PEPENASII de 2008 in asteptarea Craciunului! (201)

PEPENASII de 2008 in asteptarea Craciunului! (201) | Autor: iul-aug2008

Link direct la acest mesaj


Bine ati venit
in bostana cu cei mai dulci

PEPENASI

Pepenasii asteapta cu nerabdare
www.youtube.com/watch?v=O3hrEGvVAv0&feature=related" target="_blank">Craciunul


Aventurile pepenasilor
1-20, 21-40, 41-60, 61-80,
81-100, 101-120, 121-140,
141- 160, 161-180, 181-200

Predarea stafetei
A fost odata ca niciodata o odisee minunata
1 - 131

Sarbatoritii lunii Decembrie:

4 Andrei (dma2007), 26 dr_anca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iul-aug2008 spune:


Mcoca- parola de la club n-a mai fost schimbata de mai mult de un an.

Tecky- la poze parola a fost schimbata de cand cu problema cu pedofilii. Trimite-mi PM te rog daca nu o ai.

Mada de Irl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Mada multumesc.Am parola dar atunci nu a mers,acum merge.Ce fac fetele?
Eu astept sa se trezeasca Ralu sa o scot putin pe afara.
De vreo 2 sapt am inceput sa ma abtin de la dulciuri,fainoase si prajeli ca de sarbatori sa pot manca bunatati fara regrete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

ma poate ajuta cineva cu niste desene?
am miercuri lectie deschisa la dirigentie si vreau sa fac niste planse,dar nu ma pricep deloc la desen.
l as fi rugat pe fratele meu,insa acum e prins intr un proiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mona - ce tema ai? Ai tai sunt a 5-a?
Nu e musai sa desenezi tu, gasesti pe net. Sau foloseste articole, publicitate, fotografii...
Deci, ce tema ai, ca sa vedem cum te-am putea ajuta.

Teck - buna idee. Uite ca nu m-am gandit sa ma abtin de la una alta.... Si ma plang de colacei....

Noi ieri am cumparat globuri (nu aveam nici unul, acum imi pare rau ca nu am adus si globurile si beteala, aveam zeci de metri....)
Au aparut si brazii, sunt minunati, desi de tot, nu le vezi trunchiul printre ramuri, sunt alte specii ca in Ro. Sunt asa frumosi, ca in filme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

anka,am o tema despre politete.si vreau sa fac lectia sub forma de joc[sunt a V a copiii la care sunt eu diriginta].n am gasit nimic pe net.
vreau sa realizez niste planse cu ex de comportament civilizat si necivilizat[am eu in minte ce]si sa impart copiii in echipe,apoi liderul fiecarei echipe sa aleaga cate o plansa si sa o lipeasca pe tabla la ''asa da'' sau '' asa nu''.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

mona imi pare rau ca nu te pot ajuta dar nu am talent la desen...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mona - o sugestie -
Intai as remarca faptul ca ceea ce ai tu in minte, s-ar putea sa nu se regaseasca in raspunsurile copiilor, presupunand ca pornesti de la o discutie de grup, in care sa identificati impreuna, sa dea exemple, etc.
Daca ce zic ei nu "bate" cu ce te astepti tu sa zica, vei avea nevoie de un plan B.
Asta presupunand ca vei gasi totusi plansele.

Daca ai timp, da o fuga la o librarie, vezi ca in caietele de gradinita de educatie pentru societate sunt zeci de astfel de planse. Costa foarte putin - exista si indrumatorul pentru educatoare (ex editura Aramis), dar nu stiu daca ala are planse, costa 10 lei. Sigur ca e de preferat sa nu investesti vreo suma, dar ca back up, poate te ajuta.

Nu prea poti surprinde in planse ce e bine si ce nu e bine. De exemplu, a saluta vecinii. Cum desenezi asta intr-o plansa? "a saluta" versus "a nu saluta". Ma rog, poti reprezenta salutul prin ridicarea palariei, versus a trece pe langa cineva cu nasul pe sus, dar asta presupune ceva talent, clar ca nu vei gasi de-a gata.

Eu as face deci invers. I-as pune pe echipe, le-as cere sa gaseasca fiecare cate o reprezentare, de exemplu reguli de viata: a participa la treburile din casa, sau a fi generos, sau a-i respecta pe altii, ma rog, cu toate variantele de rigoare. Sau, ce inseamna sa te comporti civilizat acasa, la scoala, pe strada. Sau ce inseamna sa ai respect pentru animale, plante sau oameni.
Edit ca ma gandeam - ar fi interesant sa le scrii temele pe hartiute, le pui intr-un fes, ii pui sa traga biletul din fes, ca sa fie ca un joc. Sigur va avea succes.
Si fiecare sa gaseasca o reprezentare, si sa deseneze ei. Apoi, sa arate altei echipe desenul facut de ei (in echipa deci), si ceilalti sa ghiceasca ce au vrut ei sa deseneze. Pentru copii, nu trebuie talent, ei vor reprezenta asa cum pot, cum vad ei, insa in grup e tare amuzant, sa vezi ce raspunsuri haioase pot rezulta. Ai putea sa le dai cate o plansa A3, eventual carton. Ei si-ar putea imparti spatiul, sau ar putea lucra impreuna, sau ar putea face un fel de banda desenata, etc.. Important e sa cada de acord, in echipa - ce anume vor reprezenta, in ce context....
Ar putea sa confrunte, ce au gasit unii, ce au gasit ceilalti, daca ce a gasit o echipa seamana cu ce a gasit alta echipa, etc.
Ar putea spune daca le face placere sa indeplineasca sarcinile respective sau nu (de exemplu, sa ingrijeasca un animal sau sa ajute la treburile gospodariei).

Eu am latit aici ideea, poti merge pe ceva larg, pentru a avea raspunsuri cat mai variate si discutii libere, sau poti merge pe o singura latura a vastului subiect "buna crestere"
Si de aici, tu conduci toata activitatea asta, validand ce spun ei, completand cu diverse comentarii, i-ai putea pune sa dea exemple, etc.

In general, plansele sunt mai de gradinita, nu o sa iti prea comenteze copiii de 11 ani de ce e bine sa ingrijesti un animal, in loc sa ii tragi un sut... La fel si lipitul la "asa da" si "asa nu", e tot cam de gradinita activitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mada, nush ce s-a intamplat, nu mi-a mers. Poti sa mi-o mai dai o data pls.

Moni, mi se pare complicata tare faza cu desenele. Eu nu am talent, nu pot sa te ajut, dar cred ca e o chestie care cere destul de mult timppp. CEa mai buna solutzie ar fi sa ti le faca fratele tau. DAca nu, cauta in word, in Clipart si e posibil sa gasesti ce ai avea nevoie.


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Wow Anka. Super bai!


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Eu sunt putin ingrijorata ca Aidelei de cateva zile ii curge nasul si tuseste (destul de rar, in special dimineata). Nu i-am dat nimic, nu are febra, e ok in rest. Problema e ca atunci cand tuseste se aude ca si cand ar trebuii sa expectoreze, insa ea nu face asta si nu stiu cum sa procedez sa o ajut. Mi-e ca isi inghite mucii si se cam inneaca in ei si de-aia tuseste asa.
La capitolul nas curgator nu i-am dat decat cu sprai cu apa salina pt ca e singurul echipament din dotare, ea ne mai avand problema asta pana acum. La fel si tusea, e prima data cand ne confruntam cu asa ceva, cred ca si ea e cam mirata. Ce imi sugerati sa fac?

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput