PRIETENE FARA TITLU (71)
Raspunsuri - Pagina 9
LunaNoua spune:
Moni, uite un link cu lectii de pian. Par foarte interesante. Poate reusesti sa ii arati Dianei de aici. http://www.youtube.com/watch?v=vphWgqbF-AM
I s-a aprins beculetul Dariei pentru pian .. dar ... din pacate... pian sau macar orga .. chiar nu avem cum sa ii cumparam Poate dupa ce vindem apartamentul .. sau .. cine stie ?
Eu am fost azi la vanatoare de comori artistice. Am vrut sa fac aprovizionarea pentru mos. Am cautat creioane, plastelina orice materiale, si m-am intors frustrata Am fost la o librarie gen en-gros, de unde se aprovizioneaza si alte librarii, si .. dezamagire totala. Marfa foarte slaba, plina de Hana Montana si Barbi Nimic mai de calitate. Nici macar hartie, nici macar plastelina, nici macar culori colorate. Aveau o gramada de produse, si am facut-o pe vanzatoare cu capul incercand sa gasesc ceva mai bun, dar toate aveau aceeasi calitate de 2 lei
I-am luat Dariei Roata Olarului de la Carefour, si acum cautam lut. Dar nu bucatica de lut cu 15 lei, ci .. lut natural, pamant gol de facut oale. Nu iecsista Am gasit un lut pentru scoli pe net, in pachete de 10 kg .. dar .. ma sparge la buget sa comand 10 kg prin posta Mai caut niste culori moi, am gasit cu 2 lei creionul. Scump .. dar.. macar sa coloreze fata cu placere. Mai merg saptamana viitoare la alt magazin cu materiale plastice .. sa vedem ce oi gasi si pe acolo.
Am gasit in schimb niste motzonei. O punguta cu bilite textile, ciucurei, pufisori .. nici nu stiu cum sa le zic. Am construit azi toata ziua din ei: Am facut cal, caprioara, puisor, pasarica, oaie, caine, fiecare cu cuibusor, si ... un pom cu mere si pasarica in el Ne-am distrat la maxim Poate reusesc sa conving aparatul sa va arat ferma noastra
LunaNoua spune:
Moni, legat de lectia de desen. Nici la gradi, unde au optional pictura, nici la cursul de la Palat nu fac cine stie ce tehnici. La nivel de gradinita, iti pot spune sigur, sigur ca nu fac nici un fel de tehnica, nici macar nu le arata cum se tine pensula in mana. Am observat ca este un fel de "metoda" de a lasa copii sa faca ce vor. Asta poate si pentru ca ei cam fac oricum ce vor, si probabil pentru a nu le ingradi imaginatia. Cu toate astea, eu am vazut la Daria cat de repede s-a dezvoltat atunci cand am intervenit si eu putin in procesul de invatare. Adica ... da, facea ce vroia, avea imaginatie, dar daca nu stapanea deloc nici o tehnica, rezultatul era un fel de mazgaleala. Am observat in situri de specialitate, ca majoritatea lucrarilor de copii sunt asa. Spontane. Este si asta un fel de "supa primordiala" despre care zicea si Brandusa. La un moment dat ... iese ceva din ea Probabil sunt unii copii care invata mai bine asa, spontan. Eu am observat la Daria ca prinde imediat ce ii explic, si ca apoi aplica in lucrarile ei, dar se poate ca pentru alt copil, acest lucru sa nu fie prea sanatos. S-ar putea crampona in tehnici si metode si si-ar putea pierde placerea de a mazgali. Eu cu Daria am negociat sa faca doar o data asa cum ii arat eu, sau doamna la pictura, si apoi sa faca orice vrea si oricum vrea ea. Si a fost de acord, si asa procedam. Faza faina este ca acel o singura data este de ajuns incat sa ii prinda bine si la celelalte lucrari libere pe care le face.
miraklucker spune:
Dragelor buna seara a tutti!!!!!!
m-as asezat sa fac platile, sunt ingropata in hartii abia gasesc tastatura sa butonez. Iarasi caut, si caut si nu gasesc!!!!!!. Caut parola lui barbatu-meu sa intru in cont. cu a mea am intrat dar vreau sa intru cu a lui ca mi se pare ca ceva nu-i cum trebuie, si nu o gasesc. sper ca nu am aruncat-o cu alte hartii
Altfel si mie mi s-au c-am inecat corabiile. sunt si eu ca moni intr-o faza nu prea fericita. Ei, moni crezi ca ai mei sunt altfel?????. Vorbesc cu peretii sau mai degraba cu vecinii, ei sigur ma aud, ai mei copii in schimb NU. Bat din picioare, imi raspund inapoi, sau si mai bine nici nu ma baga in seama............ pe deasupra, nu mai am timp de nimic, defapt amandoi. Ceau draga, adios, draga si asta e. Unu vine altul pleaca. Nu ne mai vedem, nu mai ajungem sa vorbim, casa e intoarsa cu fundul in sus, facem totul in graba si doar strictul necesar, si seara picam ca mustele morti de oboseala. Si pe deasupra vine Craciunul, si pe mine ma apuca depresia. De niste ani buni imi tot promit ca e ultimul Craciun in apartamentul asta. Si mai trece un an si tot aici ma prinde si urmatorul Craciun. Incerc sa ma consolez singura, ca mi-e bine, suntem fericiti si sanatosi, si ca Dumnezeu mi-a dat mai mult decat am cerut, si totusi.....
