Iepurasi De Martie - Aprilie 2010 (87)
Raspunsuri - Pagina 7
ioanaa28 spune:
Bumbita, asa sunt majoritaea barbatilor, in situatii tensionate le e mai usor sa gaseasca vinovati. Si eu am trecut prin experienata asta cu Alex, si uie ca nu e la fel cu Ovi. deci e clar ca bebelusii astia nu vin chiar asa "blank" pe cum se crede...ai me baietii sunt ff diferiti iar mama lor e aceeasi (chiar si tatal).
Spre deosebire de Ovi care e ff linistit, calm, cuminte, Alex a fost extrem de agitat si plangacios. Desi i-am pregatit camera lui si visam sa doarma singur acolo, nu s-a intamplat asa, in consecinta eu m-am adaptat nevoilor lui, l-am tinut mult in brate, am dormit cu el...si dorm si acum. Multa lume m-a criticat, ca e prea mamos si ca e vina mea, dar nu regret nici o clipa felul in care m-am purtat cu el si o fac in continuare. Da, si acum e sunt centrul vietii lui, si e normal sa fie asa, dar asta nu inseamna ca e un copil dependent de mine. cel putin in ultimul an s-a atasat enorm de tatal lui si-i plac mult activitatile lor comune, specific barbatesi. Dar, de exemplu cand se loveste tot mami il alina cel mai bine... e normal, nu?
Si asa cum spunea FreeDelia, sper ca peste ani sa se pastreze relatia asta de incredere si afectiune neconditionata.
Stiu ca e usor sa dai sfaturi, dar crede-ma, odata cu trecerea timpului va fi mai usor, desi, iti spun din experienta, iarna asta va fi grea si luuunga...dar trece
Si nu-ti cere scuze ca vorbesti despre asta, ca doar asta e motivul pt care ne-am adunat aici, bebeii cu problemele lor, cu problemele noastre...
briza_marii spune:
Ellasa ne traiesti 1000 de ani si toata viata sa ramai aceeasi: Frumoasa, haioasa, dragastoasa/Si mai ales, stapana la tine-n casa!
Mami de iepuras Eric Mihai (1 aprilie 2010)
child spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bumbitza Salutare mamasitas! Eu ma declar in butoi rau de tot, dar nu ma las pana nu ies!!! Si daca asta inseamna sa-i dau doua scatoalce (sau mai multe) scumpului meu sotior, asa voi face! Mai fetelor, si ai vostri consorti sunt la fel de pisalogi ca al meu? Ma dispera efectiv de cand s-a nascut fata, poate asa era si inainte si nu bagam eu de seama, dar de cand nervii mei sunt intinsi la maxim si cearcanele au ajuns pana sub pamant, imi vine sa-i trag cateva suturi in dos. E adevarat ca Ilinca e tare nazdravana si energica, dar asa e ea, multumesc lui D-zeu ca e sanatoasa! Insa sotulache e de alta parere, ca a devenit asa energica si din cauza noastra (mai precis a mea ca doar nah! eu stau cu ea non-stop si nu-s in stare s-o educ cum trebuie), ca fiecare copil vine "blank" ca sa ma exprim plastic si e datoria noastra sa-i invatam ce-i bine... Pai e vina mea ca a avut colici, ca apoi de la 3lunijum au inceput gingiile, ca are gaze, ca refuza sanul intr-un timp, ca adoarme greu? Normalca s-a invatat in brate, sau pe picioare, trebuia s-o adorm cumva nu? Acum vrea sa aplicam metoda Karitane, sa o invatam sa adoarma singura...ar fi un vis frumos, dar eu nu-s dispusa sa las copilul sa urle asa aiurea, cand o cunosc f bine si stiu ca mai mult se oboseste si n-ajungem nicaieri... De azi incerc s-o dezvat de brate macar, ca m-a cocosat am inceput de scolioza, si o sa zic merci daca adoarme in patul mare si o pun in patut - azi mi-au luat aproape 2ore jumate, dar o sa incerc in continuare ca nu am incotro. Ca sa nu mai zic ca-n tot timpul asta se auzeau sforaieli din camera alaturata Deci revin, si ai vostri soti tot asa comentatori de pe margine sunt? Nu zic ca nu se implica deloc, isi da silinta si ma ajuta destul de mult, dar ma toaca la creieri fetelor, ca o tzatza, am ajuns la concluzia ca principalii vinovati pt agitatia fetei si adormitul greu suntem noi, care in loc sa ii cream un mediu linistit, suntem cu nervii la pamant tot contrazicandu-ne...uf! Mi-am varsat si eu oful... Ma duc s avad ce-ati mai scris |
Draga mea, Albert nu adoarme decat IN BRATE!!!
La mine adoarme relativ repede, il pun in sling si in vreo cateva minute e pe taramul viselor, la taica-sau adoarme mai greu, ca el nu se poate obisnui cu slingul...
Noi suntem constienti ca asa l-am invatat, nu aruncam vina unul pe celalalt, asta e, la urmatorul poate vom proceda altfel...
Puteti incerca metoda Karitane, dar te avertizez ca-ti trebuie nervi de otel.
Noi am incercat cand avea Albert vreo 3-4 luni si dupa 2 minute am renuntat.
Singura problema este ca nu pot sa-l las nu nimeni pe Albert, nici cu mama, nici cu soacra, pentru ca ele nu stiu sa-l adoarma.
Te inteleg cu durerile de spate si pe mine ma mai incearca, dar slingul ma ajuta mult, cu toate ca Albert e destul de greu.
Asta cu comentariile de pe margine la noi au aparut de cand e Albert bolnav, in special despre administratul medicamentelor.
Si trebuie sa-i amintesc mereu ca eu am lucrat in pediatrie, nu el
Si daca nu-i convine sa ia initiativa si sa-l ingrijeasca singur!
Cand sotul tau mai comenteaza pune-i copilul in brate si sa se descurce!
Diana si inimioara mea Albert-Krisztian (2.03.2010)
child spune:
ELLA ma scuzi ca nu am inceput mesajele de azi cu tine, dar daca nu raspund in timp ce citesc, uit!
DRAGA MEA ELLA
LA MULTI ANI!
FRUMOASA ESTI, DESTEAPTA ESTI, DECI NU-TI MAI UREZ DECAT
SA FII SANATOASA SI IUBITA!
ami_84 spune:
Buna ziua!
LA MULTI ANI ELLA!!
citat din mesajul lui oanka80 va mai spun ca aseara am visat ca dormeam in pat la mine incaltata cu cizmele (uggs) ale Roxanei . am mintea prea odihnita cred. Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010) |
Bluekidoo bucurate mami ca ai un copil sanatos si pus pe noi descoperiri, specifice varstei. Imi pare rau ca totusi aveti probleme cu somnul...
Vladimirescu ma bucur ca v-ati distrat la Paris. Ce mi-ar placea si mie...
citat din mesajul lui honeybaby Face precum cateii ardeleni : Daca-i musai : no ham! Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010) Doamne ajuta sa fim sanatoase ! Poze & Filmulete Bebeluna |
Am raspuns la PM. Am vazut si pozele. Ce super e leaganul ala mare si albastru!! La noi nu am vazut.
Si la noi lipseste pofta de mancare de vreo doua zile... cand ii duc lingurita la gura, imi da peste mana si incepe sa-si manance un deget. Cred ca la noi se mai anunta un dinte.
citat din mesajul lui micki_mica Cioc, cioc, cioc! Sunt mamica de pufulet de ian-febr, si as dori sa intreb pe cine vrea si poate sa raspunda la intrebarea "cine e IoanaCT?", care doreste sa intre la noi in odisee, cerand din prima parola de la contul comun. Solicitarea ei poate fi regasita aici. si ma scuzati pentru deranj! Kiti de Miki |
V-a raspuns Ella pe scurt si la obiect!
Bumbitza oho!! si sotul ce cicalitor esteeee!! cand vine vorba de fata lui draga, stiu bine ce spui. Rabdacol mami! Si mai pune in dos nu in suflet ca tu iti macini nervii si el "sforaie" in camera alaturata... Cand nu se mai poate, spui ca el si faci ca tine. Tu esti mama si stii cel mai bine despre ce e vorba.
Sanzi
Meniul
- banana, suc de la o clementina, cereale;
- legume la cuptor;
- iaurt cu branzica.
Mami de fetita cuminte...
in asteptarea mosului!!
ami_84 spune:
Am recuperat si din capitolul trecut.
Irinabobe nu stiu daca ai primit deja parola, dar ti-am trimis-o si eu, just in case... Felicitari pentru progresele lui Rares! Si noi manacm pufuleti la fel.
Rebiana
Corimami sa se bucure Petala de noul ei leagan.
Roxana am vazut pozicile cu Silvana si cu jucaria ei f interesanta.
Denisa trecerea de la LP nr1 la 2 nu ai facut-o treptat ca sa se obisnuiasca cu noul gust? Pe niste site-uri straine citisem ca cica e mai ok nr1... dar noi am trecut totusi la nr 2, la sfatul pediatrei.
