bucatarie deschisa spre living
Raspunsuri - Pagina 3
ellinia spune:
Eu sunt pentru bucataria inchisa. Gatesc destul de mult, am o hota buna si tot miroase cateodata si in casa. Nu suport miros de mancare in casa, mai ales in dormitoare. Usile nu le pot tine inchise - cu exceptia bucatariei atunci cand se face mancare - copilul se plimba peste tot. Nu se pune problema de izolare, de regula in bucatarie stam mai mereu, am si un tv care merge non-stop acolo, mai comentez de una singura . Sunt avantaje si dezavantaje la bucataria inchisa, insa prefer asa.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
olim spune:
si eu sunt pentru bucataria inchisa
am luat in apartamentul din Cluj o super-hota, dar cand prajesc slanina, tot degeabamiroase toata casa, noi avem dormitoarele in mansarda, deci si acolo
niciodata nu mai repet greseala asta.
Prefer o bucatarie de 4 m2 inchisa, cu mobila pe un perete, si restulspatiu pentru luat masa, sufragerire/
cat despre masina de spalat vase, ar trebui luata odata cu frigiderul si masina de gatiteu am de 6 ani, dar nu vad viata fara ea, si aici cand trebuie sa inchiriez caut bucatarie completa
mathilda spune:
nu-mi plac bucatariile deschise asa cum nu-mi plac nici baile deschise in dormitorul matrimonial( din pacate am parte de amandoua). imi plac bucatariile inchise si mari ca unele case din s. frantei.
ariadna33 spune:
noi am amenajat apartamentul cand eram singurei , bucatarie deschisa, sufragerie deschisa, a fost super pana cand au aparut copiii... acum nu se mai poate fuma in casa ca se duce fumul peste tot, asa ca iarna-vara pe balcon (si musafirii fumatori), gatesc pentru copii zilnic si mirosul se duce in toata casa, hota nu face fata iar de curent nu se pune problema... deci pentru noua casa s-a votat! bucatarie inchisa!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
maru spune:
eu am parterul deschis, ca orice canadian: living, hall si bucatarie.
Avem hota si usi glisante catre backyard,
Gatesc mult, ciorbe, snitele, fac si la cuptor, mai mult avem si smoke alarm.
Plus etaj.
Mirosul se duce in camerele in care e mai rece. Asta daca eu neglijez sa deschid hota.
In rest nu se duce mirosul.
Cand avem musafiri, e placut sa ii vad din bucatarie, stam la vorba. Mai mult, noi nu avem dining table, ci avem insula intre bucatarie si living, care acomodeaza 6 persoane usor la masa. Daca am mai mult de 6 invitati facem bufet.
Daca as avea optiunea sa imi aleg bucatarie inchisa versus deschisa nu mi-as mai face inchisa. Bucatarie nu e in dezordine decat rar: vasele se pun in masina imediat dupa folosire, si nu in chiuveta.
pe jos se sterge imediat cu swifer-ul
suprafetele de lucru le sterg imediat cu wipes de la Costco (de alea dezinfectante.
la fel sterg si aragazul care e ceramic.
in jumate de ora dupa terminarea mesei, totul arata spotless!
nu sunt izolata de ceilalti, nu pierd nimic din tot ce se discuta, si fetele de obicei se aduna la insula cu o bautura in mana si stam la o mica barfa.
mai mult, nu avem usa spre basement( care e locuibil si e family room la noi) si toata veselia copiilor se aude pana la noi cand se uita la filme, joaca pe wii, fac un band hero, ori joaca hockey pe masa de hockey
Oana_B spune:
Si la mine bucataria si livingul sunt o singura camera mare si nu mi se pare ca s-ar duce mirosul in celelalte parti de casa (n-avem casa cu etaj), pana la dormitoare sunt doua holuri si un alt living si n-au usi (am doar la dormitoare si bai).
Am hota dar nu o folosesc ca nu-i buna, cine a stat inainte n-a instalat-o bine si arunca mirosul inapoi in casa, asa ca mai bine deschid geamul la bucatarie si usa la living. A zis sota-miu ca instaleaza el alta dar deocamdata nu-mi bat capul, pot si fara.
Mie imi place asa, o singura camera intr-o parte canapelele cu coffee table si televizorul pe perete, mai punem un film, mai o muzica, mai catelul se incurca printre picioarele noastre cersind atentie, bucataria in partea ailalta, mancarea de obicei e gata cand vin musafirii dar daca se intampla sa mai pregatim ceva in plus in timpul vizitei mie mi se pare chiar entertaining.
Ramona J spune:
Poate numai daca-i complet inchisa bucataria si ai hota, fereastra - sa nu mearga mirosul prin casa.
Din bucatarie nu vad living si dining, dar am o usa spre dining. Bucataria este in schimb deschisa spre family room si dining area. Deci bucataria este cumva in mijlocul casei, de o parte ai partea "formal" care nu are vedere directa la bucatarie (dar este acces direct printr-o usa), iar in partea cealalta este deschis, asa ca-i vad pe copii cind se joaca si avem locul de masa pentru noi, sau daca vin prieteni apropiati.
pinuta spune:
!Am avut ambele variante si ,parerea mea, e ca bucataria deschisa e pentru casele in care nu se gateste foarte mult si foarte romaneste. Cu toata hota performanta, mirosul de sarmale, caltabos fiert(ca tot vine sezonul), tochitura sau peste prajit,se plimba prin toata casa si mai ales la etaj. Mie una, imi place sa fac prajituri, dar nu cred ca ati vrea sa stiti cam ce e in bucatarie cand ma apuca talentul.Un musafir neanuntat sigur ar da bir cu fugitii mancand pamantul!Asa inchid usa si gata.Pana la urma e optiunea fiecaruia.
Doamne fa si pentru noi o minune!
Taty spune:
F interesant subiectul!
Am avut si noi parte de bucatarie deschisa si e super sa nu fii izolata cind stai la cratita. Doar ca si mirosul de mincare se simte in living cel putin...
O alta chestie importanta e ca puteam supraveghea fetita cind se juca si asta m-a facut sa ma gindesc ca la casa noastra (cind va fi ea) sa aleg o imbinare intre cele doua stiluri, ce ziceti,ati vazut pe undeva? Se poate realiza?
Ma gindesc asa: sa am o deschidere spre living ca un bar dar care sa se poata etansa prin inchiderea a unor geamuri culisante sau asa ceva atunci cind gatim ceva cu miros pregnant!Sau, intre bucatarie si linving sa fie o usa dubla ce se poate inchide la nevoie.
Cum vi se pare ideea?
giani spune:
Pai cind faceam sarmale in Romania, mirosea intreaga scara- si era inchisa bucataria. Noi gatim serios, si cam miroase- unele feluri mai tare, altele mai putin. Dar imi plac mai mult bucatariile deschise. Vara, primavara, toamna - am gasit solutia cu gratarul- am cumparat gratar cu ochi si toate mincarurile mirositoare le fac afara. De fapt vara gatesc numai afara, din cind in cind mai bag cite ceva la cuptor, in casa. Iarna e alta poveste, dar incerc sa folosesc mai mult cuptorul, ceva mai rar cu prajelile, in comparatie cu vara. Odata am facut o ciorba de burta in casa, o luna am avut impresia ca miroase.