Cristina ce figura e Razvan.......... ce copil cuminte si intelegator ai cum intelege el cu mancarea. Dar zau e chiar necesar. Mie nu mi se pare deloc grasut. Multumim de urari. De ce zici ca nu poti comenta la poze?.
Ingrid,......o ceapa taiata felii pusa inttr-o tigaie si numai incalzita pana se inmoie si apoi pusa intr-un servetel (eu am scutece de panza) si infasurat asa pieptul, peste noapte. Nu trebuie sa-ti mai spun ce scandal face Daria de fiecare data. Se trezeste noaptea si face asa scandal de trebuie sa- il dau jos. si eu le mai dau si cu Pulmex.
Ana, bravooo!!! Ii dai gata pe spanioli!!!
Brandusa, si mie imi place sa povestesti ce munci de cercetare faci. Cred ca e tare fain si interesant. Si eu ma simt asa de bine cand mai merg la cate un curs, chair daca e numai pentru o zi.
Fain 22 mil,nu-s deloc de aruncat. Verisoara mea a fost si ea admisa la doctorat,dar acum trage tare sa-si faca o lucrare. In functie de lucrarea asta va fi platita sau nu in timpul doctoratului. Ea zicea ceva de 18 mil. Eu m-as fi bucurat sa nu fie deloc acceptata la doctorat poate as fi putut-o pana la urma convinsa sa vina-n coace. SA-si faca aici rezidentiatul. Asa nu prea mai am sanse. .
Offfff, imi pare rau de Razvan, ca e iarasi bolnav. DAr nu e pe injectabil, nu?
Deea, frumos ca Daria e asa de pasionata de ceva, ...........noi ne-am apucat de confectionat felicitarile de Craciun. Daca tot am fost joi acasa, si fetele au fost consemnate pe motiv de boala, dar sa nu-ti spun ce a iesit. Asa ca pana la urma le-am lasat pe ele sa-si confectioneze propria felicitare si eu le-am facut pe celelalte fara ajutor. Maine continuam...........am facut poze cand suntem gata iti arat ce a iesit.
Azi am fost noi la geburstagsparty. Daria la o fosta colega de gradinita, acum scolarita de clasa I, si eu cu ceilalti doi la prietena mea la baiatul ei cel mic. Altfel am lenevit ...........sa zic asa. Maine, David canta la biserica.
noapte buna,
LunaNoua spune:
Mira, las ca aveti voi spor la felicitari in alta zi. Sa ne povestesti maine de la biserica. Poate pui si un filmulet ceva. Cred ca e emotionant Sper sa va iasa pasenta cu mutatul din apartament. Si noi visam la asta...de am ajuns sa imi doresc si un cotet, numai sa plecam odata de aici.
Eu am comis-o . Am cautat lectia de pian pentru Moni, si ... atat mi-a trebuit sa vada Daria pianul pe youtube . Atat m-a impulsionat si pe mine, de zici ca mi-a transmis mesaje subliminale si .. ce credeti ? I-AM CUMPARAT FETII PIAN Am gasit pe ebay un pian electronic CASIO, tare misto la prima vedere. L-am si cumparat Nasa de botez a Dariei da lectii de pian prin Bucuresti, si .. cred ca o voi rapi in Brasov pe la anu'
Incredibil de ieftine pianele in SUA. La pret de nimic. Doar ca .. cine cara pianul pana in Romania ? Si asta electronic a fost ieftin, dar sa vedem acum cum rezolv cu vama Ma astept sa mai bage si vama pana la 40% in plus [;(]
miraklucker spune:
Buna dimineata.
Astazi va ofer eu cafeluta............eu mi-am baut-o deja, ma bine zis laptele meu cu cafea.
Deea, super. De unde ai achizitionat pianul? V-am spus ca am gasit si eu unu aici tot pe un fel de ebay era chair la noi in localitate costa doar 400 Fr, dar cum noi tot stam , doar doar ne-om muta, unde sa-l mai pun si pe ala aici. Sper sa mai gasesc si dupa aceea sa cumpar asa la ocazie. Prietena mea tocmai l-a inscris pe baiatul ei cel mic (care ieri s-a aniversat, 6 ani) la pian la scoala de muzica la o romanaca. Din pacate scoala de muzica te usuca. E enorm de scumpa. David face acum chitara,(jumatate de ora pe sapt) dar pentru toti 3 nu ne tine bugetul. Din pacate romanca vine de la 100km odata pe sapt aici, ca ma gandeam sa o angajez privat. Dar poate il conving pe barbatu prietenei mele care este organist la biserica.............cu toate ca pe copii lui i-a trimis la altii la ore.
