

Ellej, tu vorbesti serios?? Eu pe unde merg, casa de fumatori sau nu, niciodata nimeni nu fumeaza in prezenta copiiilor sau a gravidelor. E o lege nescrisa, nici nu se pune problema, se merge in curte sau se coboara in fata blocului, punct! E drept ca e o tara cat de cat civilizata ...

Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir *** *** Anna, o nastere cu viteza

Voiam doar sa subliniez ca nu poti pretinde cuiva, in casa lui, sa faca sau sa nu faca ce vrea el, chiar daca acel ceva te deranjeaza si consideri persoana respectiva ca fiind needucata (pentru ca fumeaza in casa cu copii, de exemplu). Chiar daca tu ai dreptate sa feresti copii de fum, ar fi o lipsa de educatie sa-i spui respectivului "du-te si fumeaza afara, nu in casa ta".

binenteles ca nu e o lipsa de educatie;

fumeaza pe balcon cu usa de la balcon inchisa (bate cand vrea sa intre inapoi in camera)

dc nu ar exista balcon evident ca as trimite respectivii prieteni afara sa fumeze (am si facut asta la ap in care locuiam inainte si unde nu aveam balcon)

si nimeni nu s-a ofuscat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Jenn, 'prietenii' de care vorbeam isi aprindeau tigarile pe terasa (dupa ce au avut si tentativa de a fuma in casa dar le-am explicat ca nu la mine in casa) si acolo ramaneau in timp ce eu alergam dupa copiii lor. In concluzie nu ne mai vizitam cu ei (nici noi nu mai trecem pe la ei pt ca acolo e o casa de fumatori - si aici ma refer si la copii caci se fumeaza in casa de fata cu copiii)

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Citat:

binenteles ca nu e o lipsa de educatie;

fumeaza pe balcon cu usa de la balcon inchisa (bate cand vrea sa intre inapoi in camera)

dc nu ar exista balcon evident ca as trimite respectivii prieteni afara sa fumeze (am si facut asta la ap in care locuiam inainte si unde nu aveam balcon)

si nimeni nu s-a ofuscat

De acord, tu faci regulile dar numai in casa ta , nu in casa prietenilor, asta tot incerc sa spun eu. Nu-i poti pretinde cuiva in casa lui (deci nu a ta:)) sa nu fumeze, cu sau fara copii.

Hai ca am facut subiectul varza cu off topicul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Iar eu spuneam exact ca asta e o regula nescrisa, nu trebuie sa o faca nimeni in casa nimanui pt ca pur si simplu un fumator nu se pune sa scuipe fumul in nasul unui nefumator sau al unui copil. E o chestie de bun simt si nu-si mai pune nimeni problema altfel.

Mie imi place in Franta : nu se mai fumeaza aproape niciunde: nici in galerii comerciale, nici in restaurante sau baruri sau discoteci ... poti sa mergi oriunde linistit :-)

Mergi la inceput

Citat:

Iar eu spuneam exact ca asta e o regula nescrisa, nu trebuie sa o faca nimeni in casa nimanui pt ca pur si simplu un fumator nu se pune sa scuipe fumul in nasul unui nefumator sau al unui copil. E o chestie de bun simt si nu-si mai pune nimeni problema altfel.

Mie imi place in Franta : nu se mai fumeaza aproape niciunde: nici in galerii comerciale, nici in restaurante sau baruri sau discoteci ... poti sa mergi oriunde linistit :-)

Stiu ca asa e, merg des in Franta; la fel e in Germania. In Romania insa se fumeaza in orice restaurant (sau in 90% dintre ele).
Noi acasa fumam doar in bucatarie si nu lasam copilul sa stea acolo, dar daca as fi in vizita la niste prieteni care fumeaza in casa, n-as putea sa le spun "fumati in bucatarie".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Eu am niste parinti de suflet care ma iubesc tare mult si eu pe ei la fel ... ne vedem o data sau de 2 ori pe an si singurul subiect de la care ne certam e fumatul :-)) in general eu ii cert mai mult, dar uneori se revolta si ei :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu o sa fiu aici putin contra curentului. Sunt de acord ca nu e cazul ca un copil sa fie fortzat sa isi imparta jucariile daca face o criza de nervi ca nu vrea. Sigur ca nu te duci sa i le smulgi din mana si sa il lasi sa planga. Totusi jucatul asta cu prietenii e o forma de a invata interactia sociala. Jucariile nu sunt egale cu fustele din sifonier sau fardurile din sertare, sunt facute tocmai in scopul invatarii unor "skilluri", inclusiv joaca in grup, sau cu o a doua persoana, impartirea lor. Intre a smulge copilului jucaria si a decreta "in casa mea, fac ce vreau si musafirii sa de duca dracului", cum vad pe aici, sunt si alte nuante. Cred ca ar trebui sa incurajati copilul, cu blandete, sa imparta jucariile, de fiecare data cand are musafiri. Vizitele trebuie facute destul de scurte, de maxim o ora. Nici taierea completa a vizitelor si nici decretarea nepoliticoasa "nu va convine, scrieti acasa" nu sunt niste solutii bune din care copilul are ce invata. Eu am vazut parinti ca aici, care nu se clinteau deloc cand copilul nu voia sa imparta, nici o mica incurajare, ci doar decretatul inflexibil "nu vrea, nu il/o oblig". Nu tb sa il "obligi", dar nici extrema cealalta nu il ajuta pe copilul tau. Ca celalalt nu pierde prea mult ca nu i se da o jucarie, al tau pierde ca va invata f. tarziu sa se joace cu alti copii. Ca nu imparte la 2 ani e una, la 4 ani ar tb sa inceapa sa fie invatat. Parerea mea personala si netransmisibila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ruxandra, mi se pare OK dc. o ora poate sa se inteleaga cu copiii. Noi nu ne-am confruntat direct pt ca in general aici se faceau "playdates" cam o ora. Tu ai putea sa vorbesti cu invitatii frumos si sa le spui ca baietelul tau are o limita de toleranta de cam 1h si dupa aceea ar tb separati copiii, macar pt. inca o perioada. Sunt sigura ca si ceilalti se confrunta cu probleme similare.

Mergi la inceput