Anca pastrezi migdalele de cafea numai pt Niki?
Child te asteptam cu impresii de la patinaj.
Andrutule ti-am trimis parola.
Merg sa vad si niste pozici.
O duminica placut in continuare!
Mami de fetita cuminte...
in asteptarea mosului!!
child spune:
citat din mesajul lui ami_84 Child te asteptam cu impresii de la patinaj. |
AMI doar o ora ce am prin din finala baietilor, bine ca am vazut macar participantii romani.
Din ce mi s-a povestit competitia fetelor a fost slabuta, cu multe ratari.
La baieti a fost mai ok, mie chiar imi place sa arbitrez baietii, mai curand decat fetele, e nivelul mult mai ridicat!
Cand sa plec la concurs mi-au venit niste musafiri, deci s-a cam dus din timpul alocat pasiunii mele
Tot e bine ca m-am intalnit cu colegii si din decembrie incep competitiile interne, la care musai sa ma duc.
Inca nu stiu daca o sa-l iau pe Albert cu mine sau nu!
Sotul m-ar ajuta, poate o sa-l iau la prima competitie, sa vad cum ne descurcam...
child spune:
OANA ai luat masinuta din real?
Cum este? Merita?
De fapt pentru 30 de lei...cred ca merita si daca se joaca doar o saptamana cu ea!
Eu vreau sa ma duc azi sa o iau, daca o mai gasesc...
mihaelagrosan spune:
buna iepurime
Am mai scris un mesaj acum vreo 2 ore, dar s-a inchis calcu. Mi-e ciuda ca si asa nu apuc sa scriu decat foarte rar.
Noi azi am reamenajat sufrageria putin, tare multe cabluri avem pe aici, am mutat si florile, Angela de cand merge in 4 labe face o gramada de nazbatii. Jucariile ei nu mai prezinta interes, doar ale Elenei sunt interesante sau tot felul de lucruri care nu prezinta siguranta. Oricum e foarte scumpica , varsta asta e minunataa. Deja stiu ca imi va fii dor de ea.
Bluekidoo si Angela doarme putin ziua, dar seara la 8 cade.
Ioana28 puup baietii din Blaj. Si eu sunt nostalgica si nu imi doresc sa creasca asa repede.
Ileana sa iasa bine biopsia.
Bumbitza eu nu sunt deloc de acord cu sotul tau si sincer si eu cred ca situatia tensionata dintre voi, in ceea ce priveste "educatia" Ilincai o agita si mai tare. Stiu ca e foarte greu cand nu vrea sa adoarma, si noi am avut o perioada lunga cand adormea foarte greu. Si acum adoarme doar cu mine, sotul nu reuseste, uneori adoarme cu sora-mea, atat. Sa stii ca la noi a fost mai bine dupa ce m-am calmat si am acceptat situatia. Copiii clar nu sunt toti la fel. Ale mele sunt foarte diferite. Elena a avut colici, 4 luni a urlat nonstop, am tinut-o numai in brate, ziua dormea in bratele mele aproape tot timpul, stateam pe canapea cu ea in brate pana isi facea somnul. Si nu s-a invatat in brate, cand au trecut colicii nici nu a mai vrut sa auda de brate, insa sunt convinsa ca daca atunci nu-i satisfaceam nevoile ar fii fost mereu mataita si perioada in care si-ar fii dorit sa stea in bratele mele s-ar fii prelungit foarte mult. Ei au perioade in care isi doresc sa stea in brate si mie mi se pare normal sa le satisfacem aceste dorinte. Eu cand am nevoie de afectiune din partea sotului meu vreau sa se conformeze atunci, nu peste cateva ore cand va avea el timp. Iubirea asta e musai sa fie neconditionata. Cand isi dau bebeii astia seama ca le-o oferim neconditionat, oricat si oricum se mai linistesc. Asta o spun doar din experienta mea , nu spun ca e litera de lege, dar asa e cu fetele mele. Chiar si cu Elena se probeaza acum la 4 ani. Daca e matzaita si o cert sau nu-i acord atentie, e si mai rau. Daca ii acord atentie pozitiva se transforma in alta fetita.
Eu as avea o discutie serioasa cu sotul si l-as pune cu burta pe carte. Sa cresti copii nu e o meserie usoara, e dintre cele mai grele. Si daca pentru a fii bucatar sau inginer sau mai stiue eu ce ai nevoie de scoala cu atat mai mult pt. a fii parinte.
Acum chiar m-am lungit si nici nu sunt sigura ca m-am facut inteleasa.
Multi
Mihaela deElena Maria (9.08.2006) si Angela Ioana (21.03.2010)