La biserica vine Mos Nicolae. Adica vin mosii ca sunt vreo 7. Primaria ii pune la dispozitie si poti sa-i comanzi sa vina acasa la copii. tocmai am vorbit cu Heinz si cred ca vom comanda si noi unul anul asta. Acum cativa ani am fost la vecini cand a venit si Davdi a fost tareeeee impresionat si acum tot povesteste. Cred ca va fi ultima sansa, nu stiu cat va mai crede........
........am cantarit si masurat fetele.
104cm Selin, 108cm Daria, 15.3 kg Seline, 15.5 Daria........David 23.3 la 8 ani si ceva. Na, care se intrece cu noi????????
monica70 spune:
Buna dimineata si de la mine.
Ce aglomeratie la prima ora
MIRA pai noi ne inscriem la concurs.Tocmai am masurat-o si cantarit-o pe Diana: 107 cm si deja nici 15 kg nu mai are - asta o fi rezultatul zilelor de antibiotic cand nu are pofta de mancare deloc.Acum si-a revenit,chiar a mancat bine ieri si azi dar pana sa isi revina si cu kilele ... Deci nici la voi nu guverneaza cumintenia Na bine,m-am mai calmat oleaca.
DEEA sa lesin nu alta Am inteles bine,comandasi pian din SUA? Cum naiba il aduci incoace? Io nu voiam nicidecum sa o invat pe Diana la asa nivel,noi aveam doar o orga din aia de jucarie si vreau doar sa ne jucam cat de cat la ea.Stofa de muziciene,respectiv pianiste clar n-avem.Voce ioc,degete scurte Dar ma intere daca ai ceva linkuri cu tehnicile de desen de care ziceai,eu una habar nu am de nicio tehnica.Nici nu stiam ca se tine pensula in mana intr-un anumit mod.Sunt doar amatoare absoluta in materie de desen/pictura.
MIRA eu am o verisoara pianista ,e in Germania ,dar undeva mai la granita cu Franta.Si ea da ore de pian la copii si merge la clienti si la 100-200 km distanta
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
miraklucker spune:
Buna seara.
.........va ca mai toata lumea se odihneste azi.
noi ne-am invartiz pe ici pe colo. David a tinult mortis sa marga la prietenul lui, asa ca l-am dus acolo, iar noi fetele ne-am hotarat sa mergem la biserica ca era un concert. Iar de dupa masa am fost la catolici unde David a cantat in corul de copii.
am pus cateva poze.
........am pus si cu creatiile noastre de Craciun.
am si niste filmulete dar nu stiu daca voi reusi sa le incarc pana la urma.
http://picasaweb.google.com/kluckermira/20NovNeAniversam#5544686437269466674
LunaNoua spune:
Mira, ce poze cu Mosi tineri Au barba ca si papusile Barbie Oricum ... frumos !!
Moni, eu am facut blogul ala de mici artisti, la care vreau sa fac parola pentru oricine interesat sa punem toate poze acolo, sa facem ca o clasa virtuala. Dar deocamdata nu am reusit sa fac nimic, caci sunt super-extra-ocupata pana de Craciun. Si pe Daria am taiat-o de la portie, i-am zis ca pana la Craciun nu mai fac lectii cu ea, sa se joace singurica. A inteles
Pianul este electronic, si nu este greu (adica, nu atat de greu cat ar fi unul clasic). L-am luat de pe ebay, din SUA, si a fost incredibil de ieftin (asa cred eu), adica, 99 de dolari Transportul a fost vreo 70 de dolari. Ma mai astept sa ma taxeze si la vama .. sa vedem cu cat Nu ma dau pe mine banii afara din casa, si in veci nu cred ca as fi ajuns sa cumpar asa ceva. Totusi, pretul a fost foarte mic, si eu cred ca ... totusi nu i-am aruncat pe fereastra. Sa vedem acum si cu ce ma trezesc in colet. Ma rog sa vina intreg, si functional .. si .. macar ceea ce am comandat .. sau .. macar sa vina , ca am mai facut cumparaturi pe ebay care nu au mai ajuns la mine.
LunaNoua spune:
Moni, apropos de tehnici, sunt foarte multe, si ... multe care pot fi invatate inca de la aceasta varsta. Eu nu am vazut pe nimeni dispus sa invete un copil de 4-5 ani, dar .. eu am facut si am reusit, deci, sigur nu este imposibil. Evident ca nu le stapaneste bine, dar .. are habar.
miraklucker spune:
La noi ninge ca-n povesti. E totul alb si asa frumos. Copii sigur au fost super fericiti azi dimineaza cand s-au trezit, mai ales Seline care ma tot intreba „ mama cand vine Mos Craciun si zapada aia multa?“ ………………eu nu stiu ce sa fac, sa ma bucur sau sa plang???